Startsida Forum Allsvenskan Allsvenskan Norra

4,035 svar, 25 voices Last updated by  Gurun 4 dagar, 21 timmar sedan
 • Författare
  Inlägg
 • #221963 Svar

  Gurun @

  Jag tror Sirius skulle behöva prova ett anger management program.

  #221945 Svar

  RIG @

  Tyvärr kommer RIG sist pg av det konstiga upplägg man har med Förbundet. Ingen annan sport har detta upplägg. Tycker att eleverna borde ingå i olika lag i Umeå, beroende av nivå. En del skall lira i SSL och andra div1. Nu blir det så fel. Gör om gör rätt.

  #221941 Svar

  Jempa82
  Deltagare
  @Jempa82

  Jag tippar också en tabell lite kort:

  Nykvarn
  Visby
  Bele
  Strängnäs
  Tullinge
  Hudik
  Salem
  Sirius
  Älvsjö
  Falun utveckling
  Djurgården
  Rig

  #221939 Svar

  Gävlebocken @

  Kort tipp så man inte retar upp ngn
  Nykvarn
  Visby
  Bele
  Tullinge
  Hudik
  Salems
  Falun U
  Sirius
  Strängnäs
  Älvsjö
  Djurgården
  RIG

  #221935 Svar

  Tipparn @

  Får vi se några fler tippningar innan seriestart?

  Nykvarn
  Visby
  Strängnäs
  Bele
  Tullinge
  Hudik
  Älvsjö
  Salem
  Sirius
  Rig
  Djurgården
  Falun

  Känns som det borde bli något liknande, en rätt svag serie överlag. Svårt att bedömma junislagen..
  Sirius har väl en bra femma men känns tunt utöver det.
  Hudik verkar saknat Jakob Jonsson mot Gävle, vad är status där?

  #221850 Svar

  Dream @

  Finns det någon som kan dela innebandymagazinet´s tips för hur tabellen slutar för Södra Allsvenskan.

  #221825 Svar

  Tipparen @

  Tack så mycket för vänligheten.

  #221824 Svar

  tilll tipparen @

  1. Nykvarns IBF Ungdom

  2. Visby IBK

  3. Salems IF

  4. Bele Barkarby IF IBF

  Även om Nykvarn inte hade räknat med ett år till i Allsvenskan så fortsätter deras storsatsning och bör även denna säsong vara starkast i serien över 22 omgångar. Viktor Palm, Gustaf Sandberg och Lukas Bemström är fina nyförvärv som gör att truppen ser ännu bättre ut i år. Nya tränaren Nicklas Hedstål får precis som i fjol (med Falun i SSL) styra det favorittippade laget i serien. Sällskap till SSL-kvalet kan de mycket väl få av Visby, som underpresterade förra säsongen sett till den trupp de hade och ser ut att jobba med kontinuitet, och Salem som har hittat tillbaka till sin höga lägstanivå. ”Show-laget” Bele Barkarby har tagit steg för steg och var inte långt ifrån en kvalplats i våras, deras offensiva skicklighet är svårstoppad.

  5. Strängnäs IBK

  6. Älvsjö AIK IBF

  7. FBI Tullinge

  8. Hudik/ Björkberg IBK

  9. IK Sirius IBK

  Ett Strängnäs med och utan Adam Nilsson är nästan som dag och natt, har vi lärt oss. Nu är ”Nisse” tillbaka trots att han gjorde starkt avtryck i SSL. Håller han sig skadefri så kommer det betyda otroligt mycket för sörmlänningarna. Älvsjö blir bästa nykomlingen med sin gedigna organisation kring laget och truppen som har spetsats till år efter år, där jag tycker lagets kännetecken är bredden. Man är inte för beroende av enskilda spelare. Tullinge och Hudik/Björkberg känns som typiska mittenlag i dagsläget, rutin och kontinuitet finns, men kanske utan den där riktiga spetsen för att utmana högre upp. SSL-degraderade Sirius är svårtippade, de tappar många tongivande spelare och har mestadels fyllt på med yngre förmågor. Har en bra målvaktssida och får nog ihop en bra förstafemma, det kan räcka till nytt kontrakt men förmodligen inte så mycket mer.

  10. IBF Falun Utveckling

  11. RIG Umeå IBF

  12. Djurgårdens IF IBS

  Nykomlingarna Falun och RIG Umeå påminner om varandra med sina unga trupper och skulle kunna bli de som närmast tampas tampas under nedflyttningsstrecket. Bristen på rutin är en faktor att ta hänsyn till och det som möjligen tippar över till Faluns fördel är att de får ha, och kommer ha, lite högre snittålder. Djurgården är i vanlig ordning ett stort frågetecken den här tiden på året där det blir väldigt avgörande hur många och vilka från fjolårets trupp som blir kvar, vilket de själva inte verkar veta än så länge.

  #221823 Svar

  Tipparen @

  Nån vänlig själ som kan dela med sig av senaste tippet av allsvenskan norra från innebandymagazinet?

  #221805 Svar

  RIG @

  Synd med upplägget med RIG – tycker denna ekonomiska doping borde avslutas, ingen annan sport gör som Innebandyn. Ut i klubblagen med spelarna = bättre resultat och matchning.

  #221761 Svar

  hey @

  Viktor Palm och Gustaf Sandberg till nyken

  #221752 Svar

  Fler lag från norr @

  Allsvenskan norra liknar mera divison 1 östra nuförtiden. Fler lag från norr måste upp för att bredda sporten och intresset!

  #221749 Svar

  97 @

  Serieindelningen för förbundsserierna säsongen 2022/2023 är nu fastställd

  Allsvenskan Norra

  Bele Barkarby IF IBF
  **Djurgårdens IF IBS
  FBI Tullinge
  Hudik/Björkberg IBK
  *IBF Falun Utveckling
  **IK Sirius IBK
  Nykvarns IBF Ungdom
  *RIG Umeå IBF
  Salems IF
  Strängnäs IBK
  Visby IBK
  *Älvsjö AIK IBF

  * Uppflyttad från div.1
  **Nedflyttad från SSL

  #221721 Svar

  Kamikazetipset @

  Tack för att du delade med dig av artikeln från innebandymagazinet. Guld värt

  #221720 Svar

  97 @

  Tippar Allsvenskan Norra 2022/23 (Innebandymagazinets Kamikazetips)

  Två lag från Allsvenskan Norra gick upp i SSL i år och inget utav dem var Nykvarn. Vem hade trott det inför säsongen, eller ens för några veckor sedan? Nu blickar vi framåt och vi lär få se en rockad mellan lagen som gick upp i SSL och som åkte ur, där Sirius och Djurgården tar plats i norra Allsvenskan. Här ger jag mig på ett naivt försök att redan nu tippa hur nästa säsongs Allsvenskan Norra kommer sluta. Noterbart: Serieindelningen har inte presenterats ännu, så även där tippar jag hur det kommer att se ut.

  1. Nykvarns IBF Ungdom
  2. Salems IF
  3. Visby IBK
  4. IK Sirius IBK
  ——————————
  5. FBI Tullinge
  6. Älvsjö AIK IBF
  7. Bele Barkarby IF IBF
  8. Hudik/ Björkberg IBK
  9. IBF Falun Utveckling
  ——————————
  10. Strängnäs IBK
  11. RIG Umeå IBF
  12. Djurgårdens IF IBS

  Även om Nykvarn inte hade räknat med ett år till i Allsvenskan så fortsätter deras storsatsning och bör även nästa säsong vara starkast i serien över 22 omgångar. De SSL-degraderade lagen, Sirius och Djurgården, skickar helt olika signaler efter nedflyttningen. Sirius har presenterat sin tränarstab där jag tror det blir perfekt att ha kvar ambitiösa Kristofer Widlundh i båset. Att de dessutom har förlängt med Kasper Broby, som mycket väl hade kunnat ta plats i något SSL-lag, skickar goda signaler om att Sirius ändå kan få behålla flera nyckelspelare och det brukar vara viktigt att visa tidigt.

  Tvärtom är det hos Djurgården som i princip inte har skickat några #ibsilly-signaler alls, men det är å andra sidan ungefär som vanligt när det gäller den klubben vid den här tiden på året. Tyvärr känns de blårandiga som ett sjunkande skepp. Även det har vi sagt tidigare och haft fel om, men skillnaden nu är att SSL-drömmen inte är lika kittlande för dem som tidigare. Det var uppenbart i slutet av SSL-säsongen att det saknades lagmoral till viss del i truppen där några (viktiga) spelare inte åkte med på bortamatcher, och vem vill gå till ett sådant lag? Jag har svårt att se hur de ska få ihop det i konkurrens med andra Stockholmslag som är på frammarsch.

  Bästa 08-lag tror jag istället blir Salem och Tullinge som redan har säkrat sina viktigaste spelare, målvakterna Lucas Orrmo och Philip Berkvens. Det lägger grunden för något bra och de har goda möjligheter till placeringar på övre halvan av tabellen. Där måste man också räkna in Visby som var en besvikelse 2021/22, i Svenska Cupen visade de sin potential mot SSL-motstånd men i Allsvenskan fick de inte riktigt till det. Över tid tror jag ändå mycket på Visbys starka organisation och att de är ett lag för toppen i flera år framåt.

  Strängnäs känns lite på dekis. Adam Nilsson försvann i fjol, Ahmad Aldeeb lämnar i år. Där är det upp till Peter Lund att #ibsilly-trolla närmaste tiden för att jag ska tro mer på sörmlänningarna.

  Tankar om nykomlingarna:
  Älvsjö AIK IBF
  Att Älvsjö höll jämna steg med superhajpade Uppsala Teknologer i serie och slutade på lika många poäng säger mycket, likaså när man sedan tävlade starkast även i en het kvalstrid där ”teknologerna” föll platt. Här vill jag återkomma till temat att man har varit på gång en längre tid, Älvsjö har slutat topp 5 i flera år och byggt på sig erfarenheter. Gedigen organisation kring laget och truppen har spetsats till år efter år, men där jag tycker lagets kännetecken är bredden. Man är inte för beroende av enskilda spelare. Särskilt när Simon Lundin och Fredrik Bergman kom tillbaka från Djurgården visades bredden som mest. Lägg därtill en målvakt i Andreas Egegård som kanske är bättre än någonsin. Man har de olika spelartyperna och tvåvägsspelarna som behövs i varje femma. Känslan är att Älvsjö jobbar långsiktigt och att de ganska tryggt kommer kunna etablera sig i Allsvenskan.

  IBF Falun Utveckling
  Att Skälby skulle vika ner sig i kvalet såg jag inte riktigt komma, särskilt inte redan i playoff 1, men Falun vann trots allt serien (om än knappt) i slutändan och visade även i kvalet att de förtjänade att gå upp. Det här är resultatet av den storsatsning på akademiverksamheten som Falun haft senaste åren. Möjligheten att gå på gymnasium med innebandyinriktning och samtidigt ha möjlighet att träna med, och få hjälp av, Faluns SSL-stjärnor lockar många talanger till Dalarna. Nu går de upp samtidigt som RIG och hamnar också lite i samma ”fack” som Umeålaget med sin unga trupp, dock kan de ha lite äldre spelare vilket de också kommer ha, vilket väger till deras fördel. Men de här spelarna kommer verkligen få bekänna färg nästa år mot betydligt mer rutinerat motstånd.

  RIG Umeå IBF
  Två lag hade gärna fått gå upp från Norrlandsserien i år, för jag måste medge att jag hade räknat med uppflyttning för Sundsvall. De har något spännande på gång trots att de länge har jobbat i motvind med hallförutsättningar, och ytterligare en säsong i division 1 känns ganska meningslöst för deras del. Men ingen kan ta ifrån RIG att de var bäst när det gällde som mest. Är RIG redo? På kort sikt – ja, kanske. Den ständiga frågan är vilken kull som försvinner och vilken som tillkommer, men faktum är ju att 04:orna redan överglänser 03:orna och de kommer vara ännu bättre nästa år. Däremot är motståndet tufft i Allsvenskan för ett så här ungt lag oavsett hur mycket talang man har. Jag kan garantera att RIG blir bättre än när de åkte ut senast, men det är ändå långt ifrån säkert att det räcker.

  #221719 Svar

  Serien @

  Nån med plus som kan dela med sig av innebandymagazinets kamikazetips för allsvenskan norra?

  #221693 Svar

  Umeå @

  Dig hoffa-dig, lär dig stava.

  #221690 Svar

  Hoffa @

  ’Umeå”
  Lär dej innebandy ditt stolpskott

  #221689 Svar

  Umeå @

  Haha, sitter Pajjasen här nu-behåll han gärna så slipper vi i div 1.

  #221679 Svar

  Hoffa @

  Hudik är ett pajaslag med spelare å släkt som styr föreningen så har det alltid varit å därför blir de inte mer än lindansarlag,är nån inte nöjd grinar man till rätt person så blir det
  förändring .. de är sen gammalt..

Visar 20 inlägg - 1 till 20 (av 4,036 totalt)
Svar till: Allsvenskan Norra