Startsida Forum Allsvenskan Allsvenskan Norra

2,327 svar, 16 voices Last updated by  Joseph Edman 18 timmar, 7 minuter sedan
 • Författare
  Inlägg
 • #208307 Svar

  Joseph Edman
  Deltagare
  @Joseph Edman

  Jag och John bedömar våra insatser som kommentatorer och ber om ursäkt för diverse svordomar.
  Vi pratar vidare om omgångens matcher med inside från både Strängnäs och Piteå, synar RIGs eventuella säsong i Allsvenskan och sist men inte minst – försöker enas om vilket lag man mest unnar att ta steget upp i SSL!

  https://soundcloud.com/hbibk-14-15/namnlosa-podcasten-1718-18

  Och ifall man har missat det och vill ha sina öron sönderskrikna, här kommer en länk med highlights från H/B-Hagunda.
  https://play.staylive.se/hbtv/w/8453

  #208296 Svar

  Micke @

  Efter att ha lyssnat på den senaste ”Namnlösa podcasten” med Josef och John så har jag några frågor till framförallt John. Vill även passa på att tacka er för en mycket bra och rolig podd :)

  Min första fråga till John är hur sugen du är att kliva in i laget då ni är i en rätt knepig situation? Visserligen fick ni en del andrum efter helgens match men det måste väl ändå suga i spelnerven att komma in och frälsa laget? För i ärlighetens namn är det ganska tydligt att du saknas denna säsong, har sett Hudik två matcher i Stockholm denna säsong och man märker att dina egenskaper saknas denna säsong.

  Sen funderar jag även lite hur din relation med Jacke ser ut? Pratar ni dagligen eller hur tajta är ni? Hade jag varit i hans skor så hade jag bönat och bett att du skulle återvända till laget 😉

  Nu ser vi fram emot slutspurten av serien, extremt spännande avslutning vid båda strecken!

  #208283 Svar

  Tobbe @

  Kolla in highlights från SIBK-DIF på vår facebook sida om ni vill. Sök på Strängnäs IBK. Går även att se hela matchen i efterhand om man vill!

  #208282 Svar

  Z @

  Vart är Wikegård?

  #208279 Svar

  Jempa82
  Deltagare
  @Jempa82

  Ja kan försöka. I första perioden var Strängnäs ruggigt effektiva och gjorde mål på det mesta och ledde då med smått osannolika 5-0. Mkt täckta skott och Wiktor i SIBK kassen var sjukt bra matchen igenom.
  I andra perioden fick Strängnäs 3 utvisningar mot sig men spelade bländade box play men lyckades inte hålla tätt hela vägen så efter andra perioden så stod det stabila 5-1.
  Djurgården fick en snabb reducering i 3:e till 5-2 efter 55 sekunder. Efter ca 8 minuter reducerar DIF igen och 6-3 står det men det kändes ändå lite spiken i kistan vid 7-3 målet strax efter.
  Djurgårdens offensiv kunde SIBK effektivt bryta ned i form av ett uppoffrande skottäckande och en högklassig målvakt. Kändes inte som Strängnäs gjorde mycket misstag i denna match och Djurgården var aldrig riktigt nära……

  #208278 Svar

  IB Sthlm @

  Jempa82 jag antar att du var på plats och såg Strängnäs-DIF. Kan du ta oss igenom matchen? Och vad hände med DIFS annars väldigt starka offensiv? 3mål?

  #208274 Svar

  Jempa82
  Deltagare
  @Jempa82

  Även Strängnäs är nu helt klara för kval. Kul. Hudik tog en stark seger mot Hagunda och i o med helgens resultat står nu 4 (!) lag på 29p och kämpar om den åtråvärda 4:e platsen där Gävle är med i matchen igen.
  Det känns verkligen mer och mer troligt att det blir Granlo, Täby och Dalen som åker ur. Jag tror inte dem har det som krävs.

  Granlo-Hudik 3-7 (Spelas fredag). Här kan Hudik mer eller mindre säkra ett kontrakt. Vinsten mot Hagunda var viktig och imponerande. Granlo har nu hela 5p upp till säker mark så detta kan vara deras sista chans för överlevnad. Granlo tog visserligen en pinne senast mot Umeå men svårt att sia om hur stark den poängen är i och med Umeås formkurva.

  Dalen-Tullinge 5-5. Jag såg faktiskt båda dessa lag i helgen på webben där Dalen inte hade mycket att säga till om mot Salem. Salem drog iväg komfortabelt i 3:e perioden och det märktes då att det var klasskillnad där jag tycker Dalen känns uddlösa ingen riktig offensiv ösighet alls. Tullinge gjorde en bedrövlig insats mot Wibax så det här ser jag som en helt jämn match. Tycker efter att sett senaste matchen med Tullinge att dem inte har i ett kval att göra i år.

  Hagunda-Salem 5-7. Vilken härlig seriefinal! Salem kommer vinna årets serie det kan jag lova. Och slå Hagunda i deras hemmaborg tror jag dem gör också. Hagunda har blåslampa nu när Strängnäs vill åt den åtråvärda andra platsen. Pressen ligger på Hagunda i denna match.

  Djurgården-Umeå 8-4. En äkta 6 poängsmatch i kampen om kval. Djurgården är ett betydligt bättre lag än city och jag är rätt säker att den sista kvalplatsen kommer stå mellan DIF och Gävle som seglat upp lite överraskande på slutet med tur med resultaten i sista omgången. Spik 1:a här.

  Täby-Strängnäs 4-9. Jag tycker det känns som Täbys tåg har gått det här kommer inte gå. Och att slå Strängnäs med formen dem har? Nej här blir det en spik 2:a. Vet också att SIBK går för andra platsen i serien och hemmafördel i ett kval i den första omgången.

  Wibax- Gävle 5-6 (SD). 2 lag med stärkta självförtroenden efter senaste omgången. Wibax såg starka ut mot Tullinge. Gävle körde över Täby och hakade på en sista chans att nå play off där hoppet lever för Gävle. Wibax är väldigt nära ett säkrat kontrakt nu.

  Sett att många tippat sluttabellen jag tippar topp 4 i denna ordning: Salem, Strängnäs, Hagunda och Djurgården
  I botten blir det som det ser ut nu: Dalen, Täby och Granlo

  #208263 Svar

  Marcus @

  Såhär slutar det
  Salem
  Hagunda
  Strängnäs
  Dif
  Gävle
  Umeå
  Wibax
  Tullinge
  HB
  Täby
  Dalen
  Granlo

  Salem väljer Dif.
  Salem – Dif, 2-1 i matcher
  Hagunda – Strängnäs, 1-2 i matcher

  #208261 Svar

  IB @

  Spännande avslutning om vem som tar sista kvalplatsen Dif,Gävle,Umeå eller Tullinge. Tror själv att det blir Dif. Blir lite spännande avslutning top 3 också. Ska Salem hålla undan? Ska Strängnäs ta andra platsen före Hagunda? Vad blir det kval matcher. Blir intressant att se!

  #208254 Svar

  Dalen supporter @

  Kändes som vi hade Salem där vi ville, men sen ändrar dom om lite i 3:e. Vilken nivå Salem har, dom stängde matchen helt bara gratulera Salem och önska som lycka till i kvalet mot SSL.

  #208246 Svar

  Anders @

  Munken>intressant .

  Hur gör man den bedömningen?

  #208245 Svar

  @ @

  Div 1 Norrland är som div 2 Stockholm just saying.

  #208243 Svar

  Munken @

  RIG har ett otroligt skickligt lag! Men man får inte glömma bort att Div 1 Norra Norrland aldrig har varit så dålig som i år. Just saying.

  #208234 Svar

  Peter @

  IBF Dalen kom ju 5:a i div 1 Norrland förra året och de verkar kunna hålla sig kvar i allsvenskan i år.

  Rig kommer vara extremt mycket bättre än IBF Dalen är i år.

  #208232 Svar

  Peter @

  Nja, 01 inte så bra kull. 99-00 däremot..

  Detta är Rigs bästa lag någonsin. Leder div 1 överlägset och kommer vara storfavoriter i jasslutspelet.

  #208226 Svar

  Liam @

  Hej Norrinnebandy,
  Ditt inlägg tyckte jag var sakligt och bra men jag menade främst punktlistan från”Runar? RIG förälder” nedan. Innehåller kanske personliga besvikelser…

  #208225 Svar

  Katten @

  Hahaha nån gammal stofil som fick upp skallen igen.
  Det växer mossa på den där kritiken mot RIG-et.
  Högklassig utbildning, tre bra kullar i år. Visst kommer de få det tufft i det fysiska spelet och bli hårt straffade på alla spelvändningar. Men bättre lyss till den sträng som brast än att aldrig spänna en båge.

  #208220 Svar

  Norrinnebandy @

  Tyckte nog jag höll rätt god ton mot RIG, Jag skrev att de är ett bra lag, men pekade ut de brister jag tror kommer att bli ett stort problem för dem nästa säsong (om de avancerar till Allsvenskan) Nämligen bristen på tyngd i närkamperna samt att de kommer att få jaga mycket boll i stället för att som nu föra spelet

  Knappast osaklig kritik på något sätt kan jag tycka

  #208217 Svar

  Liam @

  Tråkig ton i denna tråd nu. Svidande icke-underbyggd kritik till RIG från idel Wibax vänner. Nu tycker jag att vi skriver trevligare saker fr.o.m nu :-). Skriv om alla bra matcher som spelas, lyft det som är bra eller var åtminstone konstruktiva i kritiken!

  #208216 Svar

  Runar? RIG förälder @

  RIG kommer inte rå på lag som Wibax!
  RIG kommer behöva spela 00 killarna minst 80% av matcherna för att kunna vinna någon match i allsvenskan!
  RIG kommer inte ta mer än 3-6p!
  RIG kommer åka raka vägen till div.1!
  RIG vinner inte juniorallsvenskan varje år vilket är ett stort misslyckande!
  RIG är en synad bluff tyvärr!
  RIG måste flytta till innebandys huvudstad Uppsala och Fredrik måste bytas ut om RIG ska överleva!
  RIG är RIG tills pojkar 00 tar studenten!

Visar 20 inlägg - 1 till 20 (av 2,328 totalt)
Svar till: Allsvenskan Norra