Startsida Forum Allsvenskan Allsvenskan Norra

3,674 svar, 25 voices Last updated by  Fredrik.J 1 vecka, 5 dagar sedan
 • Författare
  Inlägg
 • #220052 Svar

  Fredrik.J @

  Topp 3
  1: Hagunda
  2: AIK
  3: Strängnäs

  Ur åker
  Salem
  Sätra
  Visby

  #220051 Svar

  ubbe @

  Vi är ju några som är intresserade att innebandyn kommer igång.
  Så här komer ett tips till.
  AIK-Hudik 7-4 Hudik är svårtippade o tror att AIK är starkare, kanske bättre tränade ?.
  Tullinge-Täby 9-6 Även om Täby blir en stark nykomling så vinner Tullinge säkert.
  Bele-Strägnäs 6-6 Bele får minst x i denna match. Avgör Madani i förlängning ?
  Hagunda-Visby 8-3 Den stora frågan. Får Hagunda träff i år ? isf blir det det stora siffror direkt.
  Gävle-Salem 5-7 Bedrift av Godis att hålla sig kvar förra säs. Tung säsong väntar.
  DIF-Sätra 8-4 DIF segstartade som vanligt ? Var står Sätra ? Ingen aning. Borde bli hemmaseger.

  Topp fyra i serien.
  1 Hagunda
  2 Tullinge
  3 Strägnäs
  4DIF

  Ur åker
  Hudik
  Gävle
  Sätra

  #220050 Svar

  Gävlebocken @

  Luktar Hudik om tippningen. Kommer med en men vill avvakta silly lite mer

  #220038 Svar

  Tippning @

  Tidig tippningen men tror nykomlingarna kommer överraska som vanligt. Hudik och Täby tror jag kommer var starka. Jacke Jonsson i hudik är en favorit

  #220037 Svar

  Omgång 1 @

  Vad tippar ni för resultat i omgång 1?

  AIK IBF – Hudik/Björkberg IBK 5-6
  FBI Tullinge – Täby FC 9-2
  Bele Barkarby IF IBF – Strängnäs IBK 2-6 Djurgårdens IF IBS – IK Sätra 12-2
  Hagunda IF – Visby IBK 7-5
  Gävle GIK – Salems IF 2-6

  #220030 Svar

  Fredrik.J @

  Filip är över till Visby för att krita på ett 1+1 års kontrakt, man skall nu vara helt överens och Visby får en bra förstärkning

  #220028 Svar

  undrar @

  Någon som vet? Såg Filip Nilsson i Visby i lördags………

  #220012 Svar

  Tippning @

  Otroligt stort tack för inlägget

  #220008 Svar

  Maggets tips @

  1. Hagunda IF
  Hagunda hade bra trupp redan ifjol men underpresterade lite under grundserien. Kändes som om de laddade batterierna för att vara som bäst när kvalet skulle sätta igång. Men till kommande säsong har de en ännu bättre trupp där man gjort en grymt bra silly season och värvat in tre SSL-spelare bland annat. Jakob Drews sticker så klart ut och han kommer vinna poängligan överlägset i serien. Hemma i Uppsala snackas det om att Hagunda har bättre trupp än SSL-kollegan Sirius och det vet i katten om de inte har det faktiskt. Hagunda kommer att vinna serien helt överlägset allt annat vore en katastrofal insats.

  2. Strängnäs IBK
  Ända sedan Omar Aldeeb slutade för några år sedan sades det att Strängnäs skulle dala i tabellen, men man har fortsatt att hålla sig kvar i toppen och kommande säsong tror jag att man går mot sin bästa säsong någonsin. Hade det inte varit för att Hagunda hade en sådan bra trupp hade Strängnäs vunnit serien. Men vem vet Hagunda kanske fortsätter att underprestera i grundserien även i år, i så fall kommer Strängnäs hugga som kobror. Man fick behålla sin poängmaskin Adam Nilsson trots att massor av SSL-lag uppvaktade honom och man har dessutom förstärkt laget med ytterligare två poängmaskiner från Craftstaden och KAIS Mora. De rutinerade poängmaskinerna i all ära men det är ändå underbarnet Ahmad Aldeeb som ska bli mest spännande att följa kommande säsong. Jag är säker på att 17-åringen kommer att överglänsa de flesta lags poängkungar kommande säsong.

  3. AIK IBF
  Jag tror att AIK 2.0 eller 3.0, vad de nu är uppe i, kommer att bli säsongens stora överraskning. De har gjort sin generationsväxling redan och de har fått ett par säsonger i benen nu plus att man plockat russinen ur stockholmskakan under silly season där man värvat in flera intressanta lokala oslipade diamanter. Man knäppte dessutom värsta rivalen Djurgården på näsan när man värvade hemflyttade schweizerproffset Dennis Blomberg, som spelade i just Djurgården innan han stack iväg. En underskattad spelare som kommer visa sin fulla potential denna säsong.

  4. Visby IBK
  Som vanligt när ett lag åker ur SSL åker man på en rejäl baksmälla där flera spelare som varit framstående har väckt andra SSL-lags intresse samtidigt som spelaren fått blodad tand att lira vidare på allra högsta nivå. Visby är inget undantag och lägg sedan till Coronan och svårigheter med att värva in spelare till en ö. Jag är inte ens en gång säker på att Visby kommer att sluta topp 4 utan man kanske åker på en värre baksmälla än så. Man kommer definitivt få kriga med de två lagen efter om den sista kvalplatsen.

  5. Djurgårdens IF IBS
  Vid vilken ålder slutar en spelare att bli bättre med en säsong till i benen och istället går över till att bli tröttare och tröttare för varje säsong? Det känns som om Djurgårdens bäst före datum har passerats varje år vi tippar hur serien ska sluta men ändå lyckas de hålla sig lika fräscha som den där kryddburken man hittar i köket som gick ut för tio år sedan men som ändå fungerar lika bra och sätter pricken över i:et. Djurgården har levt på sin förstafemma ett par år nu och man kommer fortsätta leva på den i alla fall ett år till. För till nästa säsong kommer lagets stora stjärna Sebastian Gafvelin att sluta, eftersom han lovat att göra det om AIK kommer före dem i tabellen.

  6. FBI Tullinge

  Sedan Stockholmarna gick upp till Allsvenskan för tre säsonger sedan har man bara blivit bättre och bättre för varje säsong och när man till slut tog en imponerande andraplats och säkrade en kvalplats för första gången efter att ha snubblat på mållinjen så ställdes kvalet in. I år blir det dock ett paradigmskifte för det orangea gänget då jag tror att de kommer göra sin sämsta säsong någonsin i Allsvenskan. Anledningen till det stavas en tung silly season där man tappat flera viktiga pjäser än vad man fått in. Tappen av Mattias Andersson och Fredrik Gustafsson kommer kännas, man har visserligen värvat in Axel Nyman från RIG Umeå. Han sa för övrigt att han valde Tullinge just för att de var Stockholms bästa lag och det hade han rätt i…när han skrev på. Efter årets säsong är man bara Stockholms tredje bästa lag.

  7. Hudik/Björkberg IBK

  Hudik åkte ut ifjol och nu kommer man tillbaka med mera självförtroende i truppen efter en bra säsong i Herr1an. Man har gjort en väldigt stark silly season där man värvat flera spelare från Allsvenskan. Men den intressantaste värvningen tycker jag att Melker Grönholm är, en ung back med en bössa som skjuter handgranater. Han kan mycket väl bli årets rookie i allsvenskan. Hudik känns riktigt stabila och jag tror inte att man kommer vara i närheten av att åka ur denna gång.

  8. Bele Barkarby IF IBF
  Stockholmarna som gjort sig kända för att showa hem matcherna i Herr1an och det var något man skulle fortsätta göra som nykomlingar i Allsvenskan också sa man inför säsongen. Jag trodde inte riktigt på det utan tippade dem sist inför förra säsongen. Men visst showade de sig kvar i Allsvenskan och med god marginal dessutom. Under silly season har man varit ofina nog att värva grannarna Järfällas två bästa poängmakare och deras förstemålvakt. Så Bele ställer en starkare trupp på banan i år och man kan mycket väl utmana lagen enda upp till femteplatsen om man får träff tidigt. Men min vana trogen tippar jag ner dem så att de inte får alldeles för mycket hybris i showandet.

  9. Gävle GIK
  Gävle säkrade kontraktet senast i sista omgången och jag tror att man även kommande säsong får kriga för sin existens. Har gjort en hyfsat bra silly season där man förstärkt med två bra backar men den bästa förstärkningen är nog på ledarsidan där Örjan Lindberg tagit över huvudansvaret. Lindberg har fem SM-finaler på meritkontot där han vunnit 3 guld. Så varför bara en nionde plats om de gjort en bra silly? Jo för de har värvat backar när de har problem med målskyttet. Förra säsongen gjorde den bästa poängmakaren i laget bara 26 poäng och det kommer man inte långt med. Det ska dock tilläggas att placeringen kan hoppa upp flera platser om man lyckas övertala Andreas Dahlqvist att fortsätta spela efter hemkomsten från Schweiz. Då har man den poängkungen och ledargestalten som man så desperat behöver få in.

  10. Täby FC
  Krigade länge mot Älvsjö i serien men lyckades till slut vinna med en poäng och knipa den allsvenska platsen. Hittills har man gått plus under silly season där man tappat sin australiensiska landslagsman Liam Perry till seriekonkurrenten AIK. Men man har värvat Värmdös poängmakare Filip Rönnkvist och sedan får man tillbaka William Westerholm från SSL och Sirius. Förra säsongen stod Westerholm för 56 poäng i Täby och han kommer säkert göra något liknande denna säsong. Men truppen i sin helhet är alldeles för svag för att kunna hävda sig på denna nivå.

  11. Salems IF

  Klarade sig mirakulöst kvar senast i sista omgången då man slog topplaget Tullinge samtidigt som Wibax förlorade mot bottenlaget Sundsvall. Stockholmarna gjorde en katastrofal silly season senaste efter att man misslyckats gå upp till SSL efter 4 raka kval. Massor av nyckelspelare lämnade laget då och flera har lämnat i år. Man har dock värvat in många spelare men alla utan en kommer från lägre divisioner. Nu har Salem förbrukat alla livlinor och det finns inga mera mirakel kvar i kortleken så Salem kommer tyvärr inte att klara sig kvar en säsong till.

  12. IK Sätra
  Det stod tidigt klart att det skulle vara Sätra eller Västerås som skulle vinna Herr1an Mellersta och till slut var det Sätra som tog kommandot och vann serien med 3 poäng. Sedan dess har det varit tyst från Sätra och man har varken värvat in några spelare eller tappat några enligt deras hemsida. Men tar man en titt på truppen så ser man snart att den inte riktigt håller måttet för Allsvenskan. Man har förvisso spetsen och den håller väldigt bra klass då de tre bästa poängmakarna i laget är tre gamla SSL-spelare där Simon Cederström sticker ut mest med sitt SM-guld med Falun. Men man saknar bredden och det gör så att man får en returbiljett direkt till Herr1an.

  #220006 Svar

  Tippning @

  Nån med plus som kan dela med sig av hela kamikaze tippningen av allsvenskan norra som kommit ut nu?

  #219999 Svar

  ! @

  Bäst att stan tror jag nog att AIK kan bli, tullinge har tappat två ordinarie backar och en toppforward. Medans AIK förstärkt med några fina namn.

  #219998 Svar

  Christoffer @

  Jag glömde bort Forslöv! Läste om det I magget. Det är absolut en bra värvning. Fortfarande tveksam om det räcker för att göra dem till ett topplag. Hellqvist är en grym spelare, men behöver nog lite tid med tanke på hur länge han varit borta.

  Men kanske räcker till att göra AIK bäst I stan iaf.

  Angående Gävle, jag tror de får problem mest pga att både H/B och Täby känns som bra nykomlingar. Och enda allsvenska laget som blivit sämre hittils är Salem (hur ska de klara sig utan Thorberg?). Gävle var 4 poäng från strecket förra säsongen, och laget behöver göra mer mål. Kanske kan lösas med ny tränare, men det var så jag tänkte iaf.

  #219997 Svar

  Gävlebocken @

  Lite fundersam på allas diss på Gävle i vinter, har ni rätt eller? Laget gjorde en föryngring de luxe förra året o har i år värvat 2 backar i Erik x2 samt fått tebax Borgsgård samt Arvidsson som knappt spelade förra året. En ny tränare borgar för ett roligare spel samt förfogar nog över ett av seriens starkaste backbesättningar

  #219996 Svar

  ! @

  Aik får tillbaka Linus Hellqvist från skara och Adam Forslöv återvänder, två fina backvärvningar

  #219995 Svar

  Christoffer @

  Tycker inte Tullinge har tappat bredd. Broberg kommer inte saknas imho, och backen som trappar ner ersätts av Kaupinen. Snarare att spetsen är ett frågetecken… Hur fan ska de ersätta Mattias Andersson? Han och Andersin tillsammans var magi.

  Jag skulle inte tippa Täby allt för långt ovanför nedflyttning. Hedengran och Perry lämnar, Rönnqvist är iofs ett intressant nyförvärv. Men skulle nog säga att H/B värvat bättre.

  Tycker AIK är sjukt överskattade I tippningarna nedan. Har de värvat något mer än Perry och Blomberg? Blomberg är iofs en grym värvning. Men Perry lär vell vara en breddspelare. Men kan Blomberg ta AIK från mitten till toppen? Tvek. Men de kanske fått in något mer som jag missat?

  Jag tror Salem åker ur. Och Sätra och Gävle får det tufft och följer Salem ner. Täby klarar sig precis

  I andra änden så: Hagunda vinner serien, Strängnäs en bit bakom.

  Resten av lagen placerar utan större poängskillnad sinsemellan.

  Men kan fortfarande hända en hel del silly-mässigt

  #219994 Svar

  Tippet @

  1. Hagunda IF
  Allt annat än serieseger för Hagunda är årets flopp, Drews/Holtz borde göra några poäng.
  2. AIK
  AIK kommer att komma högt upp om de får ihop laget på ett bra sätt, spännande värvningar samt behållit många.
  3. FBI Tullinge
  FBI har inte samma bredd i truppen som tidigare år och får därför förlita sig på sin första ännu mer, inga starka nyförvärv.
  4. Strängnäs IBK
  Strängnäs är en liten chansning då de på pappret bör komma längre ner men får alltid ihop laget på något sätt.
  ———————
  5. Djurgårdens IF
  Djurgården har kvar sin stomme och dessa spelar alltid ihop några poäng när de är på humör.
  Viktigt att Gafvelin håller sig hel.
  6. Täby FC
  Täby har gått starkt i serielunken i ettan i några år och har fyllt på med bra nyförvärv.
  Kan skrälla och komma högt upp.
  7. Hudik/Björkberg IBK
  Värvat spets från Sundsvall och har en trupp med Allsvensk rutin, däremot är både Hudiksvall- och Sundsvalls-spelarna vana att vara bottenlag i Allsvenskan.
  8. Bele/Barkaby IF
  Bele kan komma högre upp om de spelar likt slutet av förra säsongen, men magkänslan säger mittenlag.
  Gjort några bra värvningar också.
  9. Visby IBK
  Tappat på tok för mycket och än så länge tyst om nyförvärv. Måste förlita sig på 2-3 spelare för mycket med denna trupp.
  ———————
  10. Gävle GIK
  Gävle kommer inte kunna leva på sin köttmur och långbollar ännu en säsong. Seriens tempofattigaste lag förra året, riktigt sömnpiller.
  11. Salems IF
  Salem fortsätter tappa utan att fylla på med spets, klarade sig sista matchen förra året.
  12. IK Sätra
  IK Sätra känns som svaga nykomlingar men har inte alltför mycket koll på dem.

  #219993 Svar

  Tipp1 @

  Klart vi kan våga oss på en tippning.

  Tror inte Hagunda vinner serien, matcher vinns inte på pappret tyvärr. Tullinge har tappat viktiga spelare. Strängnäs har inte tappat något och kunnat fylla på spännande samtidigt som AIK får tillbaka skadade spelare, behålla förra årets samt värvat in ett par nya duktiga gubbar. Bele kommer vara med och kriga på övre halvan men finns fokuset där? Bottenstriden känns tight men tror tyvärr Salem och båda Gävleklubbarna får lämna.

  1. Strängnäs
  2. AIK
  3. Hagunda
  4. Tullinge
  5. Djurgården
  6. Bele Barkaby
  7. Visby
  8. Täby
  9. Hudik Björkberg
  10. Salem
  11. Gävle
  12. IK Sätra

  #219992 Svar

  Tippa @

  Någon som vågar sig på att tippa tabellen redan nu?

  Ettan känns rätt solklar, där slutar Hagunda!
  Och sist kommer nog ik Sätra.

  #219991 Svar

  Tveksam @

  Strängnäs får problem att komma topp 4,milsväga från topp 2-3

  #219990 Svar

  Spektatorn @

  Strängnäs mot Ssl

Visar 20 inlägg - 1 till 20 (av 3,675 totalt)
Svar till: Allsvenskan Norra