Startsida Forum Allsvenskan Allsvenskan Södra

507 svar, 5 voices Last updated by  Öäååååå 1 dag, 3 timmar sedan
 • Författare
  Inlägg
 • #213479 Svar

  Öäååååå @

  Som att någon spelare skulle bli mer taggad nu att spöa onyx? Folk har alltid velat trycka dit onyx. Tror inte direkt något som ALLA föreningar hade gjort i en sån här situation förändringar något. Att folk säger att dom inte hade gjort liknande är en stor jävla myt och ett patetiskt försök att se ut som änglar.

  #213478 Svar

  # @

  Ladda alla lag inför att Krossa ONYX

  #213470 Svar

  Onyxare @

  Jag tyckte också att det var riktigt lågt först. Sen läste jag artikeln på Innebandymagazinet. Det kanske ni borde göra innan. Tycker:
  http://innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?aid=76493

  1. Varför ta med en andra målvakt som inte finns inskriven, fel av Lerum
  2. Varför orka skicka in en anmälan för en andra målvakt som inte spelar, fel av Onyx

  #213469 Svar

  åäö @

  Nån sorts påverkan borde väl ändå andramåövakten ha varför annars ta ut någon andramålvakt?

  #213468 Svar

  AS @

  Det är väl inget snack om saken att det ska bli WO. Regler kring övergångar har varit liknande under en väldigt lång period och Lerum visste garanterat om att den inte går igenom på direkten. Sen om det var en bänknötare eller inte spelar mindre roll, reglerna finns för att följas. Sen spelar det ingen roll vem som får poängen. Onyx löser kval oavsett och Lerum kommer spela divison 1 kommande säsong.

  #213467 Svar

  Fröken Fräken @

  @åäö

  Det viktiga är väl vad han hade för inverkan på slutresultatet… eller? som onyx sportchef själv sa – vi vill att det ska vara sportslig rättvisa.?? I min bok är detta inte sportslig rättvisa, bara byråkrati.

  #213466 Svar

  Binko @

  Lågt av Onyx.

  #213465 Svar

  åäö @

  Men en liten fundering nu bara, jag tycker inte argumentet: ”det var bara en andramålvakt” håller för att man inte ska få en WO emot sig. För om andramålvakten hade en sån liten betydelse, varför tog man då med målvakten från första början?

  #213464 Svar

  Fröken Fräken @

  Ojojoj Onyx. det var andremålisen det gällde alltså?!? Patetiskt! OM det nu är så att Lerum kan visa att betalningen genomfördes dagen innan matchen spelades så hoppas jag att förbundet visar lite bollkänsla och låter det rätta resultatet stå.

  Dags att tippa helgens matcher.

  Lagan – Craftstaden 7-7 s:d

  En riktig streckmatch mellan två lag som gick in i serien med lite olika förväntningar på sig, Lagan visar fin form just nu men jag tror att Craftstaden i grunden är ett bättre lag men denna match blir nog jämn.

  Lillån – Onyx 7-4

  Lillån har värvat riktigt bra i år och det är förvånande att så många tycker att det är överraskande att de ligger på övre halvan, de har helt klart ett lag som kan utmana om kvalplatserna. Onyx har också många spetsspelare men jag tror hemmaplan avgör.

  Lerum – Fagerhult 4-6

  Otroligt svårtippat, Lerum blir av med både poäng och tränare, kanske tändvätska, kanske uppgivet. Hur som helst så är Fagerhult ett bättre lag i grunden och får tipset.

  Malmö – Warberg 3-6

  Warberg har gått nedåt formmässigt sista omgångarna vilket är typiskt för ett lag som är lite bättre än alla andra i en serie, nu kommer de att ta tre poäng igen. Däremot så verkar Malmö riktigt bra och jag tror inte det blir någon överkörning

  Karlstad – Visby 5-5 s:d

  Två lag som har förväntningar på sig utifrån. I Visby kryllar det av ”stjärnor” men som vanligt så får man inte ihop det. Att Karlstad har höga förväntningar på sig beror nog mer på att de låg i SSL för ett par år sedan. laget man har i år är inget lag som självklart ska ligga topp fyra. Denna match känns oviss och ett kryss ligger nära till hands.

  Strängnäs – Åby spelas nästa helg.

  #213463 Svar

  Bissmark @

  Så lågt trodde jag inte man kunde sjunka om det nu var andremålvakten det handlade om. Där sjönk den föreningen i mina ögon.

  #213462 Svar

  Onyx @

  Nu har Onyx enligt mig sjunkit ruskigt lågt när man tar till sånt här för man ligger lite pyrt till i tabellen. Ok, om spelaren i frågan hade haft en påverkan på matchen men det var alltså andramålvakten från klubbens egna division 2 lag. Nej riktigtriktigt lågvatten av Onyx och hoppas alla andra lag får tändvätska av det här när man möter Onyx. PINSAMT!

  #213461 Svar

  Jempa82
  Deltagare
  @Jempa82

  Regelbrott som får konsekvenser i tabellen: http://innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?aid=76493

  #213455 Svar

  Jempa82
  Deltagare
  @Jempa82

  Jaha då var VM uppehållet över där Sverige inte lyckas besegra ett i mitt tycke bättre Finland som vinner välförtjänt. Bara komma igen om 2 år och revanschera sig. Förhoppningsvis med lite nya spelare också.

  Sista omgången innan serien tar Juluppehåll och vänder spelas i helgen förutom Strängnäs-Åby som av någon anledning spelas 22 December. Var ju 2 matcher som spelades 1 December där äntligen nåt lag tog poäng av Warberg och det blev Onyx. Dock är Warberg fortfarande obesegrade. Malmö tog en övertygande seger mot Åby och ligger nu på kvalplats(!). Ska bli intressant att se hur det långa uppehållet påverkat lagen.

  Lagan-Craftstaden, 8-7
  En riktig 6 poängsmatch vid det nedre strecket där viktiga poäng står på spel. Nu är ju Craftstaden indragen i bottenstriden på riktigt och har bara 2p upp på Lagan som närmast jagar under strecket. Jag tror på en jämn match där uddamålet kommer skilja. Tycker Lagan känns allt starkare ju längre serien går. Craftstaden blandar o ger.

  Lillån-Onyx, 3-5
  Lillån kommer närmast från en uddamålsförlust mot Warberg. Bra kämpat ändå. Onyx blev som sagt det första laget att ta poäng av desamma. Tror Onyx tar detta. Behövligt om dem vill va med i kvalracet.

  Lerum-Fagerhult, 3-8
  Lerum lyckades tillslut vinna och då mot självaste Onyx. Såg matchen och det syns att Lerum sakta sakta växer in i det allsvenska tempot där dem periodvis imponerade i sitt spel. Fagerhult känns tunga och jag tror mycket väl dem kan bli ett kval lag mot vårkanten. Tror inte på nån skräll denna gång.

  Malmö-Warberg, 6-7
  Oj oj oj. Vad säger man om Malmö. Uppe på kvalplats om än tillfälligt men så här starka trodde varken jag eller dem själva att dem skulle vara. Jag tror t.o.m dem kan ge Warberg en match men förlorar med uddamålet. Lite lurig match att tippa ändå. Kanske kommer en lite tyngre period för Warberg framöver?

  Karlstad-Visby, 6-5(SD)
  2 lag som hittills har underpresterat och där tillslut Visbys tränare fick sparken. Frågan är om effekten kommer direkt? En väldigt viktig match för de bägge lagen där en förlust innebär att det laget kommer bli indragen i en bottenstrid då poängen i mittskiktet av tabellen är så pass jämn. Jag tror på en förlängning där hemmafördelen för Karlstad avgör.

  Strängnäs-Åby, 7-3
  Skönt att Strängnäs studsade tillbaka direkt och vann välförtjänt borta mot Craftstaden. Det går trögt för Åby trots deras toppspelare som är bra. Kanske inte bredden räcker till? Vet att dem vunnit mot Onyx och det finns kapacitet i laget. Jag hoppas att för en gång skull ALLA 3 formationer leverar i Sibk då ska detta gå. Jag sticker ut hakan och säger veckans spik.

  Nån annan som har nåt o komma med? Funderingar, tankar o tippningar?

  #213397 Svar

  Stig
  Deltagare
  @Stig

  Till slut satt det. Tyvärr inte resiultatet utan att Visby sparkar tränaren.. Man kan ju tycka att styrelsen och sportgruppen tar sit ansvar istället. Visby har ju förbrukat ett flertal tränare under de senaste åren. Man tycker att någon borde fndera på hur man tillsätter istället. Jag tycker dock själv att man skall behålla sportchefen där nere så att vi har större chans att ta en kvalplats. Den enda jag skulle vilja värva från Visby är han Pedersen som verkar vara en fixare av rang.

  Dagen tips Warberg vinner tvåsiffrigt. Jag har ju inge flyt med tipsen så chansen är att det går tvärtemot o då blir jag glad

  ÅBY vinner hemma med 5-3 Baggeavgör i tom bur.

  #213384 Svar

  Tippen @

  Då kom det väntade beskedet att Visby skickar sin tränare. Kommer detta att ge effekt? Till en början kanske men jag tror att Visbys trupp är överskattad. Dom är inte bättre än tabellen visar. Vi får se om jag har fel!
  Helgens matcher då? Tror att Warberg åker på sin första förlust mot Onyx som måste visa nu att man ska vara med och slåss om SSL platsen på riktigt. 6-4 Onyx.
  Åby-Malmö är oviss. Åby fladdrar mellan kanonresultat till ner i botten. Tror dock att med kniven mot strupen så vinner man med 5-4. Malmö är dock luriga och har i alla fall överraskat mig. Blir en jämn kamp.

  #213370 Svar

  Jempa82
  Deltagare
  @Jempa82

  Mitt Strängnäs gör en perfekt genomförd match mot Craftstaden på parketten där defensiven och Wigge i målet är bra som bäddar för segern. Läxan var gjord med andra ord. Framåt producerar inte första kedjan så mycket och har inte gjort det på ett par matcher. Det är 2:a och i senaste matchen 3:e med Pelle Hansson i spetsen som visade stor klurighet och finess och egentligen matchvinnare med sitt 2-4 mål. Pelle är en spelare som passar bättre i en 2:a eller 3:e kedja där han kan vara mer kreativ och göra sin grej. Kul o se.
  Onyx åker på en oväntat käftsmäll mot självaste Lagan som gör en otrolig upphämtning från 0-4 och vinner tillslut med 5-7.
  Lerum visade bitvis efter första perioden på riktigt fint spel där dem var värda 3 poäng och bra för Strängnäs i toppen att få lite andrum mot jagande lag. Lillån förlorade knappt mot Warberg och jag tror första poängtappet kommer snart.
  Just det såg även slutet mellan Visby och Lagan och vad säger man-Oväntat!

  2 eftersläpande matcher till helgen så passar på att tippa dessa:

  Åby-Malmö, 5-5 (Omgång 10)

  Åby tog en knapp seger mot Lerum sist och är ett av lagen som jag tror kommer få kämpa om ett nytt kontrakt i år. Malmö lyckades på något konstigt sett reducera i slutet mot Onyx sist och även plocka bonuspoängen. Starkt. Båda lagen är nog väldigt sugna på poäng men tror dem får dela på dem.

  Onyx-Warberg, 6-7 (SD) (släpande från omgång 7)

  Jag tror Onyx är rejält revanschlystna efter gårdagens debacel. Warberg kommer allt närmare ett poängtapp känns det som. Kanske kan Onyx reparera skadan en aning genom att sno någon poäng av seriesuveränen Warberg. Tror på en match som mycket väl kan gå till förlängning. Palm och Ekström levererar som vanligt.

  #213369 Svar

  Hej @

  Like på den! 🙂 Du har givetvis rätt.

  #213363 Svar

  Ooookej @

  @hej
  Måste va sjukt frustrerande när domarna försöker göra så att onyx förlorar..

  #213362 Svar

  Reflektioner @

  1. Warberg
  Verkar mosa allt i denna serie, outstanding helt enkelt! Inte mer att säga, de hade gjort samma sak med norra.
  2. Strängnäs
  Överraskande, men stabila och vinner nästan alltid jämna matcher. Har 4 ”lätta” kommande matcher och kan vid vinster där ha ett betryggande avstånd ner till 5e platsen. Kommer knipa en kvalplats.
  3.Fagerhult
  Inledde knackigt men har kommit igång och har spelare för att ligga häruppe. Kommer komma på en 2a plats.
  4.Onyx
  Väldigt mycket upp och ner, en otroligt hög högstanivå i vissa matcher men klappar ibland ihop totalt. Får de igång jämnheten bör de höra hemma på denna sida sträcket även vis säsongens slut.
  5.Lillån
  Har tappat fart i slutet men mött väldigt bra lag, tror att de kommer hamna i mitten. Pigg nykomling som kan hota alla lag i en enskild match.
  6.Malmö
  Svårbedömda men ligger där jag trodde de skulle liga, måste vinna 3,4 raka för att nå den yttersta toppen.
  7.Karlstad
  Nej tyvärr Karlstad har man inte spetsen för att vara med om kvalplatserna.
  8.Visby
  Nejnejnej, och åter igen NEJ. Vad är det som händer med Visby? Har en enormt bra spelartrupp men spelar inte som ett lag och levererar inte alls. Otroligt tafatt i hemjobbet.
  9.Oskarshamn
  Kommer klättra vad jag tror med en enormt bra första kedja.
  10.Lagan
  Två enormt starka bortasegrar nu i slutet och spelar jämt i varje match, kan klara sig men otroligt tajt kring strecket.
  11.Åby
  Jag trodde mer på Åby än dom visat, har kapacitet för att klättra men upp till bevis.
  12. Lerum
  Konstig seger mot Onyx men starkt, men räcker tyvärr inte till i det långa loppet. Respass!

  #213360 Svar

  Hej @

  Onyx är kris helt klart. Men de kommer igen, de måste dom.

  Men en sak om matchen som jag tror la grunden till Onyx förlust. Domarnivån, de hade så extremt matcho-nivå och trodde de dömde en P15 match och blåste för allt. Allt fysiskt spel upphörde och Onyx blev extremt tama och tempot blev skitdåligt. Märkte att de pratade om det pausen. De blåste för utvisningar hej vilt och dömde rätt konstigt måste jag säga. Men sen måste lagmoralen upp, det är samma tunga huvuden som när Strängnäs blev krossade av oss men det återstår 10 minuter kvar av matchen.

  Problemet med matchbilden var att Onyx inte lät Lerum jaga när de ledde med 4-0 och spelade mer taktiskt och smart som mot Strängnäs. De är samma spelare på plan men energin och smartnessen saknas, precis som mot Åby och säkert mot Malmö också. Hoppas på poäng på lördag mot Warberg, energi, glädje och ett Jävlaranamma!

Visar 20 inlägg - 1 till 20 (av 508 totalt)
Svar till: Allsvenskan Södra