Startsida Forum Allsvenskan Allsvenskan Södra

521 svar, 5 voices Last updated by  SIBK-Lillån 1 dag, 23 timmar sedan
 • Författare
  Inlägg
 • #213700 Svar

  SIBK-Lillån @

  Strängnäs borde avgjort denna match de första 10 minuterna där man radade upp chanser men Henke räddade allt, efter den pangstarten gick man ner sig och Lillån kom in i matchen, drog ner tempot och spelade smart. Tycker ändå Strängnäs är det bättre laget matchen igenom men det måste hända något i första femman där man inte alls kommer igång, dags att splittra den nu för den funkar inte alls som det är nu. Tycker våra just nu fem bästa spelare spelar i andra femman och tillsammans med Pelle Hansson är det dessa som driver laget. Finns så mycket mer bolltrygghet i den femman när man är uppe i anfall än när den första som fungerade så bra i början är inne. Nej, vi måste få igång första för att detta ska bli bra i slutändan

  För detta kommer inte räcka mot de bästa lagen där Onyx imponerar allt mer med en duo som gör det mesta och hör hemma i SSL. Warberg är också helt fantastiska och hör hemma i SSL. Mitt SIBK har ett par svåra matcher på rad nu och nu är det upp till bevis om det ska bli kval eller inte för jag är inte helt säker på det än, Visby verkar ha fått upp ångan rejält och gjorde det bra mot Warberg.

  #213696 Svar

  Jempa82
  Deltagare
  @Jempa82

  Mitt Strängnäs fick bara med sig 1poäng i matchen sist mot Lillån där Strängnäs var innefektiva framåt och Lillån hade bra försvarspel och framförallt en storspelande Henrik Ojeda, föredetta målvakt i Sibk. Härnäst väntar en tuff bortamatch nere i Malmö. Tippningen sist kan vi glömma gick inge vidare.

  Lillån-Craftstaden, 6-5
  Ruskigt svårtippad match mellan 2 jämnbra lag på pappret. Kanske är Lillån lite stärkta av segern i sudden senast mot Sibk.

  Åby-Visby, 3-7
  Snart går tåget för Åby. Det här håller inte. Poängen måste in och det snarast. Förlorade senast mot Karlstad och Visby förlorade knappt mot Warberg. Det här ska Visby bara ha.

  Lagan-Onyx, 3-8
  Lagan är inte avhängda utan har fortfarande bra chanser att klara ett kontrakt. Onyx går på vatten och jag tycker nåt lag borde sätta stopp för firma Palm/Ekström som bara öser in poäng. Fortsätter dem så här kan det bära hela vägen till SSL. Veckans spik.

  Lerum-Karlstad, 4-7
  Lerum behöver också vinna lite mer för att inte snart bli avhängda i och med att jag inte hört nåt om dem 3 fråntagna poängen från Onyxmatchen. Jag tycker i grunden Karlstad är ett bra lag som jag tror kommer växa allt mer nu på vårkanten. Tror på ännu en vinst och lite större marginal till det nedre strecket.

  Warberg-Fagerhult, 8-5
  Warberg vägrar förlora och frågan är om dem ska lyckas att vara det hela säsongen. Fagerhult tog en stark seger mot Malmö och ligger nu på en playoffplats. Känns säkrast att tippa på Warberg. Jag tror att årets upplaga av Warberg t.om hade klarat ett kontrakt i SSL i år så bra tycker jag dem är.

  Malmö-Strängnäs, 5-6
  Man åker inte bara ned till Malmö och plockar med sig 3p. Tror att detta kan vara en av dem tuffare bortamatcherna Strängnäs kommer ha och tippar lite med hjärtat här. Tror det blir stentufft men ska Sibk nå sitt mål att försöka komma 2:a i tabellen behövs nog poäng i denna match för Onyx har ångan uppe som jag tror är det största hotet om den platsen.

  #213693 Svar

  Tippen @

  Denna gången var det inte lika lätt tippat, eller hur Jempa82 😉
  Du har godkänt på Craftstaden-Onyx och Karlstad-Åby!
  Tipps omg 14:
  Lillån-Craftstaden 6-4
  Åby-Visby 5-7
  Lagan-Onyx 4-8
  Lerum-Karlstad 5-4
  Warberg-Fagerhult 7-4
  Malmö-Strängnäs 6-5

  #213608 Svar

  Kaptenen @

  Kul att det skrivs lite om serien! Kampen om 4:e platsen kommer bli otroligt intressant att följa. Visby upp och ner. Malmö årets överraskning? Fagerhult för svaga borta? Craftstaden också ojämna. Kan Karlstad kravla sig dit? Nja..! Lillån på fritt fall? 82 insläppta! Ur åker dom som redan ligger där. Alla nykomlingar..

  #213601 Svar

  Kurre @

  Pelle Hansson är en skicklig spelare men tillsammans med Abrahamsson/Hellström stämde det inte riktigt och de senaste matcherna har Olle/Pierre haft lite torrt med poäng.

  Hansson i tredjelinan som topp i en 2-2-1 har funkat perfekt. Eric Lindahl har vuxit i den miljön och en jämfört med förra året svalare Alfredsen hoppas vi växer under säsongen, då han nyss kommit igång efter avstängning.

  Adam Nilsson är årets värvning och tillsammans med den smarte Jimmy Eriksson produceras mer och mer poäng.

  Om Olle Abrahamsson nu bara får det att släppa mentalt så kommer poängen igen. En fantastiskt skicklig och kraftfull spelare vilket han visade under sin debutsäsong i allsvenskan förra året.

  Antingen vinner Strängnäs lätt över Lillån eller så blir det tight åt endera hållet.

  #213598 Svar

  Allsvenskan Södra @

  Grym analys som vanligt Jempa! Det är väldigt kul att du är så aktiv, uppskattas! och snart sitter alla rätt tro mig 😉 Lagen som får kvala kommer enligt mig vara Warberg, Onyx, Strängnäs, Visby.

  Kan bli roliga kvalmatcher mellan alla dessa lag.

  #213594 Svar

  Jempa82
  Deltagare
  @Jempa82

  Riktigt nöjd med förra tippningen då jag bara bommade att Malmö vann i sudden. Trodde på Karlstad vinst i sudden men men. Snart kommer full pott.

  Mitt Strängnäs tar 3:e raka vinsten och vinner knappt men välförtjänt mot ett tämligen starkt Lerum.
  Visby visar fin form men vad händer med Lillån? 5 raka torsk nu och har sjunkit som en sten i tabellen och parkerar på 9:e plats på målskillnad mot Karlstad. Onyx fortsätter trumma på och jag vet inte vad som ska stoppa dem från kval?

  Lagan-Lerum, 5-6
  En riktigt viktig match för båda lagen som ligger under strecket. Lerum var nära att ta poäng mot mitt Strängnäs och Lagan fick sig en lektion innebandy av Warberg. 2 jämna lag men det känns ändå som Lerum är lite på gång och kanske kan närma sig strecket med denna vinst.

  Fagerhult-Malmö, 6-6
  Ja vad säger man. Så mkt mer 6 poängsmatch än så här blir det inte. Båda på 19p och på olika sidor om kvalstrecket. Tror inget lag vill släppa iväg några poäng så tror på ett kryss. Dock är Malmö ruskigt starka i slutskedet av matcher vilket dem visade mot Karlstad.

  Strängnäs-Lillån, 9-3
  I denna match hoppas jag Strängnäs får spela ut sitt fulla register och verkligen få visa att det är klasskillnad på lagen. Lillån med sin usla form kan bara gå på ett sätt? Strängnäs vinner dem flesta jämna matcher men ibland vill man se en klar seger med mkt mål. Tror på en sån i denna match.

  Visby-Warberg, 8-7 (SD)
  2 lag med superform där Visby kommit igång ordentligt och det är många lag som kommer vara med och slåss om en kvalplats där Visby i allra högsta grad är med. Med Visbys växande självförtroende kan det bli Warbergs första förlust. Men tror det bli i sudden. En riktigt intressant toppmatch.

  Craftstaden-Onyx, 3-7
  Palm och Ekström var superheta förra matchen och gjorde makalösa 11p tillsammans. Deras goda form bäddar för denna seger där Onyx som lag växer sig allt starkare och stärker upp sin kvalplats i toppen. Craftstaden gnetar på och har också häng där uppe men denna match blir för svår.

  Karlstad-Åby, 8-5
  Den enda söndagsmatchen avslutas med 2 lag som har det fortsatt tungt. Karlstad ledde i slutet av matchen mot Malmö och såg ut att gå mot en seger men Malmö ville annat och Karlstad fick bara med sig 1p. Åby har inte marginalerna på sin sida och det tycker jag det är lite som skiljer bottenlagen mot övriga lag. Dem där sista procenten för att vinna viktiga tajta matcher.

  Angående Pelle Hansson i Strängnäs är han likt flera andra spelare i år i Strängnäs. Syns vissa matcher och gör bra saker. Vissa matcher mer osynlig. Tycker den s.k ”andra linan” i Strängnäs som faktiskt gick in som första lina förra matchen är hetast just nu. Första linan med framförallt Olle Abrahamsson som inte alls kommit till sin rätt på sistone. Hoppas det släpper snart.

  #213582 Svar

  Christoffer @

  @SIBK,

  Hur spelar Pelle Hanson? Jag såg honom i div 1 förra säsongen, ser på hans stats att han gjort helt ok med poäng iaf denna säsong.

  #213581 Svar

  SIBK @

  Strängnäs fortsätter vinna jämna matcher vilket är en styrka men måste upp några nivåer om man ska kunna utmana de allra bästa lagen tror jag. Det är framförallt första kedjan som det inte stämmer för och idag gör dom tyvärr inget framåt och släpper in ett par. Det är åter igen andra femman som står en riktigt bra match och är ruskigt stabila, bra både framåt och bakåt. Tredje funkar också bra nu och där är Strängnäs bredd ett riktigt vasst vapen.

  #213562 Svar

  Jempa82
  Deltagare
  @Jempa82

  Jag får börja med att önska alla läsare god fortsättning på det nya året och att eran jul och nyårshelg har varit bra och att ni fått det ni velat ha eller i annat fall köpt det ni ville ha själva.

  Vi har ni avverkat halva serien och till helgen som kommer vänder serien med nya omgångar.
  Jag kan lite kort summera matchen mellan Strängnäs och Åby som spelades strax innan jul.
  Kan först bara säga att det inte finns några dåliga lag i denna serie och det är små saker som skiljer botten mot toppen.
  Åby spelade ett tufft fysiskt spel där det var en hel del gruff och hårt spel ibland på gränsen. Strängnäs låg under i denna match men kom åter igen i denna jämna match. En styrka att vinna en sån här match när Strängnäs i mitt tycke inte spelar på topp. Det defensiva arbetet såg bra ut men även offensivt glimrade det till ibland. Måste plussa Adam Nilsson och Jimmy Eriksson i andra kedjan som för tillfället i mitt tycke är Strängnäs hetaste spelare. Även unge Casper Nilsson med nytt A-lags kontrakt såg bra ut och gjorde även ett mål. En spelare som aldrig gör en dålig match som alltid ska plussas är urstarke Pierre som alltid levererar och som även satte spiken i kistan med sitt 5-3 mål i tom bur.

  Åby bjöd upp och visade att styrka finns i laget men kanske inte riktigt bredden över 3 kedjor men kommer absolut ge sig själva en ärlig chans att klara nytt kontrakt då det är 5p till strecket.

  Åby-Craftstaden, 3-5
  Tror på en målsnål match där Åby har chans på poäng. Har tippat lite väl ofta på Åby hemmaseger men bommat så tror tabell läget trots allt får styra. Tror på en starkare andra halva av serien av Craftstaden som kanske till och med kan blanda sig i en kvalplats strid?

  Onyx-Fagerhult, 7-5
  2 jämnstarka lag där viktiga poäng i toppen står på spel. Onyx kommer närmast från en imponerande kross av Lillån och Fagerhult fick stryk av pånyttfödda Lerum. Onyx tar detta med några bollar där firma Palm/Ekström fortsätter leverera.

  Lillån-Visby, 4-8
  2 lag som det känns har olika formkurvor. Visby tror jag fått nytändning med ny tränare där en viktig seger kom senast. Lillån börjar dala lite i tabellen och ligger mer där jag trodde dem skulle ligga. Tror på en rätt stabil Visby vinst.

  Warberg-Lagan, 5-4
  Vad säger man om Warberg hittills? Världsklass utan att briljera. Tror att Warberg gör vad som krävs i denna match utan att imponera. Warberg som jag tror tids nog kommer åka på en torsk för det är trots allt i ett kval dem ska vara som bäst. Lagan sliter på och tar dem poäng mot Warberg blir jag imponerad.

  Lerum-Strängnäs, 4-7
  Lerum har vaknat ur division 1 dvalan och slog starka Fagerhult. Tycker att Lerum är det lag i serien som utvecklats mest i dem matcher jag sett mot första omgången Sibk mötte dem. Då tyckte jag dem såg ut som ett division 1 lag men denna kamp tror jag blir betydligt jämnare. Om jag tror Lerum vinner? Nä inte i denna!

  Karlstad-Malmö, 6-5 (SD)
  Omgången avslutas med sin sedvanliga sena söndagsmatch för Karlstad. Det går tungt för Karlstad som nu är nere vid bottenstrecket. Tycker att laget är bättre än så men inte riktigt fått den medstuds dem kanske ville. Tror på en ruskigt jämn och tät match där jag ändå tror Karlstad fixar ett par poäng. Väldigt viktiga poäng i botten där lagen under annars snart är uppe o hugger.

  Kom gärna med input, och skulle gärna se fler tippningar så man kan få en uppfattning vad folk tror/tänker.

  #213556 Svar

  Jempa82
  Deltagare
  @Jempa82

  Bra sammanfattat Åby supporter. Tummen upp!

  #213555 Svar

  Åby-support @

  Var i Strängnäs och kollade Åby-Strängnäs och först av allt, vilken publik ni har i Strängnäs. Hatten av, magiskt stämning som säkert taggade igång båda lagen. Sen till matchen som jag tycker är en väldigt jämn drabbning men där Strängnäs bredd tillslut avgör. Femman med Pegler, Bagge brukar vi får ut mycket mer av men den spelade mot en enligt mig extremt skicklig femma med stora backar som stängde ner oss sen små kvicka och otroligt bollsäkra forwards som gjorde det jobbigt för Åby och just peglerfemman långa stunder. Annrs tycker jag vår första femma vann matchen i matchen mot deras men deras tredje var mil före våran tredje och Strängnäs tredje samt nämnde andralinan är riktigt bra. Vi har inte riktigt marginalerna med oss men det känns som om Strängnäs ligger tvåa så kan vi mycket väl ta mycket poäng i denna serie för det kändes inte som botten mot toppen snarare två jämbördiga lag där ändå Strängnäs är strået vassare o skickligare o vinner tillslut rättvist.

  #213535 Svar

  Jempa82
  Deltagare
  @Jempa82

  Uppsnack inför morgondagens match mellan Strängnäs och Åby. Ska första kedjan i Strängnäs börja leverera igen eller kommer det bli en tung afton för pojkarna. Intressant drabbning där Olle Abrahamsson möter sitt förra lag. Hoppas han vill visa upp sin fulla potential o smälla in några baljor. Åby har Pegler och Bagge det är allt jag vet.

  Strängnäs brukar ha svårt mot bottenlag då dessa inte riktigt följer samma rörelsemönster som de mer etablerade lagen. Åby kan vid en förlust fortsatt kriga under strecket men vid en vinst ser framtiden betydligt ljusare ut.

  Vad tror ni får vi se en tuff batalj eller en promenadseger för mitt Sibk?

  #213513 Svar

  Kurre @

  Vem hade brytt sig om det var någon som inte spelade? Kan man inte vinna på planen så kan man ta alla andra chanser som finns.

  #213479 Svar

  Öäååååå @

  Som att någon spelare skulle bli mer taggad nu att spöa onyx? Folk har alltid velat trycka dit onyx. Tror inte direkt något som ALLA föreningar hade gjort i en sån här situation förändringar något. Att folk säger att dom inte hade gjort liknande är en stor jävla myt och ett patetiskt försök att se ut som änglar.

  #213478 Svar

  # @

  Ladda alla lag inför att Krossa ONYX

  #213470 Svar

  Onyxare @

  Jag tyckte också att det var riktigt lågt först. Sen läste jag artikeln på Innebandymagazinet. Det kanske ni borde göra innan. Tycker:
  http://innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?aid=76493

  1. Varför ta med en andra målvakt som inte finns inskriven, fel av Lerum
  2. Varför orka skicka in en anmälan för en andra målvakt som inte spelar, fel av Onyx

  #213469 Svar

  åäö @

  Nån sorts påverkan borde väl ändå andramåövakten ha varför annars ta ut någon andramålvakt?

  #213468 Svar

  AS @

  Det är väl inget snack om saken att det ska bli WO. Regler kring övergångar har varit liknande under en väldigt lång period och Lerum visste garanterat om att den inte går igenom på direkten. Sen om det var en bänknötare eller inte spelar mindre roll, reglerna finns för att följas. Sen spelar det ingen roll vem som får poängen. Onyx löser kval oavsett och Lerum kommer spela divison 1 kommande säsong.

  #213467 Svar

  Fröken Fräken @

  @åäö

  Det viktiga är väl vad han hade för inverkan på slutresultatet… eller? som onyx sportchef själv sa – vi vill att det ska vara sportslig rättvisa.?? I min bok är detta inte sportslig rättvisa, bara byråkrati.

Visar 20 inlägg - 1 till 20 (av 522 totalt)
Svar till: Allsvenskan Södra