Startsida Forum Allsvenskan Allsvenskan Norra

3,300 svar, 23 voices Last updated by  Bävern 8 timmar, 45 minuter sedan
 • Författare
  Inlägg
 • #213722 Svar

  Bävern @

  Nybörjare, men försöker:

  Runsten-Hagunda blir 2-6. Minst ett av målen för Runsten kommer att vara ett skott i krysset från sju meter klockan 11 sett från målvakten.

  Tullinge-Djurgården 8-2. Djurgården är skrämmande svaga. Kan ingen ta tag i detta lag och visa var skåpet ska stå? Eriksdalshallen har själ, och fansen försöker trots motvind. Det finns skickliga spelare. Vi behöver ett lag som Djurgården i SSL men det här laget ser mest ut som ett gäng ett motionsgäng.

  Mora-Salem. Salem vinner såklart, men det här kan bli överraskande jämnt. Eller så har jag helt fel. 4-5 eller 2-11? Fan vet.

  AIK-TTG bör sluta med en normalseger för bortalaget, typ 3-6.

  Wibax-Gävle: Jag tror att Gävle har hittat ”det” nu men Wibax är ju starka hemma. Oavgjort 4-4 efter 60 och Mållös SD.

  RIG-H/B: Hudik krossade RIG sist. Tror att pojkarna vill visa männen att de kan det här med innebandy. Det blir tight, men RIG vinner i sudden efter en målfattig historia. 3-2.

  #213721 Svar

  Hasse @

  Runsten – Hagunda
  Seriens sämsta lag tar emot kollektivet Hagunda. Gör HIF jobbet i 20 minuter så är det avgjort.
  Tips: 4-9

  Tullinge – Djurgården
  Derby med lite desperation i sig. Tullinge vill jaga ikapp topp-4 lagen och DIF vill plocka lite poäng för att undvika nedflyttning och kanske även nerläggning. Jämnt men hemmaseger
  Tips: 6-3

  Mora -Salem
  Botten mot toppen även här. Salem för starka för att slarva bort poäng här.
  Tips: 5-8

  Wibax – Gävle
  En match som Wibax borde plocka 3p utan större beskymmer.
  Tips: 5-3

  RIG – Hudik
  Svårspelade unga RIG mot seriens mest överskattade gäng. Tror skoleleverna springer hem 3p här trotts resultatet förra gången de möttes.
  Tips : 5-2

  #213718 Svar

  Fundersam @

  Denna upplaga av Allsvenskan Norra måste vara den jämnaste på flera år.
  Otroligt svårt att tippa enstaka matcher då alla tar poäng av alla.
  Självklart med några få undantag.
  Är väl egentligen bara Runsten som verkar klara för jumboplaceringen.
  I övrigt har Salem och Thoren gjort ett litet ryck om kvalplatserna.

  Hälften rätt förra gången men jag ger mig inte
  Veckans tips:

  Runsten – Hagunda
  Ser inte något som tyder på att Runsten skall rubba Hagunda.
  Inte ens en underskattning tror jag kan ändra detta
  Tips: 3-9

  Tullinge – Djurgården
  Ett onödigt matchstraff fällde Djurgården senast men försvaret sviktar ordentligt.
  Tullinge tog en storseger i Hudiksvall och de verkar vara på gång igen.
  Tror på en knapp seger för Tullinge
  Tips: 6-4

  Mora -Salem
  Mora kom ner på jorden igen med besked mot Gävle och behöver poäng nu
  Kommer inte få några denna omgång då Salem verkar göra det som behövs i varje match
  utan för den skull förta sig något. Tror att de komma vinna serien när allt är klart.
  Tips: 3-7

  AIK – Thorengruppen
  AIK har förtvivlat svårt på hemmaplan med några undantag.
  Tog en meriterad seger senast och jag tror att de skärper till sig nu.
  Thoren är dock väldigt svåra att möta så det bli jämnt
  Tips: 5-4 efter SD

  Wibax – Gävle
  Wibax fick lite till skänks senast men jag tror att de hade vunnit i alla fall utan matchstraffet.
  Gävle har startat året på bästa sätt men får det tufft i Piteå. Jämnt här också
  Tips: 4-3

  RIG – Hudik
  RIG är svårslagna på sin hemmaplan och Hudik är i en djup formsvacka.
  Tror att Hudik studsar tillbaka lite men får stryk ändå
  Tips 7-5

  Vad tror ni ??

  #213715 Svar

  SSL nästa år @

  Kommer lag bli ditvalda.

  Lag med störst varumärke och stor publik kommer vara prioriterade.

  Så i år gäller serien ingenting givet det läget som är nu.

  #213714 Svar

  SSL ? @

  I den rådande konflikten mellan SSL-klubbarna och SIBF kom ju just SIBF igår med ett utspel. Det var att ändra anmälningstiden till kommande säsong till den 31/1 istället för som tidigare år 30/4.
  Anledningen sägs vara att de måste veta vilka klubbar som avser spela SSL kommande säsong och att ge SIBF tid att planera tillsättning av lag från underliggande serier.

  Det här berör ju i högsta grad Allsvenskan, vad händer med kvalspel ? Uppflyttning ?
  Nu är det ju långt ifrån klart med en ny liga givetvis, men funderingar finns ju.
  Vad tänker ni om det här ?

  #213709 Svar

  Norrinnebandy @

  Tackar @ IBM

  Det fortsätter att vara jämnt och intressant i serien även om det nu känns som att Salems och Thoren håller på att skaffa sig ett grepp om de två första platserna samtidigt som Runsten nog har gett upp nu och accepterat att man kommer att bli jumbo i serien.. Här kommer veckans tippning!

  Runsten – Hagunda 4-10. Ganska ointressant match för utomstående. Tror inte Hagunda kommer att ha några problem alls med att göra tvåsiffrigt på seriens sämsta försvar, räknar med ca 5 poäng från Holtz i matchen.

  Tullinge – Djurgården 6-5 (SD). Tullinge krossade Hudik på bortaplan och verkar återigen vara i en formtopp. Djurgården spelade jämnt mot Wibax-Piteå på hemmaplan i två perioder innan en onödig femminutersutvisning förstörde dagen för stockholmarna och förlusten blev till slut solklara 5-11. Det är lite kniven på strupen som gäller nu för DIF. Förstafemman måste leverera och Beckius eller den nya killen i mål måste lyfta sig. Tullinge vann enkelt i höstas och är favoriter här, tror dock DIF kan kriga sig till en poäng

  Mora – Salem 5-8. Mora är ett starkt hemmalag och spelar också med kniven på strupen varje match. Efter två raka segrar förlorade de ”sexpoängsmatchen” mot Gävle och ligger risigt till i tabellen. Tyvärr för Mora möter man seriens just nu bästa lag som kommer med tre raka segrar i bagaget- Hemmamatchen vann Salem enkelt, Det blir tuffare nu, men Mora får inkassera andra raka förlusten

  AIK – Thorengruppen 5-7 Veckans prestigemöte mellan två lag som spelade i SSL i fjol. AIK blandar och ger. Segern på bortaplan mot Hagunda (i SD) imponerade, men laget har väldigt ojämna så här långt. AIK ett av få lag som är sämre på sin hemmaplan och de har dessutom inte tagit en enda poäng av de tre nordligaste lagen så här långt (Wibax-Piteå, Rig Umeå och Thoren). Thoren har startat det nya året bra med två segrar mot tufft motstånd. Thoren vann hemmamötet lätt (7-3) tror de vinner nu också, men det blir betydligt jämnare. Sista målet kommer i tom bur

  RIG Umeå – Hudik 7-7. Faktiskt veckans mest svårtippade match. RIG har inlett vårsäsongen knackigt, låt vara att de mött toppmotstånd i sina matcher. Hudik har haft en rent katastrofal inledning på det nya året och förlorat med sammanlagt 8-21 mot ett bottengäng och ett mittenlag. Väldigt osäker på formen hos båda lagen och inget av lagen vill nog förlora en tredje match på raken. Därför tror jag att det blir delad poäng denna gång. I höstas pulvriserade Hudik ungdomarna i RIG med 12-3, men Hudik var i bättre form då och RIGarna hade fortfarande inte lärt sig spela allsvenskt. Nu blir det betydligt jämnare

  Wibax-Piteå – Gävle 8-5. Två av seriens starkaste försvarslag drabbar samman på Norrmalmia. (WP rankade 2a och Gävle 3a). Trots det så tror jag faktiskt på en målrik match. Lagen har gjort 17 respektive 16 mål på de två senaste matcherna och Gävle har ju fått en kanonstart på 2019 med två raka vinster över AIK och Mora. Gävle har fått förstärkning från SSL i form av Adam Lundgren, men i WP har både Erik Nilsson och Oscar Forsgren hittat målformen igen, Oscar har gjort 8 mål på de två senaste matcherna och han är med sina 19 baljor seriens näst bästa målskytt- inte illa av en kille som spelade i div 2 i fjol. (Victor Wettergren, RIG, leder på 24 mål). Jag tror Gävle kommer att orka stå emot P i ungefär halva matchen, men sedan kommer WPs att mala ner dem. Gävle vann hemmamatchen med 5-3, dock säger WP spelarna att de gjorde säsongens sämsta match den gången. De vill nog gärna ha revansch nu, vilket de också får.

  #213702 Svar

  IBM @

  Kopierat från Innebandymagazinet

  (nuvarande placering i parentes)
  Allsvenskan norra
  1. Salems IF (1)
  2. Team Thorengruppen SK (2)
  3. Hagunda IF (3)
  4. AIK IBF (5)
  ————————————
  5. FBI Tullinge (6)
  6. Wibax-Piteå IBK (4)
  7. Hudik/Björkberg IBK (8)
  8. Djurgårdens IF IBS (10)
  9. RIG Umeå IBF (9)
  ————————————
  10. Gävle GIK (7)
  11. KAIS Mora IF (11)
  12. IBK Runsten (12)

  Toppstriden: Salem har en match mindre spelad och mycket talar för en andra raka serieseger. Man kommer troligtvis hämta in sex poäng i det inbokade back-to-back-mötet med Hudik/Björkberg i början av februari och närmast väntar jumbon Runsten, vilket kommer ge en behaglig skjuts framåt. Team Thorengruppen kan känna sig trygga med sin kvalplats och även Hagunda känns för stabila för att tappa sin. Den sista platsen är det mer öppet om. Seriens bästa bortalag, AIK, behöver bättra på sitt hemmaspel där flera tuffa motståndare står på tur. De har sedan KAIS Mora, RIG Umeå och Runsten i de tre sista omgångarna och kommer kunna ta tillräckligt poäng när det hela ska avgöras.

  Bottenstriden: Runsten kommer inte att undvika sistaplatsen. Laget har nio poäng upp till närmaste lag och en mörk trend med fyra raka förluster. Där ovanför är många lag inblandade i streckdramatiken. De unga RIG-eleverna utvecklas för varje omgång och vecka som går, och har spelat färdigt mot seriens två bästa lag. Djurgården, som var två vinster ifrån SSL i fjol, är ett av de lag som skjuter mest och har mest skottövertag i serien. De bör med bättre effektivitet under våren klättra upp några placeringar. Sämst i special teams, både vad gäller powerplay och boxplay, är Gävle och det kan få en avgörande betydelse. Ska Gävle precis som i fotbollen ramla ner från näst högsta divisionen trots att man fått magnifika förutsättningar med ny arena?

  #213701 Svar

  Norrinnebandy @

  Angående DIF – WP. Matchen mellan DIF stod och vägde (3-4) i slutminuten av 2a perioden när Jeremias Jansson tappar bollen som sista man till WPs Erik Nilsson som inte gör några misstag utan utökar till 3-5. I frustation slår Jansson sönder sin klubba mot ribban, vilket resulterar ett matchstraff och 5 min utvisning. Under femminutaren gör WP 3 powerplaymål och det står plötsligt 3-8, vilket ju förstås svårt att ta in mot ett av seriens starkaste försvar . Givetvis matchavgörande. Dock tycker jag personligen att straffet är för hårt (Om än det är enligt regelboken). 2+10 borde vara ett lämpligt straff för det

  Angående Hudik – Hudik är ett lag som har talang nog att slå alla lag i serien i enskilda matcher. De har ett flertal riktigt duktiga spelare (främst offensivt) Dock har laget historiskt varit ett ”berg-och dalbanelag” som saknat jämnheten för att på allvar vara med och utmana mot kval. Framförallt har laget varit för svaga bakåt. Dock visade man under den gångna hösten att man kan spela disciplinerat i försvaret. Laget var ju t.ex topp 4 i kategorin minst insläppta mål och var bäst i boxplay. Nu efter jul verkar dock laget ha fallit tillbaka till ”gamla” synder och har släppt in 21 mål de två senaste matcherna mot ett bottenlag och ett mittenlag. Det bådar inte gott för våren. Dock kan laget ju vara i en tillfällig formsvacka och lyfta sig igen. Vi får se.

  Är det någon som har Innebandymagazinet plus som kan ge en kort sammanfattning över deras senaste tippning av Allsvenskan norra (kval o nedflyttstippning?)

  #213699 Svar

  Christoffer @

  Det är inte riktigt samma trupp som förra året. De som slutat är Thorslund (back första-femman), Thorsson (allsvenskans bästa back), Blomberg (riktigt bra poängspelare förra året). Blomberg och Thorsson bar andra-kedjan förra säsongen och deras ersättare har hittils inte varit lika bra. Dessutom har Gafvelin varit borta en del, och utan honom funkar inte förstakedjan lika bra.

  Med det sagt, efter 13 omgångar förra säsongen var det 4 poäng upp till fjärdeplatsen för DIF. I år är det 5 poäng. Placeringsmässigt är det dock stor skillnad, men det är för att serien är jämnare i år.

  Det kan fortfarande gå för DIF, men det ska till; 1. Att Gafvelins knä håller. 2. att de slutar dra på sig meningslösa matchstraff. 3. Att andrakedjan producerar lite mer. 4. Att Geovanni Palumbo inte får speltid.

  #213697 Svar

  Peter @

  På riktigt, vad händer med Dif??? Dem har väl inprinsip samma lag som förra året, samma tränare, samma målvakter, samma trupp??? Kan någon förklara för mig vad som är skillnaden från förra året och nu???

  #213692 Svar

  Svoj @

  Wibax seriens bästa försvar?

  #213691 Svar

  Jonas @

  Det är varje visa varje år om H/B alltid sägs det att dem ska va ett toplag men lyckas aldrig. Kanske sänka ribban och se allt annat som en bonus.

  #213689 Svar

  RIG @

  Kommer köra över H/B i helgen.

  #213688 Svar

  Hälsingebocken
  Deltagare
  @Halsingebocken

  Till Hasse och Före detta spelare:
  Påstår inte att H/B på något sätt är ett lag som i mina ögon är bättre än dom tre förstalagen just nu ( Salems, Thoren och Hagunda). Om än man kan plocka poäng när man möts, och jag påstår inte heller att man skulle vara favorit i ett eventuellt kval.
  Men jag ser att man har en av seriens bättre målvakter i Simon Bergström, en trupp där ytterligare 6 spelare har SSL rutin ( Koffe, Åkersten, Uhlin, Elfving, Jacke, Halvars-Persson). Utöver det har man bra tongivande spelare i t ex Jansson.
  Man har iår breddat truppen och infört ett lite annat spelsystem som ger ett bättre försvar ( dock ej senaste 2 matcherna) men har då på bekostnad av detta tappat lite i sitt omställningsspel och tappat lite produktion framåt.

  Jämför jag detta lag med övriga som ligger före i tabellen ( Wibax, AIK, Tullinge, Gävle) ser jag inte dom som bättre lag än H/B. Men för att H/B ska kunna fightas på den nivå så krävs det att man får ihop laget / spelet bättre än vad man visat upp efter juluppehållet. Gör man inte det så är man inte bättre än att man får slåss om att få vara kvar i Allsvenskan.

  #213687 Svar

  Föredetta spelare @

  Som föredetta spelar i denna serie skulle jag ge serien ett enormt underbetyg om Hudik tar sig till kval.
  Man saknar alldeles för mycket kvalitet för att vara topp fyra.

  #213686 Svar

  Hasse @

  Tycker du på riktigt att Hudik har den kvalité i truppen som behövs för att vara ett kval lag? håller inte med dig.

  #213685 Svar

  Hälsingebocken
  Deltagare
  @Halsingebocken

  H/B spelar inte bra för tillfället, man gör ändå en bättre insats i matchen mot Tullingen än den mot Mora men det saknas tempo och aggressivitet i spelet. Tycker även att man tappat lite position i det uppställda försvaret. Detta avspeglar sig även i spelvändningarna där man nu hellre tar hem och lugnar ner istället för att man slår snabba uppspel.
  några punkter som jag tycker man bör jobba med:
  – finjustera positionerna i försvaret.
  – Komma upp i tempo, både i passningar och att röra sig utan boll. Samt även vara påkopplad fullt ut i huvudet hela tiden.
  – Kliva in ordentligt i närkamper och vilja vinna boll.
  – Vill se ett snabbare första pass uppåt i plan för snabbare spelvändningar så man kan möta ett oorganiserat försvar.
  – varje spelare måste rannsaka sig själv och ta sitt ansvar.
  – Allt detta både på och utanför plan både på träning, inför match och under match.

  Laget, spelare och ledare innehar all den kvalitet som krävs för att vara ett lag för slutspel när man får ihop det, och det är det som är positivt att man äger makten att vända på trenden och börja vinna matcher igen.

  #213670 Svar

  DIF @

  Är ett gäng småfeta trötta spelare som inte orkar springa.

  Blir Div 1 nästa år.

  #213669 Svar

  Christoffer @

  Jansson orsakar ett mål för Wibax – Sedan slår han sönder sin klubba mot ribban på DIFs mål… Tack och hej…

  #213668 Svar

  Vad hände? @

  Vad hände när han fick matchstraff?

Visar 20 inlägg - 1 till 20 (av 3,301 totalt)
Svar till: Allsvenskan Norra