Startsida Forum Allsvenskan Allsvenskan Norra

3,843 svar, 25 voices Last updated by  Jempa82 6 timmar, 49 minuter sedan
 • Författare
  Inlägg
 • #220575 Svar

  Jempa82
  Deltagare
  @Jempa82

  Även för mig blev det 5 av 6 rätt så varken jag eller ni behöver skämmas. Dags för sista ”derbyomgången”.

  Strängnäs-Salem, 1
  Strängnäs har egentligen inte så mkt att spela för. Minimal chans till kval men vill naturligtvis placera sig så bra som möjligt och kanske bråka lite med de andra topplagen här på slutet. Senast var en gedigen laginsats med vass offensiv och defensiv som varierade lite. Tullinge kom aldrig närmare än 3 mål ifrån under matchen och det kändes kontrollerat från Strängnäs sida. Även i denna match ser jag utsikterna för vinst som goda.

  Visby-Tullinge, 1
  Det är tufft att åka över till ön och spela en vardagskväll för Tullinge. Tror detta kan bli målglatt men där Visby bör dra det längsta strået.

  Täby-Bele, 1
  En skräll etta kan detta bli. Täby vill visa att dem inte är så dåliga som tabellen visar och bråkar lite med Bele om att sabba att nå den sista kvalplatsen.

  AIK-Djurgården, 1
  Traditionen borde vara att Djurgården ska vinna denna men den är så viktig för AIK i och med att kvalet kan bli säkrat med en vinst i denna så jag tror det kan bli hårfint. Dock undrar jag vad som ska kunna stoppa de 3 musketörerna och även Kimström som jag tycker gjorde en riktigt bra match sist. Tror även Djurgården kommer bli att räkna med ordentligt i kvalet uppåt.

  Hagunda-Gävle, 1
  Spik 1:a allt annat är katastrof och säsongens skräll.

  Sätra-Hudik,2
  Nej jag tror faktiskt på Hudik i denna. Dels vill dem ta revansch på matchen senast och fortsätta där de avslutade de sista 5 minuterna mot Täby. Sen vann Sätra den första matchen och så är det en kamp om det nedre strecket som man inte vill hamna under oavsett att man inte åker ur i år.

  #220570 Svar

  Kjell @

  5 av 6 helgen som var. Det är jag nöjd med, sprack på att agenterana förlorade mot Adam Nilsson.

  NHL-vecka står på schemat. Hälften av lagen har något att spela för. Nu kommer vi nog se en del resultat som inte hade varit detsamma om bottenstriden varit aktuell.

  Strängnäs – Salem 2
  Salem sista chans att hänga med kvaltåget. Måste vinna här då.

  Visby – Tullinge 1
  Visby vill såklart behålla andraplatsen. Tullinge har inget att spela för. Klar 1a

  Täby – Bele 2
  Här kan man tro att Täby inte har nåt att spela för. Men hur det var i kvalet för två år sedan så tror jag inte Täby ger sig så lätt. Dock ändå bortaseger.

  AIK – Djurgården 2
  Motivation och klass slår motivation. DIF fullständigt körde över AIK i förra mötet. Och inte har de blå blivit sämre.

  Hagunda – Gävle 1
  Veckans enklaste tippning. Hagunda gör mer än 10, Gävle max 3.

  Sätra – Hudik 1
  Enda matchen utan betydelse, tror på hemmaseger.

  #220567 Svar

  Hudik @

  Första gången på hela året Hudik gör rätt är de 5 sista minuterna mot Täby, o vipps funkar det hur bra som helst. Vände nästan matchen. Kanske man skall fortsätta så? Eller?

  #220564 Svar

  Svar till 1974 @

  Ja du, det sitter inte materialet i Hudik, bra spelare har man redan nu. Men hur man coachar har varit ren katastrof. Superuselt.

  #220563 Svar

  1974 @

  Skönt som Hudik supporter att som vanligt inte behöva vara orolig inför dom sista omgångarna, man kan nu spela avslappnat och vänta in kommande säsong. En säsong där man får tillbaka lagets bästa spelare, en spelare som i sina bästa stunder håller hög Allsvensk klass, detta med kanske några nyförvärv gör att jag med tillförsikt ser fram mot kommande säsong och ett hopp om att få lyfta från bottenregionerna åtminstonnde till mitten av serien. Hoppas nu denna skit pandemi nu går över och vi får tävla om det på rättvisa villkor. Ha det gott nu alla så ses vi nästa säsong och lycka till i kvalet dom lag som går dit.

  #220560 Svar

  Jempa82
  Deltagare
  @Jempa82

  Jag bugar, bockar och lyfter på den fiktiva hatten till Kjell som var rätt ute om att det kanske inte skulle bli nedflyttning för nåt lag. Bottenlagen i de bägge allsvenskorna kan dra en lättnadens suck och kan redan nu börja rusta trupperna inför nästa år…. Bra spanat Kjelle

  #220554 Svar

  Jempa82
  Deltagare
  @Jempa82

  Kjelle, Kjelle, Kjelle! 2 av 5 rätt är inte så tokigt av en nybörjare ändå. Själv lyckades jag slaska in 4 av 5. Så denna omgång lär man väl rulla in på 1-2 rätt.

  Först angående snacket att inget lag kommer flyttas ned. Det kommer inte ske då skulle man inte så desperat spela klart säsongen i sin helhet. Om inte div 1 startar blir det nog helt enkelt bara Allsvenskorna bantade på lag till nästa säsong.

  Gävle-Sätra, 2
  Som det verkar är den inte inställd i nuläget men allt kan ju ändra sig snabbt. Oerhört viktig match för bägge lagen. Svårtippat då detta kan vara en av Gävles sista chanser till nytt kontrakt.

  Bele-Hagunda, 2
  2 lag som gjorde supermatcher senast. I varje fall gjorde Bele det i sista när de trampade gasen i botten o vände mot Hudik, starkt. Hagunda såg ruskigt starka ut och tornar upp sig som ett starkt kval lag till våren. Jag tror på Hagunda här.

  Salem-AIK, 2
  AIK ser också allt starkare ut och vill nog vinna denna match mer än Salem.

  Tullinge-Strängnäs, 2
  Vad håller ni på med Strängnäs? Ni sitter redan i skiten o sen förlora 2 matcher i rad. Det här ser jag som en nödvändig vinst för att inte risken till div 1 spel ska bli överhängande nästa säsong. Tullinge kan även bli indragen i en eventuell bottenstrid beroende på resultat i denna och övriga matcher.

  Hudik-Täby, 1
  Hudik är för bra för att förlora mot Täby?

  Djurgården-Visby, 1
  En ren seriefinal som kan bli en rafflande kamp. Kan Visby få stopp på de 3 musketörerna kan det svänga åt Visbys favör.

  #220553 Svar

  Kjell @

  Bara 2 rätt senast, men skam den som ger sig.
  Ny vecka nya matcher, Frågan är om något lag kommer åka ur, annars är det bara intresse kring det övre strecket vilket kan vara väldigt intensivt sista matcherna.

  Gävle – Sätra 2
  Om matchen spelas så kommer Sätra vinna denna då de har fler nycklar än Gävle på sin knippa.

  Bele – Hagunda 2
  Hagunda har ett gäng starka matcher i ryggen. Börjar vässa formen till kval? Går HIFen till kval så går de till SSL, det är min förutsägelse.

  Salem – AIK 2
  AIK börjar även dom visa att de vill vara topp 4, och då måste de vinna denna match. Mycket tyngd och fulspel/rutin i AIKs trupp som borde väga till deras fördel på en tight plan.

  Tullinge – Strängnäs 1
  Kan man stoppa Adam Nilsson så vinner agenterna denna match. Två bra målvakter där Berkvens och Salems keeper Orrmo måste ha stått på huvudet i senaste omgången. Åkerstedt kan vara lika bra han. Målsnål tillställning att vänta.

  Hudik – Täby 2
  Tror Täby vinner denna viktiga match i bottenträsket.

  Djurgården – Visby 1
  Seriefinal, wow vilken chans att koppla ett grepp om seriesegern för bägge lagen. Tunga Djurgården vinner på hemmafördel. 2-3 måls marginal

  #220552 Svar

  Bele Barkarby. – Hudik. @

  Tackar för tre enkla poäng. Lite press på backarna sen var det klart. 5-0 i sista perioden.

  #220551 Svar

  Jempa82
  Deltagare
  @Jempa82

  Senast fick jag in 5 av 6 tipp men missade den viktigaste.
  Dags för ny omgång och obligatorisk tipp:

  Strängnäs-Djurgården, 1
  Aj aj aj Strängnäs. Att inte få med sig en enda poäng borta mot Hudik var inte bra. Ingen topp prestation heller från Strängnäs sida. I denna match tippar jag enbart med hjärtat då hjärnan säger nåt annat. Fart på bollen och stoppa Schantz/Kareliusson som är rena monstrena just nu tror jag blir nyckeln. 13p ihop senaste matchen! Alla poäng i denna match är tacksamma och nödvändiga poäng för Strängnäs.

  Bele-Hudik, 1
  2 luriga lag där Beles fina vinstsvit bröts senast mot Visby. Tror dock Madani/Kristensen fortsätter producera. Hudik har också bra chanser här. Hur bra är svårt att säga?

  AIK-Visby, 1
  Jag tror på AIK i kval detta år och Visby kan bli en potentiell kvalmotståndare så här vill AIK spänna musklerna och jag tror de vinner knappt.

  Tullinge-Salem, X
  Vart har vi Tullinge i år? Denna match är lurig där Tullinge verkar vara lite fram och tillbaka i sina prestationer. X lär det knappast bli men mitt tipp får bli så.

  Hagunda-Sätra, 1
  Hoppas och tror Hagunda vinner detta.

  Täby-Gävle, 1
  En rejäl ödesmatch och den absolut sista chansen för Täby att ha chans till nytt kontrakt. Jag tycker Täby är bättre i grunden än Gävle och detta bör Täby ta.

  #220549 Svar

  Kjell @

  Ny vecka nya matcher, endast ett fel i streckfördelningen förra helgen och det var Hudiks skräll mot Strängnäs.

  Går över till att bara köra 1×2 då det är de som är det viktiga.

  Strängnäs – Djurgården 1
  Tror på en skräll här. Borde logiskt vara en 2a men tror på skrällkväll i Thomas Arena. Djurgården ser iförsig oförskämt bra ut i år. Men håller fast vid 1an för att få SIBK att eventuellt svika mig igen.

  Bele – Hudik 1
  Kan inte vara något annat. Tror på en målrik tillställning och då är Bele vassare. Hudik är 1 av 4 lag jag tycker förtjänar att åka ut i år. Prestationerna svajar för mycket. Kan slå alla lag men gör det för sällan. Bele tuffar på. Madani ser ut som en riktig stjärna i denna serien.

  AIK – Visby 2
  Kanske helgens mest ovissa match på förhand. Visby går för serieseger och AIK för kvalplats. Kanske möts de i ett eventuellt kval, försmak på det här? Visby vinner en jämn tillställning.

  Tullinge – Salem 2
  Salems unga lag inspirerar mig, inga superspelare på denna nivån men Johnny Lindström verkar få dom att fungera riktigt bra med de toppklass spelare de ändå besitter. I princip lika starkt Salem på pappret i år som förra säsongen, ändå väldigt mycket högre i tabellen. Tullinge är en kandidat att åka ut, Tappet mot Hagunda senast stärker mina tankar om att det blir div.1 om inte en stängd serie för agenterna.

  Hagunda – Sätra 1
  Hagunda har verkligen inte presterat som de borde men har ändå bara 2p upp till kval. Och i ett kval kan allt hända. Vågar man välja HIF om man vinner serien och de är 4a? tveksamt. Upphämtningen senast av toppklass men om det var egen förmåga eller dåliga nerver i Tullinge får vi kanske aldrig reda på. Denna match bör de städa av rätt så enkelt. Sätra får eventuellt hoppas på stängd serie i år.

  Täby – Gävle 1
  Snark. Hoppas det kan bli lite grinigt i denna match så att det finns någon anledning att kolla. 2 lag som bägge kommer komma botten 3. men åker de ut? Bägge lagen hoppas på stängd serie i år.

  #220548 Svar

  Jempa82
  Deltagare
  @Jempa82

  Äntligen dags för matchande igen och här kommer en kort tippning:

  Salem-Sätra, 1
  Tror på Salem här.

  Gävle-AIK, 2
  Gävle har tappat sina inlånade spelare Hedström och Dahlbjer. AIK vill befästa kvalplatsen.

  Hudik-Strängnäs, X
  En äkta 6p match och en av säsongens viktigaste matcher för mitt SIBK. Vid torsk och resten av säsongen kommer va ett kämpande för nytt kontrakt, vinst och lite andrum. Lika viktig är matchen för Hudik så därför vågar jag inte tippa nån vinnare. Delad poäng.

  Visby-Bele, 1
  Ett riktig kraftprov och tuppfäktning lagen emellan. Här tror jag på en målrik historia som Visby vinner knappt.

  Hagunda-Tullinge, 1
  Här måste Hagunda vinna för att inte bli indragen i en bottenstrid (!). Hagunda får klara sig utan Drews i denna men tror inte det blir avgörande.

  Djurgården-Täby, 1
  Spik 1:a. Visst Djurgården förlorade sist men nu? Nä

  #220547 Svar

  Kjell @

  Ny omgång närmar sig efter lite spelledighet för lagen
  Tänkte ge mig på en tippning så här mitt i veckan.

  Hagunda – Tullinge 7-4
  På förhand tippad toppmöte som inte alls blivit vad man väntat sig. Om matchen kommer spelas är fortsatt ett frågetecken med tanke på stängningen av IFU här om dagen.
  Spelas den så tror jag Hagunda drar det längre strået nu när det är mer ordinarie trupper än det varit under januari.

  Salem – Sätra 8-6
  Två lag som tvärt emot förra matchen verkligen imponerat på mig jämfört med de jag trodde inför säsongen.
  Tror dock ändå att Sätra blir ett av tre lag att ramla ur, min tanke var att de skulle vara sämre är Runsten, men det har de bevisat att de inte är. Salem och Johnny Lindström visar att de är tillbaka på övre halvan igen, kanske för att stanna.

  Gävle – AIK 3-7
  Seriens tråkigaste lag (Gävle) mot ett AIK som måste vinna för att hålla kvar sig på kvalplats där man vill vara när serien avslutas.
  Tror AIK som blandar och ger alldeles för mycket just nu ändå vinner rätt enkelt om man lyckas täcka upp för de inlånade spelarna som nu försvunnit.

  Hudik – Strängnäs 2-5
  Strängnäs leder med 0-3 efter första för att sedan segla i mål och åka hem med 3 poäng utan att förta sig. Ett helt annat lag med Nilsson i truppen än utan. Men de är överstökat nu.
  Hudik vann mot Salem för ett par helger sen men annars inte imponerad, framförallt inte hemma på Håsta.

  Visby – Bele 8-7
  Kanske helgens på förhand roligaste match, Två lag som trycker rätt så rakt på kasse, min chansning säger Visby men kan lik väl bli Bele som fortsätter imponera för man kan inte säga att de skräller längre va?

  Djurgården – Täby 8-4
  En av helgens enklaste tippningar? Vem vet, Djurgården som stooorfavorit iallafall. Men man tappar fantastiska Ferraresi till Älvsjö om jag fattat rätt.
  Har Täby tappat sina Vallentuna killar så blir truppen nu tunnare. Skulle jag vara tränare i Täby så hade 2 femmor gällt från nu. Finns så mycket kvalitet i Täbyspelarna som inte kommer till sin rätt.
  Spelare som Ström Stierspetz Wallin Stefansson Westerholm Odebring Rönnqvist skulle alla gå in på två femmor i vilket allsvenskt lag som helst. Men det får inte till det i Tornados.

  #220544 Svar

  Sibkj @

  Varför ens diskutera en spelare som har lämnat med två månader kvar av karriären? Har har lämnat Strängnäs efter 15 år och hela sejouren får en bitter eftersmak tyvärr.

  #220543 Svar

  Till jempa @

  Ok får stå för dig. Den hösten jag såg var iallafall inte legendpierre bättre än någon av de andra forwardsen.

  #220542 Svar

  ? @

  Skulle nog peta många då den ända forwarden som presterar just nu är Nilsson.

  #220541 Svar

  Till jempa @

  Missförstå mig rätt, Pierre är en fantastisk spelare. Men att då satsa på aldeeb, seth melker mm när de är lika bra anser jag vara rätt. Likaså pelle och tim, om jag vänder på frågan, vilken forward skulle han peta i dagsläget?

  #220540 Svar

  ? @

  Vilka unga är de som är Påväg fram som du anser han tar plats för?

  #220539 Svar

  Till jempa @

  Gjorde det bra? Massa unga som är påväg fram i Strängnäs som du tycker en 39 åring ska ta plats istället för? Gjorde väl tyvärr bara 2 pinnar ellet något i år trots bra med speltid. Laget förlorade även när han spela och har börjat vinna när han petades. Visst sibklegendar håller jag med om men att då avsluta karriären i onyx istället för att hjälps grabbarna i sibk o pusha är för mig inte laget före jaget. Nog om det, till gårdsgens match. Synd att vi inte lyckas ta 3 pinnar , tycker sista perioden är vi helt överlägsns, släpper tyvärt in mål i början av matchen o får jobba i uppförsbacke. Nilsson helt otroligt med sitt skott, överlägsen!Övriga femmor får fundera på vad de ska göra för att producera mer framåt. Plus även till captain karlsson och eriksson. Tyckte även jansson såg pigg ut den period han spelade.

  #220538 Svar

  Hudik @

  Ojojoj sätt ett lag och sluta ändra hela tiden förutom i PP som man gör lika var gång men funkar inte alls. Nytt lag varje match kan ju inte funka? Tycker tränaren har 100% av ansvaret i detta. Så synd att se detta fall trotts riktigt bra material.

Visar 20 inlägg - 1 till 20 (av 3,844 totalt)
Svar till: Allsvenskan Norra