Startsida Forum Allsvenskan Allsvenskan Södra

343 svar, 3 voices Last updated by  Sluttabell? 3 veckor, 2 dagar sedan
 • Författare
  Inlägg
 • #207355 Svar

  Sluttabell? @

  Södra har blivit ett riktigt getingbo. Vilka 3 lag kommer slutligen få kval av de 5 (Warberg är klart) som slåss om resterande platser?
  Vilka åker?

  Kalmarsund har Warberg borta och sen 4 lag som slåss om nytt kontrakt kvar. Bör ge minst bör ge minst 10 poäng.

  Craftstaden har ett betydligt svårare schema. Åstorp/Kvidinge det på pappret lättaste motståndet. Max 7 pinner till.

  Karlstad har en blandad kompott. Bör ge minst 10 poäng

  Visby med en hängmatch (Östra hemma) har också blandat motstånd. 12 poäng ska man ta, tycker jag.

  Lindås har ett på pappret lätt schema kvar. Onyx borta sista omgången kan avgöra för deras del. Tar dom den så bör det bli minst 13 poäng till.

  I botten blir det nog så som det ser ut nu, om inget oförutsett inträffar. Östra är ett lurigt lag och kan ta poäng mot alla men kommer det att räcka??

  Då slutar det så här, tippar jag!
  Warberg
  Lindås
  Visby
  Kalmarsund
  Karlstad
  Craftstaden
  Onyx
  Malmö
  Fagerhult
  Östra
  Åstorp
  Skoghall

  Är det någon som har en bättre spåkula?

  #207182 Svar

  Svante @

  Wow Onyx värvar från AIk …. lite faek han spelar väl i Nacka nu……div 2 Stockhoolm

  #205473 Svar

  Gåtan 2 @

  Kalmarsund! Stille får gå nyss inskriven med ett 3-års kontrakt. Felrekrytering..hmm..! Kalmarsund har inte material för SSL den saken är ganska klar. Att förlora mot Fagerhult borta är väl en sak men Skoghall hemma, det säger väl det mesta. Karlstad och Warberg gör upp om förstaplatsen. Sen kan FBC lyckas ta sig förbi Visby eller Lindås men sen blir det förmodligen stopp.

  #204521 Svar

  Gåtan @

  Visby måste vara säsongens stor gåta så här långt..
  Slår topplagen men får stryk mot botten! Märkligt, eller?
  Har någon en bra förklaring? Hur länge får tränaren sitta kvar?

  #203248 Svar

  Supporter @

  Va sa Lindås tränare??

  #203204 Svar

  Warberg @

  Warberg är inte guds bästa barn själva kan jag säga.
  Se bara i deras Div 1 lag där dom äldre springer runt och snackar skit med motspelare domare mm.
  Bult tex tar utvisning för protest mot domslut med 1 min kvar.
  Kimmo själv sitter på läktaren och skriker på domarna som han vore 20 år.

  Warberg behöver nog ta tag i egna problemen först innan man ger sig på andra.

  Håller helt med att det måste bli åtgärder på Lindås tränare.

  #203192 Svar

  Hoppas @

  Håller med Tinto, tränare som vräker ur sig på detta vis skall ha en lång avstängning.

  #203157 Svar

  Börje S @

  @tinto Skärp dig nu förfan. Det där är ingenting mot tugget på planen. Sen att ta en U5 med 5 sekunder kvar borde isådantfall definitivt resultera i en avstängning.

  #202997 Svar

  Tinto @

  Undrar hur många matchers avstängning Lindås ger sin tränare? jag tippar på 3-4 matcher som han inte är välkommen att coacha laget, sedan hör man ju klart och tydligt vad han säger så en anmälan till förbundet kommer att komma och han stängs nog av där med.

  #201177 Svar

  Peter @

  Jaha det börjar närma sig. Bjuder på ett tips med lite kommentarer under.

  1. Karlstad
  Den bästa truppen och bästa förstakedjan i truppen. Har egentligen alla verktyg för att göra en säsong likt Jönköpings förra året.

  2. Kalmarsund
  Överraskande bra på försäsongen. Flipp eller flopp med nya tränaren Emil Stille? Får han bara styr på stjärnorna i Kalmarsund så har dom alla chanser på ett avancemang. Bra värvning i Matte Jansson från Visby.

  3. Craftstaden
  Har jag rökt på? Nej en riktig skräll dock. Har behållt sitt lag från förra säsongen och kryddat truppen med bra värvningar från Örebro/värmlandsregionen. Men sin hemmaplan blir man farliga. Frågetecknet är väl om Pontén i båset är mogen för ett huvudtränaruppdrag efter en säsong som assisterande och utan erfarenheter sedan tidigare.

  4. Warberg
  Okej Warberg sågas vid fotknölarna av folk som tror att dom kan få slåss för att stanna kvar. Skillnaden mellan SSL och Allsvenskan är stor. Spelare som inte var tongivande förra säsongen kommer vara det i år. Därtill har man stjärnor som Robin Westergren (!!!) och Robin Blåberg. Kval går man till. Undviker man sedan Karlstad i kvalet har man möjlighet att göra den Allsvenska sejouren kort.

  5. Lindås
  Tappat båda målvakterna från förra säsongen (Uggla!!) och även ett gäng andra spelare. Tror inte Dahlqvists flytt kommer spela allt för stor roll. Skön lirare men för trubbig som forward/center för att vara en tongivande spelare. Malmström kommer att vräka in poäng som förväntat, även Daniel Lindell som blev kvar tillslut ändå. Chans på kval här.

  6. Visby
  Vart har vi Visby egentligen? Troligtvis ingen som vet. Verkar ha enorma resurser och en extremt bred scoutingverksamhet. Men samtidigt, ser ingen garanti på att nyförvärven kommer göra succé. Broby och Björk i all ära. Men de imponerade inte i U19-VM och har trots allt lirat div 1 i RIG. Kanske del enklaste div1an på det. Tror tappet av tidigare nämnde Matte Jansson kommer bli jobbigt.

  7. Onyx
  Även här ett lag med starka resurser och en fantastisk hemmaarena. Tappade rejält under senaste våren då nyhetens behag hade lagt sig. I år har man äntligen skaffat sig en tränare i Richard Gårdman som säkert kan göra ett bra jobb. Man behöver utveckla sitt spel och ha fler dimensioner i spelet för att ta nästa steg. Blev tillslut för lättlästa av de bra lagen förra året. Bra trupp dock. Gustav Sandberg en personlig favorit på backplats.

  8. Fagerhult
  Känslan är att det kommer vara en segregerad Allsvenska i år. Nånstans mellan plats 7-8 kommer en gräns att gå. Skillnaden är stor på lagen nedanför plats 7. Fagerhult har till den här säsongen plockat in en bandytränare(!?), återstår att se hur det experimentet utvecklar sig. Frislagsvarianterna lär man väl fortsätta med ändå. Borde egentligen riskera nedflyttning men lagen nedanför är sämre. Tappet av Daniel Pettersson kan bli kännbart.

  9. Skoghall
  ”Vi går hit vi går dit vi är Skoghall” är klubbens kampsång. Stämmer väl överens med de senaste årens upp och nedflyttningar mellan AS och div 1. Gör en rejäl satsning i i på att stanna kvar. Tror man lyckas med det. Truppen ser bra ut, bättre än någonsin kanske. Behöver stabilisera sitt spel mer för att vinna de rätta matcherna. Har potential att vinna mot många i serien. Men man behöver vinna mot rätt motstånd.

  10. Åstorp
  Åstorp är uppe och hälsar på igen. Bäst i skåne lär man bli. Får det dock tufft att stanna kvar. Lever på egna talanger vilket är kul såklart. Ska man hålla sig kvar finns det två vägar att gå. 1. Man är helt överlägsen i div 1, då kan man klara ett nytt kontrakt i AS, eller 2. Värva så att ditt lag blir bättre. Åstorps lag från förra säsongen håller inte i AS och man har inte plockat in något. Man ryker.

  Malmö
  Malmö som väl ändå ska höra hemma på Allsvensk nivå. men i och med Höllvikens framfart tog de orangea med sig både publiken och sponsorintäkterna till Halörhallen. Malmö kämpar på men i motvind. Truppen är inte tillräckligt bra och nya tränaren Jörgen Hansen är oprövad på den här nivån. Potential finns och bör finnas i malmöregionen, men man får det tufft i år.

  Östra
  Östra sist? Ja jag tror att tappet av eldsjälen Emil Stille blir ett för stort tomrum att fylla. Han drog i princip hela herrlaget. Tung försäsong för laget med förluster mot lag från div 1. Känns stora och tunga, dock för långsamma för allsvensk nivå. Daniel Pettersson in i laget gör förstalinan och PP bättre. Men det räcker inte tyvärr.

  #200788 Svar

  Tippning @

  Snart dags. Här kommer en tippning!

  1. Karlstad
  2. Kalmarsund
  3. Warberg
  4. Onyx

  5. Craftstaden
  6. Visby
  7. Malmö
  8. Lindås
  9. Fagerhult
  10. Åstorp/Kvidinge
  11. Östra
  12. Skoghall

  #199722 Svar

  Träningsmatcher @

  Är det någon som har koll på heta träningsmatcher framöver? Skriv gärna in dom här..!

  #196987 Svar

  Haha @

  Rolig du david! vad i ordet tidig var det du inte förstod :)

  #196980 Svar

  David @

  Tiipar du en serie i april?

  Haha ok….

  #196912 Svar

  Sluttabell 2017/18 :-) @

  Tidig tippning!

  Kalmarsund (får inte misslyckas)
  Karlstad (får inte misslyckas heller)
  Visby (om dom får ihop det??)
  Onyx (tappat några men bör kvala)
  Fagerhult (relativt stabila)
  Lindås (tappat mv som blir svår att ersätta)
  Warberg (tappat för många rutinerade)
  Craftstaden (bättre än väntat i fjol)
  Malmö (klarar sig precis igen)
  Skoghall (får det jobbigt)
  Östra (för bra för div 1 men..)
  Åstorp/Kvidinge (Tyvärr..)

  #196441 Svar

  Silly @

  Vore trevligt med lite övergångsrykten..

  #195989 Svar

  Tipsaren @

  Rykten säger att Emil Stille, Östras tränare, är klar för Kalmarsund..

  #195987 Svar

  Jempa82
  Deltagare
  @Jempa82

  Skoghall o Karlstad har båda spelat i södra tidigare så där tror jag absolut dem placeras. Och jag tror inte dem särar på Stockholmslagen p.ga logistiska skäl. Så jag tror ”Säsong 17/18” är helt rätt på det och det troligaste att det kommer bli. Så det blir inga större överaskningar eller flytter av befintliga lag mellan norr och söder serierna för 2 lag åkte ju ur från SSL till tänkta södra (Karlstad och Warberg) och 2 lag upp från densamma. (Jönköping och Örebro)

  #195976 Svar

  Spaning @

  Karlstad & Skoghalls skulle kunna bytas mot Tullinge och Salem som ligger i Södra Stockholm. Men är osäker på om förutsättningarna för kommunikation för både Karlstad och Skoghalls är bättre i Södra serien.

  #195947 Svar

  Säsong 17/18 @

  Borde bli såhär

  Norra

  Wibax Patriot IBK Piteå
  IBF Dalen
  Umeå City IBK
  Granlo BK
  Hudik/ Björkberg IBK
  Gävle GIK
  Hagunda IF
  Täby FC
  Salem
  Strängnäs
  Tullinge
  Djurgården

  Södra

  Karlstad IBF
  Skoghalls IBK
  Onyx IBK
  Malmö FBC
  Åstorp/Kvidinge IBS
  Craftstadens IBK Oskarshamn
  FBC Kalmarsund
  Visby IBK
  Östra SK Jönköping
  Fagerhult Habo IBK
  Lindås IBK
  Warberg IC

Visar 20 inlägg - 1 till 20 (av 344 totalt)
Svar till: Allsvenskan Södra