Startsida Forum Allsvenskan Allsvenskan Södra

454 svar, 5 voices Last updated by  Ceüch 1 dag, 5 timmar sedan
 • Författare
  Inlägg
 • #212988 Svar

  Ceüch @

  Det går inte att dra för mycket slutsatser av ett resultat. De hade såvitt jag läst perioder i matchen där bägge lagen var bättre och ledde. Att gå kort med folk eller matcha hårt på få spelare är nog tugnt mot ett stark Warberg. Kanske är Strängnäs bortskämda med vilka räddningar som görs. Warberg ser ut ha vunnit välförtjänt men att räkna bort Strängnäs som lag är förhastat. Returen kan nog bli av annan karaktär om truppen blir komplett eller till och med utökas.

  #212953 Svar

  Binko @

  Tror inte vi skall bry oss så mycket om Dennis, helt klart en icke utväxt 12 åring som inte kan något om innebandy.

  #212952 Svar

  Hajen @

  @Dennis: Modigt att skriva detta efter att du sett resultatet, om du nu var så säker på Jempas bristande innebandykunskaper så kunde du väl kommenterat innan matchen spelades?

  #212951 Svar

  Jempa82
  Deltagare
  @Jempa82

  Jag skrev som sagt att resultatet var tippat med hjärtat =sibk supporter. Att sen Warberg är grymt bra lag är en annan sak. Större under har nog skett i innebandy. Men men hemmamatchen mot dem blir troligen jämnare.

  #212950 Svar

  Dennis>Jempa @

  Att du på förhand ens tror att Strängnäs ska slå Warberg på bortaplan tyder på djup okunskap.

  #212946 Svar

  Webber @

  Reflektion av omgången:

  Warberg-Strängnäs 13-8
  Ojoj, vilket målkalas det trodde man inte på förhand. Men Warberg klart det bättre laget, där jag hört att Strängnäs saknade två forwards, avstängning/sjukdom vilket kan vara viktigt i en tunn trupp. Blåbergfemman mycket imponerande. Warberg kommer stå som slutsegrare av denna serie är jag tämligen säker på medan Strängnäs får slåss om kvalplatsen men kommer definitvit vara med däruppe.

  Åby-Fagerhult 8-9 SD
  OJOJ igen, vad ska man säga! 1-8 och tillslut 8-9 efter en heroisk upphämtning av Åby, ska egentligen inte gå och Fagerhult har mycket att slipa på om de vill vara de kvallag det har materialet för.

  Lagan-Lillån 5-5
  Lagan verkar ha svårt att behålla sina ledningar, man har 5-3 här på hemmaplan och då måste man hitta ett sätt att ta trepoängare på. Annars gör Aron Olsson åter igen 3 mål o visar målsinne utöver det vanliga trots ett ganska begränsat register.

  Onyx-Karlstad 6-3
  Imponerande seger av Onyx där man hela tiden hade försprånget och släppte aldrig in Karlstad i matchen. Nej Onyx ser starka ut!

  Visby-Lerum 4-3
  Svettigt värre för Visby som inte imponerar hemma men tar ändå tre poäng här, väldigt tungt för lerum.

  Malmö-Oskarhamn 7-4
  Malmö vinner denna på förhand svår bedömda match. Och Malmö kommer vara ett svårt för alla lag att vinna mot och kan vara ett kvallag när serien summeras om man får till det i några matcher i rad.

  #212901 Svar

  Webber @

  Har inte tid för en längre utläggning om resterande matcher utan kör bara på resultat denna vecka, så här kommer resterande matcher:

  Onyx-Karlstad 5-6
  Visby-Lerum 7-3
  Malmö-Craftstaden 6-3

  #212877 Svar

  Jempa82
  Deltagare
  @Jempa82

  Mitt Sibk ångar på och tog sin tredje raka seger mot Malmö där det aldrig riktigt var nån fara. Nu har dem mött nykomlingar, ett etablerat allsvenskt lag och nästa match mot Warberg kommer dem ställas på prov på riktigt mot ett förmodat kvallag vad det lider. Övriga resultat prickade jag in förutom att Fagerhult inte mäktade med starka Warberg. Här kommer tippningen av omgång 4:

  Åby-Fagerhult, 6-4
  2 formsvaga lag som bägge kommer från förluster. Båda lagen ligger så här inledningsvis under nedflyttningstrecket där Fagerhult har underpresterat så här långt. Åby har kämpat på och hittills tagit en poäng. Jag tror att första 3 poängaren kommer här och kanske kommer Fagerhult vara ett lag som kommer floppa i år?

  Lagan-Lillån 8-7 (sd)
  En svårtippad match där Lagan gav Onyx hårt motstånd och bara förlorade med uddamålet men står fortfarande på 0 poäng. Lillån kommer från en stark seger mot Craftstaden där jag tycker Lillån känns som det starkaste nykomlingslaget i år. Har hört att Lagan har en bra och stor hemmapublik där detta kommer fälla avgörandet till Lagans del. Vinner i sudden.

  Onyx-Karlstad 8-6
  2 Väldigt anfallsglada lag där jag faktiskt såg matchen mellan Karlstad och Lerum senast på webben. Här blir det nog jämnt men tror Onyx kommer dra det längsta strået. Tycker Karlstad är så pass bra att dem är ett lag som har slagläge mot kval mot vårkanten.

  Visby-Lerum 8-4.
  Visby ser stabila ut och kommer nog vinna rätt komfortabelt. Lerum tycker jag har spelat upp sig då dem spelar en rolig innebandy men där inte riktigt skärpan i avsluten finns. Senaste matchen var dem bra förlusten till trots där Karlstads målvakt storspelade.

  Warberg-Strängnäs 7-8 (sd)
  Omgångens höjdpunkt och en tidig seriefinal! Det trodde jag inte. Här kommer Strängnäs få känna på ett absolut topplag i den södra serien där jag tror det blir svårt att få med sig alla 3 poäng hem. Nu kan man få en aning vad som kommer krävas för att vara ett topplag och hur pass bra Strängnäs står sig mot Warberg. Jag tippar lite med hjärtat och hoppas att Strängnäs åtminstone får med sig någon poäng hem. Ska bli kul att se Warberg som har som klart mål att nå SSL i år. En del spelare har dem kvar sen SSL tiden.

  Malmö-Craftstaden 6-5
  2 lag som jag tror är rätt jämnbra där Malmö är rätt bra defensivt. Strängnäs lyckades stänga ned Malmö rätt bra där ”Wigge” återigen hade en bra dag i kassen. Jag tror att det är liten liten fördel Malmö i denna match. Svårtippat denna omgång med inga självklara resultat vad jag tycker.

  #212870 Svar

  Webber @

  Lyckades pricka rätt tecken i varje match i förra omgången och nu testar vi igen efter att ha sett nästan alla matcher förra omgången på webben:

  Warberg-Strängnäs 7-3
  Tidig seriefinal och två lag som tagit full pott hittills, minst sagt imponerande! Nu sätts Strängnäs på prov för första gången denna säsong och jag tror Warberg går segrande ur denna strid. Men jag tror efter ha sett båda dessa lags matcher att det kommer vara två kommande kvallag i vår. Heta spelare i lagen är Warberg :Kongstad, Berg , Svensson
  Strängnäs: Hellström, Abrahamsson, Jansson

  Åby-Fagerhult 4-6
  Här vinner Fagerhult som måste börja ta poäng och leverera upp till sin potential om man vill vara ett topplag denna säsong som jag tror man kommer vara.Heta spelare i lagen är:
  Åby: Bagge, Marcus, petersson
  Fagehult: Zälle, Björnell, Widlert

  Lagan-Lillån 5-7
  Nykomlingsmöte där Lillån är ett mer färdigbyggt lag som är mer redo för allsvenskan, lite varningens finger för lagan dock i denna match men torr lillåns rutin avgör.Heta spelare i lagen är:
  Lagan: Adolfsson,Bylander, Park
  Lillån:Ohlsson,Hellqvist , Lejervik

  Resten av matcherna kommer senare i veckan, vad tror ni om dessa tre matcher?

  #212864 Svar

  Anders @

  @ Curre

  Strängnäs har ju inte ställts på prov riktigt än?

  #212863 Svar

  Curre @

  Strängnäs sätter en första period mot Malmö där man inte ger motståndarna speciellt mycket. Detta trots att man saknar den framför allt defensivt skicklige centern Jimmy Eriksson. 3-0 till Strängnäs som gör en fantastisk period. Kanske sitter de 60 milen i benen på skåningarna.

  I andra perioden har Malmö gjort justeringar och äter sig in i matchen och lyckas göra det mål Wigge Åkerstedt inte tillät dem i första. Malmö vinner perioden med 2-1 och håller Strängnäs utanför sig.

  I tredje perioden är Malmö fortsatt täta men det är Strängnäs som gör periodens enda mål och vinner rättvist trots att matchens bägge powerplay och enda straff tilldelats Malmö vilket framför allt med tanke på grinigheten i allmänhet och Gustav Rundgrens återupprepade knuffar i ryggen mot sargen i synnerhet retade upp Strängnäspubliken då inga utvisningar kom.

  Det av innebandymagazinet nedflyttningsplacerade Strängnäs tar sin tredje raka skalp och ligger kvar på sina två mål bakåt i genomsnitt.

  #212833 Svar

  Webber @

  Efter att ha tittat på ett flertalet hela matcher på webben och alla highlights börjar man få ett någorlunda grepp om de olika lagen.

  Fagerhult-Warberg, 4-6
  Tuff match på parketten, riktigt svårtippad där jag ändå ser Warberg som en solklar vinnare av denna serie. Man har flertalet spelare av hög klass.

  Onyx-Lagan, 7-3
  Kan inte se hur Onyx ska torska detta anförda av firma Palm/Ekström. Nej, Lagan kommer få inkassera sin tredje raka förlust och hypen av försäsongen har hunnit ikapp dom.

  Strängnäs-Malmö, 6-4
  Ett otroligt defensivt starkt Strängnäs som bara släppt 1 mål 5 mot 5, (vad jag kunnat se) kommer stänga ner Malmö i en jämn och hård kamp. Tycker Strängnäs har det jämnaste laget i serien om man ser på deras första samt andra femma, hög nivå på samtliga spelare där utan att någon sticker ut.

  Visby-Åby, 8-3
  Mycket starkt av Åby att fixa kryss mot Karlstad med fem sekunder kvar, Visby gjorde en bra insats i Warberg utan att få med sig poäng. Nu är Visby i poängbehov och kommer fixa det med bravur, har några spelare som sticker ut och avgör detta.

  Craftstaden-Lillån, 4-6
  Lillån var bra med mot Strängnäs i förra omgången tills man åkte på några spelvändningar och vips så var man långt bakom. Lillån är ändå en väldigt stark nykomling med ett starkt lag på pappret och jag tror första vinsten kommer här.

  Karlstad-Lerum, 7-2
  Ja, vad ska man säga. Karlstad hemma mot nykomlingen kan bara sluta på ett sätt.

  #212825 Svar

  Jempa82
  Deltagare
  @Jempa82

  Jaha redan en vecka har passerat och ännu en omgång spelats. I omgången som var tog mitt Sibk till slut en stark seger mot Lillån, Lerum studsade tillbaka och vann mot Lagan och Malmö slog lite överraskande för min del Fagerhult.

  Tippning omgång 3:

  Fagerhult-Warberg, 7-5
  Har bara en känsla av att Fagerhult kan ta det här fast Fagerhult förlorade sist. Warberg visade senast att dem kommer vara ett absolut topplag och inte tappa många poäng. Så detta är en liten chansning.

  Onyx-Lagan, 10-6
  Onyx är starka hemma och har en fin hall och publik. Onyx anfallsglada innebandy kan bli tufft för Lagan som med detta kan inkassera sin tredje raka torsk.

  Strängnäs-Malmö, 5-4
  2 lag som bägge kommer från starka vinster. Strängnäs var bleka mot Lillån i halva matchen där det var helt jämnt efter 2 perioder, 3-3. I sista perioden visade Strängnäs fin klass och orkade mata på till slut och vann till slut med stora siffror. 3 mål i tom kasse. Malmö tog en stark seger mot topptippade Fagerhult så detta kan bli en holmgång. Hemmaplan och den fina stämningen i Thomas Arena avgör till Strängnäs fördel.

  Visby-Åby, 7-4
  Visby orkade inte riktigt mot Warberg men var nära. Här tror jag Visby studsar tillbaka och tar en viktig seger för att hänga på i toppen. Vet inte riktigt vart Åby står men att spela lika mot Karlstad är starkt.

  Craftstaden-Lillån, 4-6
  Lillån är en stark nykomling som jag tror kommer ge Craftstaden en rejäl match. Här avgör bara min känsla och dagsform på lagen.

  Karlstad-Lerum, 8-3
  Det här ska bara Karlstad ta som har ett bra lag med bl.a 3 Collingbröder i laget. Finns ju även en del rutin på spelare från SSL nivå. Att Lerum skulle vinna mot Lagan trodde jag inte dem skulle göra då dem såg tämligen bleka ut mot Strängnäs. Omgångens spik.

  #212813 Svar

  Nypan @

  Såg Onyxmatchen och efter att ha följt resultaten under försäsongen och sett några matcher inkl livesändningen från Fagerhult så kan man säga att det lossnade rejält igår. Bra passningsspel, eller mycket bättre åtminstone. Försvaret satt mycket bättre och målen, glädjen och kreativiteten fanns där. Väldigt kul att se!

  Onyx rullade på två femmor och hade en rätt stark tredjefemma sittandes på bänken. Hade gärna sett Erik Nilsson spela igår som jag tycker var lagets stora utropstecken under slutet av förra säsongen. Nyförvärvet Oliver Liedberg från U19 och Linköping kommer med stor sannorlikhet att bli lagets stora stjärna om han fortsätter såhär. Stor talang! Hoppas han kan stanna i Onyx. Ihop med bolltrollaren Filip Karlsson som anslöt från Växjö och SSL ifjol är de mycket vassa ihop i andra linan när det väl klaffar.

  Bergman i mål som var tillbaka från Jönköping och SSL gjorde en mycket solid insats, max en balja i övrigt svårstoppade mål. Viktor Palm upp i poängligans topp direkt, vad ska man säga? 😀 Det ser bra ut för Nyköpings stolthet Onyx efter hemmapremiären. Det blir viktigt att dipparna inte blir för djupa och långa när de väl kommer, det blir den stora utmaningen om man ska placera sig topp 4. För under uppåtgående formkurva är Onyx svårstoppade precis som alla hade räknat med.

  Riktigt spännande att möta Lagan nästa helg som gjorde det bra på Sibylla Games.

  #212807 Svar

  Webber @

  Lillån-Strängnäs 7-4
  Åby-Karlstad 5-4
  Malmö-Fagerhult 4-8
  Onyx-Oskarshamn 7-5
  Lerum-Lagan 3-8
  Warberg-Visby 7-3

  #212800 Svar

  Tippning av omgång 2 @

  Lillån-Strängnäs 5-4 SD
  Åby-Karlstad 3-6
  Malmö-Fagerhult 4-6
  Onyx-Oskarshamn 9-4
  Lerum-Lagan 3-6
  Warberg-Visby 6-5

  Har ni andra några tankar? Eller vad tycker ni om denna tippning?

  #212791 Svar

  Jempa82
  Deltagare
  @Jempa82

  Jag kan väl börja med matchen jag faktiskt såg. Sibk-Lerum. Sibk gör en fantastisk match defensivt med uppoffrande skotttäck och en grym ”Wigge” i målet som höll nollan. Han hade även stolparna med sig vilket en bra målvakt ska ha så där blev det jackpott mot ett Lerum som fortfarande kanske är kvar i division 1 tempot. Dem hade ett o annat riktigt bra läge där bollen antingen gick över/ i täck eller räddades. Offensivt 6 mål är helt okej men en bra dag hade det blivit 10 mål i en sån här match. Men för att va en premiär var det grymt bra. 3poäng och en bra start på serien. Kul att det lossnade lite för nyförvärvet Adam Nilsson med 2 mål varav ett snyggt zorromål.

  Övriga resultat nåt som sticker ut osv är att faktiskt Lagan blir att räkna med som nog kommer sno en och annan poäng från topplag. Dem stog upp bra mot Warberg. Lillån som tog poäng mot Visby tycker jag var starkt också. Här kommer tippningen omgång 2:

  Lillån-Strängnäs , 5-7.
  Intressant match på förhand då jag tror det kommer bli en jämn hård kamp då Lillån tog poäng av Visby senast. Fortsätter Strängnäs med sin täta defensiv som jag tycker dem ska satsa på i år så tror jag chanserna på 3 poäng är goda. Offensivt ser det helt okej ut och det kommer nog bli bättre allt eftersom. Noterbart är att Lillåns målvakt Henrik Ojeda spelade i Sibk för 2 säsonger sen. Frågan är: Hur många mål kommer han släppa?

  Åby-Karlstad. 5-3.
  Jag tror faktiskt på en lite lättare skräll här. Åbys hemmaplan fördel avgör.

  Malmö-Fagerhult, 3-8.
  Malmö känns på förhand som ett lite svag lag än Fagerhult som borde vinna rätt så konfortabelt. Helt fel ute?

  Onyx-Craftstaden, 11-7.
  Här tror jag på en berg 1:a som kommer bjuda på mycket mål. Onyx första formation kommer Craftstaden få svårt att stoppa.

  Lerum-Lagan, 6-8.
  Ett hett nykomlingsmöte som jag tror kommer bli betydligt jämnare för Lerum än sist mot Sibk. Lerum som jag konstig nog tkr har en aningen starkare offensiv än defensiv mot ett defensivstarkt Lagan. Känns på förhand som en match med mkt känslor. Vem får spräcka målnollan för Lerum?

  Warberg-Visby, 8-7 (SD)
  En het match mellan 2 lag som båda har klara mål att gå upp i SSL. Det kan bli tufft, hårt och kanske även fult? En match som jag tror kan gå till sudden där Warberg drar det längsta strået i.

  #212777 Svar

  Habo @

  Såg Fagerhult Onyx. En väldigt jämn och bra match där det kunde gått hur som helst. Onyx lever på sin första femma som var inne på fyra framåt. Fagerhult har ett jämnare lag. Att Fagerhult knep extra poängen var inte orättvist, dom hade inget flyt med domsluten heller så det var starkt att komma tillbaka. Tror att det blir två lag som kommer slåss om kvalplatserna.

  #212764 Svar

  Tobbe @

  Oerhört jämn första omgång om man bortser från Strängnäs – FBC Lerum. Warberg gasade på sista 5 så även dom vann komfortabelt.

  Strängnäs var bra och oerhört tighta bakåt men FBC behöver nog lyfta sig ett par snäpp om de ska ha ngn chans att hänga kvar. Riktigt kul att se Strängnäs var det i alla fall. Fart, glädje, disciplinerat!
  Jempa, vad tyckte du?

  Hur såg övriga matcher ut? Var det så jämnt som siffrorna visade?

  Härligt att säsongen är igång 🙂

  #212748 Svar

  Kurre @

  Strängnäs tar sig an Lerum och visar vad som gäller i Allsvenskan. 6-0 med bud på mer. Lerum hade ett skott i ramen men Åkerstedt tar de skott som slinker igenom det mycket kompetenta och täckvilliga försvaret. Olle Abrahamson, som slutade mycket högt i poängligan i förra säsongens norra serie verkar vara väldigt bra tränad och slutar sannolikt säsongen med en diger poängskörd även i år. Även om Hallberg inte matar från ena kanten så är Hellström kvar på den andra och på den platsen aspirerar nyförvärvet Pelle Hansson som tog den från Erik Lindahls efter halva matchen. Från det såg man att där finns en mycket spelskicklig och hotande trio. Ett annat intressant nyförvärv, högerforwarden Adam Nilsson, gör två mål i andrakedjan och visar potential på att precis som Hansson kunna nå SSL-klass.

  Lerum är nya i serien och inte för stora växlar kan dras av endast denna match, men Strängnäspubliken bör fortsätta att sluta upp i Thomas Arena för att se bra innebandy även denna säsong.

Visar 20 inlägg - 1 till 20 (av 455 totalt)
Svar till: Allsvenskan Södra