Startsida Forum Allsvenskan Allsvenskan Norra

3,702 svar, 25 voices Last updated by  Anders 5 timmar, 49 minuter sedan
 • Författare
  Inlägg
 • #220210 Svar

  Anders @

  Äntligen drar säsongen igång…
  Här kommer min tippning av första omgången!

  AIK-Hudik 4-3
  AIKs starka defensiv kommer ordna en hemmaseger i premiären.
  Hudik kan få med sig en pinne i denna match eller 2 i Sudden.

  Tullinge-Täby 7-3
  Tror även jag att Täby kommer vara en stark nykomling men Tullinge borta är inte en match där de ska ta sina poäng.

  Bele-Strängnäs 8-7
  Strängnäs hade problem med Bele förra året och nu har även Bele gjort en ganska stark silly.
  Bele växte in i Allsvenska kostymen andra halvan förra året och kommer lyckas bra i år om de fortsätter där.

  Djurgården- Sätra 9-3
  Även om DIF är svårtippade för det svänger lite om dem så är Sätra årets slagpåse i Allsvenskan Norra.
  Jag tror de blir överkörda i Stockholm.

  Hagunda-Visby 9-4
  Hagunda årets favoriter men hade problem förra året att få ihop laget.
  Visby är ett helt annat lag förutom några stjärnor som är kvar, borta mot Hagunda blir det inga poäng dock.

  Gävle- Salem 3-4 SD
  Gävle är seriens mest defensiva lag och hade förra året väldigt svårt framåt.
  Salem vet man inte vart man har i år med tappet av kapten Thorberg och forward Kjerrström.
  Blir målsnålt men Salem tar med sig extrapoängen hem.

  #220208 Svar

  sthlm @

  AIKs offensiv?

  Visst Blomberg är absolut en grym värvning. Men i övrigt? Hampus Kjerrström är en bra spelare, men inte direkt en stjärna. Markus Eriksson är en bra målskytt men rätt endimensionell, behöver utvecklas en del om han ska göra mer än förra säsongens 26 poäng. Jesper Andersson nämndes, killen gjorde 15 poäng förra säsongen…

  AIK gjorde 110 mål förra säsongen, vilket var tredje sämst i serien förra säsongen. Perry, Blomberg och Kjerrström kommer absolut bidra framåt, men inte direkt som att offensiven känns het i jämförelse med övriga topplag.

  Deras bästa värvningar är juh försvarsspelare och deras defensiv var redan riktigt bra sedan innan. Och har man en grym defensiv så behöver man juh inte göra så många framåt…

  #220200 Svar

  Tipparn @

  Här kommer min tippning av serien o första omgången, hoppas fler vill följa.

  AIK-Hudik 7-5 , värvningen av M Jansson förstärker en redan fin deff och trupp. Klassen bättre än Hudik
  Tullinge-Täby 5-5 Täby bättre än vad folk tror, blir en jämn premiär.
  Bele-Strängnäs 5-7 Bele har värvat fint, ofta svårare andra säsongen dock.
  Djurgården- Sätra 5-4 SD DIF trögstartade, Sätra kontrar/krigar sig till poäng.
  Hagunda-Visby 8-4 Visby tappat allt för mycket, förstafemman lyckas ej vinna detta åt Visby…
  Gävle- Salem 5-4 Salem har trots allt bra resultat på försäsongen, tror dock majoriteten av poängen kommer komma på hemmaplan.

  1 Hagunda
  2 AIK
  3 Strängnäs
  4 Tullinge
  5 Djurgården
  6 Bele
  7 Visby
  8 Hudik
  9 Täby
  10 Salem
  11 Gävle
  12 Sätra

  Topp 4 rätt enkelt enligt mig, sedan blir det jämnare.

  #220197 Svar

  TT @

  9-3 till Thoren.

  #220196 Svar

  Tipparn @

  Nån som koll på resultatet mellan Thoren-Hudik 13/9?

  #220172 Svar

  Peter @

  AIK ska vinna serien med detta lag.

  #220171 Svar

  Björn @

  AIK har ju en sjukt bra offensiv.
  Markus Eriksson, dennis blomberg, Jesper Andersson, Hampus kjerrström Mm listan kan göras lång. Magget har tippat bort sig som vanligt. AIK har seriens bästa backuppsättning och brutalt bra lag offensivt också. Den som lever får se

  #220168 Svar

  Sthlm @

  Fan AIK värvar en till riktigt bra back, direkt från SSL. AIK kommer ändå vara svaga frammåt – men de kan juh mycket väl vinna alla sina matcher 3-1 eller något i den stilen, haha.

  Sjukt bra värvning i vilket fall.

  Jag tror Magget underskattar AIK denna säsong.

  #220162 Svar

  Pelle t @

  AIK körde ordagrant över Rosersberg. Klasskillnad

  #220161 Svar

  Resultat @

  Salem – Värmdö 8-2

  Salem – Karlstad 3-6.

  #220160 Svar

  Träningsmatcher @

  Någon som har koll på resultat i Salem- Värmdö samt Salem- Karlstad förra helgen? De flesta lagen usla på att lägga ut resultat..

  #220159 Svar

  Gävlebocken @

  Efter elon cup så stämmer tyvärr maggets tippning rätt så bra. Sätra håller div 1 nivå samt Gävle var riktigt blek o stod mest still o tittar på.

  #220158 Svar

  Jonsson
  Deltagare
  @Jonsson

  7-5,,inget annat 🙄

  #220154 Svar

  Jonsson
  Deltagare
  @Jonsson

  Salem – Sirius 6-4

  #220141 Svar

  Lördagsmatcher @

  Älvsjö – Visby 4-7 *

  #220140 Svar

  Lördagsmatcher @

  Djurgården – Björklinge 5-5 (Elon cup)
  Djurgården – Gävle 6-4 (Elon cup)
  Djurgården – Borlänge 7-4 (Elon cup)
  Sätra – Farsta 1-4 (Elon cup)
  Sätra – Runsten 6-0 (Elon cup)
  Sätra – Falun Utveckling 3-6 (Elon cup)
  Gävle – Borlänge 4-8 (Elon cup)
  Gävle – Björklinge 4-2 (Elon cup)
  AIK – Rosersberg 11-4
  Karlstad – Tullinge 4-5
  Älvsjö – Visby 7-4
  Onyx – Strängnäs 4-4

  #220132 Svar

  Tippet @

  1. Hagunda IF
  Det går inte att misslyckas med den här truppen. Med stekheta nyförvärv som Jakob Drews och Patrik Jansson, samtidigt som man får tillbaka backklippan Kristian Adolfsson och behåller sina nyckelpjäser, kommer de blåklädda kunna ställa upp med tre starka femmor. Att målkungen Felix Abrahamsson skulle bli kvar hade jag inte trott, och det finns många spelare som kommer kunna dela på poängproduktionen. Man kommer till och med ha råd med att spela ett lika dåligt försvarsspel som man gjorde långa stunder i fjol, det räcker med att göra fler mål framåt.

  2. Strängnäs IBK
  Strängnäs har nog aldrig sett farligare ut. Truppen är både bred och spetsig. Man har visserligen tappat Rasmus Jansson och Joakim Alfredsen, men den sistnämnde kunde bara spela en liten del av förra säsongen. Anton Ekstrand från Craftstaden och Emil Hedström från KAIS Mora vässar till den offensiva kraften ytterligare, samtidigt som U19-landslagsmannen Ahmad Aldeeb kommer bli ännu bättre. På hemmaplan är man alltid svårslagna och nu blir man ännu mer att se upp för även på bortaplan.

  3. FBI Tullinge
  De orangeklädda kommer fortsatt vara Stockholms bästa lag. Efter en grym grundserie förra säsongen var man väldigt laddade för ett SSL-kval, nu kommer man se till att man får en ny chans nästa år istället. Huvudtränaren Rickard Gustafsson är övertygad om att man kommer bli ännu bättre den här säsongen då man har unga spelare som Wilhelm Lau-Nygren, Adam Bertilsson och Pontus Sjöström som kommer bli ännu bättre, samtidigt som nyckelspelarna är kvar (bortsett från Mattias Andersson). Återvändande Felix Strandljung från SSL-laget Höllviken är en riktigt fin värvning.

  4. Djurgårdens IF IBS
  ”Lyckas inte laget i år så är det ganska enkelt, då är det bara att skicka tränaren. Då är det tränarens fel. Truppen är förberedd. Blir det inte kval så har jag nog inget jobb kvar” säger tränaren Mikael Öhman. Några större förändringar i truppen har det inte blivit i år, Djurgården kommer fortsätta vara Djurgården där toppspelarna Sebastian Gafvelin, Patrik Kareliusson och Patrik Schantz ska leverera. Det räcker till att slåss om en SSL-kvalplats även i år och nu tar man sig ovanför strecket.

  5. Hudik/Björkberg IBK (nykomling)
  Bättre tränade än någonsin, enligt tränaren Kristoffer Asp, och fast beslutna om att etablera sig i Allsvenskan igen. Känslan är att man har något väldigt spännande på gång i Hälsingland och det speglas också i värvningarna som har gjorts. Jag tror att Hudik blir säsongens stora överraskning och att man kommer slåss om en SSL-kvalplats som nykomling. En topp 4-plats räcker det dock inte hela vägen till.

  6. AIK IBF
  En sjätteplats vore en rejäl missräkning sett till Solnalagets egna förhoppningar inför den här säsongen, men jag är inte alls imponerad av vad man sett av laget hittills på försäsongen. Inte heller truppen känns överdrivet stark på pappret även om man breddat den en aning. Adam Forslöv och Dennis Blomberg är fina värvningar. Jag saknar dock de där givna stjärnorna i offensiven som ska visa vägen. 20-årige Markus Eriksson vann interna poängligan med 26 poäng i fjol, det säger ändå en del.

  7. Visby IBK (från SSL)
  Efter degraderingen från Svenska Superligan är gotlänningarna inställda på ett mellanår i Allsvenskan. Detta då man har tappat stora delar av förra säsongens trupp och samtidigt inte alls värvat in spelare av samma kaliber. Jag gillar dock comebackande Simon Schmidt som jag tror kommer kunna ta en stor roll. Av det man sett på försäsongen hittills så tycker jag också att Visby har sett bra ut, de ser ut att kunna få ihop det helt okej trots den stora omsättningen i truppen.

  8. Täby FC (nykomling)
  Det var bara med fyra poängs marginal man åkte ur Allsvenskan senast och därefter har man dominerat i Herr1an i två säsonger. Ser man till Stockholmslagens förutsättningar att bygga något bra på sikt så ligger storklubben Täby väldigt bra till med sin breda ungdomsverksamhet. Truppen håller definitivt allsvensk klass och till nästkommande säsong tror jag att man kommer kunna ha ett lag för att slåss i toppen, men 2020/21 får man nöja sig med att klara kontraktet med tryggt avstånd till bottenstrecket.

  9. Bele Barkarby IF IBF
  Förra säsongens nykomling tippade jag två placeringar för långt förra året och det kan mycket väl vara så att jag gör det i år igen. Bele ser egentligen starkare ut nu, med flera fina värvningar från Järfälla. Jag gillar särskilt Rickard Jarnling och Charlie Parastatidis som kommer bidra med mycket på offensiv planhalva. Men konkurrensen, i kombination med att ”showlaget” inte kommer få lika mycket gratis i nykomlingsmotivation, gör att jag placerar dem precis ovanför strecket.

  10. Salems IF
  Efter fjolårets katastrofala Silly season ser Salem ut att börja rusta för att bli slagkraftiga igen i år. Utöver att Jonny Lindström är tillbaka som huvudtränare så har man även värvat bra på spelarsidan, särskilt målvakten Lucas Orrmo och centern Gustav Granlöf är fina förstärkningar. Samtidigt har man tappat nyckelspelare som Sebastian Thorberg och Hampus Kjerrström. Det blir en kamp om överlevnad även den här gången och det kommer förmodligen inte skilja många poäng mellan lagen kring strecket.

  11. Gävle GIK
  Gästrikarna var en positiv överraskning i fjol, jag trodde inte att man skulle få ihop det så bra som man fick. De blåklädda skapade en svårslagen lagmaskin där exempelvis Oskar Strand Söderholm imponerade och tog större ansvar. Nu känns dessutom värvningen av Örjan Lindberg som ny huvudtränare helrätt, det gör helhetsintrycket mer färgstarkt. Tyvärr tror jag ändå inte att det räcker. Det som saknas i jämförelse med de flesta andra lagen är större spetskvalitéer offensivt.

  12. IK Sätra (nykomling)
  Laget som klättrat tack vare att spelare från högre divisioner, som ville trappa ner och inte satsa lika hårt, samlades i samma klubb. Nu är man uppe på hög nivå igen och frågan är hur motiverade man egentligen är. Oavsett motivationsnivå så tror jag att truppen är för svag i den här konkurrensen. Häftiga gästrikederbyn mot Gävle väntar i Gavlehovshallen men jag tror alltså att Gästrikland blir utan allsvensk representation till 2021/22.

  #220131 Svar

  Tippning @

  Nån med plus som kan dela med sig av norra allsvenskans tippning av tabellen i innebandymagazinet som släppts nu?

  #220115 Svar

  Brink @

  Inte alls orimligt, sämre lag går ofta in med bättre inställning och resultaten visar absolut inget, Storvreta-Falun 10-0 säger det mesta

  #220114 Svar

  Christoffer @

  Kollade precis uppställningen på DIFs hemsida. Ser ut att ha varit hyfsat ordinarie dessutom. Saknade visserligen Kimström och Schantz, men håller med – orimligt att torska mot Rosersberg med de siffrorna.

Visar 20 inlägg - 1 till 20 (av 3,703 totalt)
Svar till: Allsvenskan Norra