Startsida Forum Allsvenskan Allsvenskan Södra

632 svar, 5 voices Last updated by  Jempa82 4 månader, 3 veckor sedan
 • Författare
  Inlägg
 • #214620 Svar

  Jempa82
  Deltagare
  @Jempa82

  Väntade lag vidare till play off 2 och där mitt Strängnäs gör säsongens 2 sämsta matcher i mitt tycke. Både Pierre Hellström och Adam Nilsson var borta i båda matcherna och dem gjorde 90 poäng ihop under serien så dem hade behövts. Tror ändå inte det hade gått med den usla formen och en mängd med misstag och nervositet vad det såg ut.

  En snabb tippning av play off 2 till SSL.

  Thoren-Visby, 3-2 i matcher (skrällvarning 2-3)

  Mitt grundtipp är att Thoren som varit starka hela säsongen vinner med 3-2 i matcher. Dock så har Visby 10 raka vinster play off 1 inräknat! Visby kan skrälla och nog vore det intressant att se hur Visby skulle klara sig i SSL.

  Warberg-Hagunda, 3-2

  Här kommer ”tåget” Warberg få bekänna färg på riktigt. Tror även här det blir 5 matcher men där Warberg bara ska upp och jag tycker faktiskt dem är värda det efter denna supersäsong. Bäst när det gäller-nu är det dags.
  Spännande matchserie trots allt.

  Nu tar jag lite break från denna sida och kanske ses vi framöver. Ha det fint och trevlig sommar

  #214578 Svar

  Jempa82
  Deltagare
  @Jempa82

  Jaha vad säger man? 2 saker jag inte såg skulle komma. Att Malmö skulle åka ur och att mitt Strängnäs inte skulle lyckas ta poäng mot Åby och därmed missa sin hemmaplansfördel-bedrövligt.
  Lagan vann sin måstematch och visade att man håller i allsvenskan och får bygga på att bli ett mittenlag till nästa år.
  Nu är den s.k serielunken klar och nu går vi in i den roligaste delen av säsongen- KVAL!
  Warberg valde tursamt för Strängnäs del Onyx och därmed får Strängnäs möta Visby där Visby har hemmaplansfördel.

  Warberg-Onyx, Mitt tipp blir 2-1 i matcher till Warberg

  Warberg är ett oerhört bra lag som jag redan nu tkr ser SSL mässiga ut med endast 1 förlust på 22 matcher! Det är egentligen helt omöjligt i en allsvenska där det inte finns några dåliga lag men så är det. Över 3 matcher KOMMER Warberg vinna annars är det årets skräll i hela allsvenskan. Dock tror jag faktiskt att vardagsmatchen i ett näst intill fullsatt Rosvalla kan bära fram till en seger men över 3 matcher har Warberg bredden som behövs i ett kval mot ett par toppgubbar i Palm/Ekström som Onyx har.

  Visby-Strängnäs, Mitt tipp blir 2-1 i matcher till Visby om jag tippar med hjärnan (1-2 i matcher när jag tippar med hjärtat)

  Att mitt tipp blir på detta sätt är av flera orsaker. Visby har 8 raka vinster IN i ett kval, Sibk 2 poäng på de senaste 4 matcherna. Hemmaplansfördelen för Visby är en enorm fördel där hemmatrycket kommer vara massivt i ICA MAXI arena. Ser även att första matchen ska spelas nu på fredag kväll vilket troligtvis är en ännu större fördel för Visby. Nåt annat som oroar är skadade gubbar i Strängnäs och tänker speciellt på Pierre Hellström som trots sina 37 år är oerhört viktig och det är ett stort avbräck om han fattas.
  Jag tror nyckeln för Strängnäs att kunna vinna denna matchserie är att chockvinna första matchen och därefter ha 2 chanser att kunna vinna. I ett kval kan allt hända och detta är Strängnäs 3:e raka kval och Visbys första. Dock ska tilläggas att Strängnäs aldrig tagit sig vidare från det svåra play off 1 matchserien. Spännande kommer det bli och både en och två nagelband lär ryka på undertecknad under matcherna.

  Tänkte även lite snabbt tippa matchserierna i det norra kvalspelet där lagen som går vidare kommer få möta dessa vinnare.

  Thorengruppen-AIK, 2-1 i matcher
  Thoren jämna och starka hela säsongen med ett jämnt bra lag. AIK har blandat och gett lite mer men sett allt bättre ut på slutet så tror även denna går till 3 matcher med fördel Thoren.

  Salem-Hagunda, 1-2 i matcher
  Salem som slog ut Strängnäs förra året och var ett suddenmål från att ta sig till SSL, tror jag kommer få lite tuffare i år. De har dock fått tillbaka sina skadade spelare Jesper Lindström och Fsheha men tror Hagunda är lite större och starkare och med Holtz i laget kan det bära långt.

  Nu får ni andra upp med kvalsnacket lite annars kan vi lika gärna lägga ned denna sida……

  #214539 Svar

  Jempa82
  Deltagare
  @Jempa82

  Nej nej nej! Min tippning var helt åt skogen senaste omgången och nej mitt Strängnäs säkrade inte andraplatsen och har nu gett Visby slagläge att nå andraplatsen i sista omgången.
  De 4 kvallagen blev helt klara i helgen men där andraplatsen fortfarande lever och kamp om hemmafördelen.
  Karlstad säkrade kontraktet och Malmö förlorade mot Åby (!) och har satt sig riktigt i skiten.
  Nu till helgen avslutas grundserien och här kommer tippet av sista omgången som alla avslutas 13.00 på söndag.

  Craftstaden-Lagan (5-6 SD)
  Craftstaden vann mot ett blekt och trött (?) Strängnäs. Skärpan var som bortblåst och tyckte det såg nervöst ut. Lagan har chans att klara nytt kontrakt men då krävs alla 3 poängen, för Lagan har för dålig målskillnad mot Malmö för att det ska räcka med 2 poäng. Jag tror dem kan ta nån poäng men skulle dem vinna kan skrällen bli ett faktum om samtidigt Malmö förlorar. Upplagt för en rafflande avslutning mellan dessa 2 lag om ett nytt säkrat kontrakt.

  Visby-Karlstad 7-4
  Visby är som en maskin just nu och minst lika bra som Warberg. Om inte Strängnäs tar poäng i sin match tror jag Visby kommer gå förbi på målskillnad så detta är en måstematch för Visby om detta ska gå. Karlstad visade klass mot Fagerhult igår och visade vart skåpet skulle stå och säkrade kontraktet. Så Visby har mer att spela för i denna match och med deras form så kan det inte bli annat än vinst.

  Fagerhult-Lerum 5-3
  En helt betydelselös match där jag bara tror bägge lagen vill avsluta snyggt. Fagerhult på parketten är svår men Lerum slog Onyx och visade lite för sent av säsongen att kontraktet fanns inom räckhåll.

  Onyx-Lillån 6-5 (SD)
  Onyx är klara för kval och kommer sluta 4:a. Vill såklart gå in med en god känsla i kvalet men formen är inte riktigt där. Lillån har redan säkrat kontrakt och kan spela avslappnat och tror därför dem kan ta nån poäng här.

  Warberg-Malmö 7-5
  Warberg har bara äran och vinstraden att spela för. Malmö slåss för att överleva. Skulle Malmö åka ur skulle det vara årets största skräll i serien och ett jättefiasko då Malmö tidigare under säsongen såg ut att gå mot en av sina bättre säsonger. Förlusterna har kommit tätt på slutet och att vinna mot Warberg oavsett kommer bli MKT tufft. Kommer motivation slå klass i denna kamp? Det är frågan…..

  Åby-Strängnäs (7-8 SD)
  Att Strängnäs dipp i serien kommer precis innan ett kval är olyckligt. Åby är ett lurigt lag oavsett att dem är ute ur serien kan vinna matcher. Nu MÅSTE Strängnäs ta poäng för att inte missa hemmafördelen som kan bli en bortafördel i och med att matcherna kanske inte kommer spelas i Thomas arena utan Västergård arena i Södertälje. Både Olle och Pierre utgick i senaste matchen av skada och är dem borta i ett ev. kval kan det bli tufft. Bara hoppas på det bästa och hoppas kollektivet i Sibk knyter nävarna och fixar poäng i denna match.

  Inför ett kval så känns för tillfället Warberg och Visby som de klart starkaste lagen. Jag tror Warberg kommer välja Onyx oavsett så Strängnäs får möta Visby. Hur det kommer bli och vad jag tror utgången kommer bli tippar jag nästa vecka.

  Ni andra som är inne här och kikar. Vad tror ni? Warberg till SSL? Har Visby chans eller kan mitt Sibk gå hela vägen?

  #214476 Svar

  Jempa82
  Deltagare
  @Jempa82

  Jaha jag fortsätter väl att tippa själv i detta forum som är helt dött och besökslöst för tillfället. Vad händer? Tippa, snacka, fundera. Upp med snacket lite.

  Tabelläget är oförändrat efter senaste omgången men där Craftstaden nu är borta från kvalchanser. Så Fagerhult är sista lag som har chans att ta den sista kvalplatsen men Onyx ligger 4p före så det ser jag som mindre troligt.
  Dags att tippa näst sista omgången:

  Strängnäs-Craftstaden, 8-5
  Jag går ut hårt i första tippet och sticker ut hakan och säger att Strängnäs tar dem sista poängen som behövs här för att säkra andraplatsen. 1p behövs för att vara helt säker mot Visby. Craftstaden har i princip säkrat nytt kontrakt men skulle Lagan mot förmodan gå rent kan det bli poängskillnad. Jag hoppas oavsett att andraplatsen säkras i denna match så Strängnäs kan avsluta helt avslappnat mot Åby borta i sista omgången.

  Malmö-Åby, 7-3
  Malmö är i högsta grad inblandad i bottenracet och jag tror gärna dem vill vinna denna match och gör det. Malmö såg ut att gå mot seger senast borta mot Onyx men tappade det i slutet. Tror kontraktet mer eller mindre säkras här.

  Lagan-Visby, 7-6 (SD)
  Lagan ska man se upp med som är ett lurigt lag med riktigt tät defensiv och bra målvakt som mitt Strängnäs fick känna på senast. Hoppet lever fortfarande om nytt kontrakt och för mig gör det inget alls om Visby skulle tappa poäng i denna match.

  Lillån-Warberg, 3-9
  Nä kommer inte tippa mot Warberg nåt mer i grundserien då bredden är alldeles för vass. Mot Karlstad gjorde Warberg en halvdan insats men vinner ändå. En stor styrka i ett bra lag som jag redan nu tror kommer slå ut laget oavsett vilket de väljer i play off 1. Lillån fortfarande inblandad i nedflyttkampen trots allt.

  Lerum-Onyx, 4-8
  Onyx har mkt mer att spela om och toppgubbarna slår Lerum på alla plan. Veckans spik och jag tror nog ändå Onyx kommer lyckas knipa den sista kvalplatsen.

  Karlstad-Fagerhult, 6-5 (SD)
  2 lag som har lite kniven på strupen. Ena laget för att undvika åka ur det andra för att ev. nå den sista livlinan att nå kval. Nu måste Karlstad vinna, om det blir alla 3p är jag mer osäker på men det kommer bli en tuff match där de 2 ”äldre” Collingbröderna kommer kliva fram.

  #214446 Svar

  Jempa82
  Deltagare
  @Jempa82

  Det gick inte så bra av tippningen av de luriga veckomatcherna som verkar leva lite sitt eget liv resultatmässigt.
  I och med Lagans starka vinst mot Malmö och poängtappet av Karlstad mot Lillån lever nedflyttningsracet i högsta grad mellan framförallt Lagan (22p), Karlstad (24p) och Malmö (25p). I kvalracet uppåt ökade glappet till fjärdeplacerade Onyx trots ”poängtapp” mot Åby. Craftstaden snodde poäng av Fagerhult och dessa lag ligger nu på samma poäng (29). Spännande avslutning där fortfarande många matcher gäller mkt.
  Tipp omgång 20 kommer här:

  Lagan-Strängnäs, 5-6 (SD)
  En riktigt lurig och obehaglig bortamatch mot Lagan som har sin överlevnad i allsvenskan att spela för. Strängnäs vill o sin sida säkra andraplatsen och det så fort som möjligt. Strängnäs hade inte marginalerna med sig på sin sida mot Visby sist och var inte tillräckligt bra helt enkelt. Att gå in i ett kval då vill man ha en go känsla. Tror på en RIKTIGT jämn match som mkt väl kan gå till sudden.

  Visby-Craftstaden, 7-3
  Visby är ett bra lag med mycket offensiv kraft. Nyckeln för Craftstaden att ta poäng i denna match blir att stänga ned Visbys offensiv. Med Visbys form och hemmaplan tror jag på en stark 3:a och det ser nog ut som Visby kommer fixa en kvalbiljett till sist.

  Fagerhult-Lillån, 8-6
  Fagerhult är fortfarande med i racet uppåt men då bör det bli en 3 poängare i denna match. Lillån är rätt kluriga och kreativa vilket jag såg mot Karlstad sist. Tror dock Fagerhult hemma blir för starka på parketten då jag hört att bollen studsar o far hej vilt mot vanlig gummimatta.

  Onyx-Malmö, 8-5
  Kanske börjar Onyx komma på rätt kurs igen? Vid en vinst här finns goda chanser att befästa och behålla kvalplatsen framöver. Malmö har helt plötsligt blivit indragen i en bottenstrid från att varit ett stabilt mittlag. Jag tror t.o.m Malmö skulle vara ett lag som skulle kunna åka ur av dessa 3 nämnda lag tidigare men är lite osäker. Verkar ha starka vinnarskallar där nere i söder o kunna avgöra sent i matcher.

  Lerum-Åby, 5-3
  En match som gäller absolut ingenting förutom äran. Undrar hur det är att spela en sån här match när bägge lagen redan är ute ur serien. Åby med endast en poäng mer men där Lerum ändå höll emot bra mot Warberg och att ”bara” förlora med 4-2 får anses godkänt av en jumbo.

  Karlstad-Warberg, 7-5
  En riktig högoddsare tippmässigt men vill ha kvar Karlstad i allsvenskan. Rutinen som finns i framförallt Tom Colling är värd mycket i dessa lägen. Hoppas hela laget sluter upp och inser allvaret nu i och med andra resultat som gått emot dem. Chansar på en skräll etta här.

  #214395 Svar

  Kurre @

  Visby gjorde en bra match och som tidigare skribent säger så var man hetare. När man är hetare så får man också enkla mål ibland och samtidigt gjorde man några riktigt bra omställningar där Strängnäs går bort sig flera gånger. Dock är jag inte orolig för ett kommande kval, det blir en helt annan tillställning om truppen är frisk. Men välförtjänta tre till Visby.

  #214384 Svar

  Sibk @

  Nja.. Tyvärr kommer Strängnäs inte riktigt upp i nivå, främst i första perioden. Visby var lite mer taggade kändes det som. De hade en smart gameplan genom att backa hem och sen kontra eller slå långbollar vilket de lyckades utnyttja idag samtidigt som Strängnäs inte riktigt hade skärpan i sina avslut. Pata saknades nog lite i första kedjan också. Men kan bli ett otroligt rolit kval-möte om dessa lag möts där.

  #214364 Svar

  Strängnäs-Visby @

  Viktiga poäng på spel för Visby när seriens två formstarkaste lag möts i en het kamp där man troligtvis vill sätta sig i respekt inför kommande kvalspel då jag tror det blir dessa lag som drabbar samman. Så vilka vinner? Lagmaskinen Strängnäs eller individuellt skickliga Visby? Jag tror det blir en väldigt jämn och målsnål match. Kan faktiskt inte ens gissa på vilka som vinner men hoppas mitt SIBK drar längsta strået i form av hemmafördel. Det verkar inte spela någon roll att spelare är borta i SIBK för man vinner ändå, men jag hoppas ändå på ett ordinarie lag som kan spela ihop sig inför ett kval. Första femman känns gjuten nu när Pata är tillbaka och finns massor av kvalitet i den femman, andra har fungerat bäst hela säsongen så den ruckas inte på, sen har även tredje pumpat på bra även om man hackat lite senaste tiden. Finns spelare vid sidan som vill in också och har gjort det bra och det är väl lyxproblem för herr Lund o CO. Spännande match väntar.

  #214361 Svar

  Onyx? @

  Challe @ jag såg matchen igår (tyvärr). Vad menar du med ”Hade blivit ännu större siffror i Warbergs favör om Onyx hållt fast vid Zonförsvar”, var det inte så Onyx spelade i hemmamatchen då dom knep en poäng ?? Och var det inte så dom gick ner och spelade sista halvan av matchen igår (då dom spelade jämt med Warberg) ??
  Tyvärr kan jag inte hålla med dig om att man-man spelet var rätt i gårdagens match, men det är min åsikt.

  #214359 Svar

  Challe @

  Uppenbart att ni inte sett matchen mellan Warberg och Onyx.

  Hade blivit ännu större siffror i Warbergs favör om Onyx hållt fast vid Zonförsvar.

  Nu fick onyx chansen att försöka kriga till sig poäng via man-man, men seriesuveränen blev numret förstora.
  Tycker valet av man-man var helt rätt och ställde kravet på hårt arbete istället för att ligga i skyttegravarna och vänta.

  Spelar även 4-4 totalt sett i andra och tredje.

  #214358 Svar

  Jempa82
  Deltagare
  @Jempa82

  Jag vill börja med att gratulera mitt Sibk till en säkrad kvalplats i och med helgens seger över Fagerhult. Vill även gratulera mig själv då jag för första gången på 3 år hade alla 6 rätt i tippet :). En annan grej som är värd att ta upp är att Åby och Lerum nu är klara för division 1 nästa säsong och har bara äran att spela för i de återstående matcherna.
  Fullt sjå med matcher och tippningar denna vecka och här kommer veckotippen omgång 19.

  Strängnäs-Visby, 7-5
  Strängnäs gör ytterligare en näst intill perfekt match mot Fagerhult och vinner helt rättvist. Adam Nilsson står för ytterligare 6p (4+2) och växer sig allt större i Sibk dressen som en stark ledande spelare. Men det är ändå den svårslagna lagmaskinen som gör de. Vid en vinst mot Visby är även andraplatsen säkrad och jag hoppas Strängnäs tar den chansen mot ett mycket formstarkt Visby som har 4 raka vinster. 5 raka har Strängnäs. Hoppas och tror att kollektivet i hemmalaget och en klar hemmafördel avgör.

  Craftstaden-Fagerhult, 3-5
  En riktig het 6 poängsmatch vid det övre strecket där bägge lagen gick på minor sist. Onyx förlorade klart och det är därför fortfarande tätt i toppen. Jag tycker ändå Fagerhult är snäppet vassare än Craftstaden men kanske kan parketten ställa till det för Fagerhult?

  Malmö-Lagan, 6-5
  En halvsömnig match på förhand där Lagan har mest att spela för. Det kan räcka med en vinst till för Malmö för säkrat kontrakt och det kan vara det som fäller avgörande i denna match. Tror Lagan kommer få mycket tufft att klara kontraktet i och med Karlstads starka vinst mot Craftstaden sist.

  Åby-Onyx, 6-8
  2 lag med totalt värdelös form där Onyx var helt under isen i första perioden mot Warberg där Onyx testade ny taktik med man-man spel som gick rätt åt skogen. Åby har noll att spela för så kan inte se att Onyx inte skulle ha tillräcklig morot och revansch lust att inte vinna denna fight. Onyx behöver rycka upp sig rejält för att ens ha nåt att göra i ett eventuellt kvalspel.

  Warberg-Lerum, 10-5
  Till 90% kommer Warberg vinna serien. Lerum har inget mer att spela för och här kommer klasskillnaden avspegla sig då jag tror man både vill ha matchtempo och formen med sig in i kvalet som blir Warbergs höjdpunkt under denna säsong. Kan det bära hela vägen till SSL/PFL?

  Lillån-Karlstad, 3-8
  Lillån är också nära ett förnyat kontrakt nu men där Karlstad behöver ta några poäng till. Jag tycker i grunden Karlstad är bättre där även självförtroendet i spelet kommit upp i nivå. Karlstad svårstoppade just nu.

  #214352 Svar

  Onyx? @

  Någon som kan svara på varför man helt plötsligt byter spelsystem i Onyx och börjar lira man-man ?? Dom är ett av två lag i serien som lyckats ta poäng av seriesuveränen Warberg och gjorde då en riktigt bra match, så varför i hela friden ser man inte till och försöker spela likadant mot dom denna match ?? Warberg tackade ju bara och tog emot i första perioden igår och hade lekstuga. Nae gör om och gör rätt, fortsätt att spela som ni gjorde så framgångsrikt i början av säsongen, så tar vi en 3:a mot Åby i veckan.

  #214349 Svar

  ZzzZz @

  @affe
  Ingen som sagt att vi är nöjda med +/- statistiken heller? -8? Senaste 2 innan wic. Ej inräknat gjorda mål 6 mot 5 osv. 29 insläppta på 17 matcher är långt ifrån bedrövligt Alfred men hela laget har gått tungt nu och klart statistiken försämras avsevärt när vi även haft läckage senaste matcherna. Bara för folk inte ligger +30 så kan lag fortf vinna matcher. Kucherov är +16 på 62 omgångar och 100p gjorda iår. värdelös spelare, sjukt att tampa leder hela NHL och ja jag jämförde precis NHL med ib eftersom det nämndes tidigare. +/- är en statistik som man inte ska stirra sig blind på.

  #214332 Svar

  Hans Andersson @

  Känns inte som att man-man är ett vinnande koncept för onyx i dagens match mot WIC, börjar man bli frustrerade?

  #214330 Svar

  Affe @

  Så Onyx första femma har alltså +16 på 17 spelade matcher. Det är inga stats som man kan vara särskilt nöjda med. En första kedja i ett topplag som snittar +1 per match och dessutom har en andra kedja som har -11. Hur är det ens möjligt att Onyx ligger på en kval plats? Första kedjan måste ju ha bland de sämre om inte den sämsta +- motsvarande de andra lagens första kedja i serien och andra kedjan likaså.

  #214322 Svar

  Sibk @

  Imponerande imponerande av mitt Strängnäs, hatten av. Man har alltså bara Nilsson o Jansson från den framgångsrika andra femman med idag och man går 6-0 med en tredje länk i Broberg, fantastiskt. Precis alla jobbar och sliter för varandra och de fyra senaste Sibkmatcherna är de bästa i klubbens historia. Tror på allvar man kommer vara med o tampas när det kommer till kval för just nu är man seriens bästa lag. O Adam Nilsson seriens hetaste spelare.

  #214320 Svar

  Publik @

  WOW SÄGER JAG BARA, var och såg Fagerhult – Strängnäs , herregud vilken match av Strängnäs. Håller med skribenten innan, blir nog 3dje gångenligt för dem! Även saknades några tongivande spelare för dem.

  #214319 Svar

  Gurun @

  Oj vad Strängnäs får Fagerhult att se tama ut. Idag var det klasskillnad där lagmaskinen tuggar på trots att man saknar tre gubbar i andrafemman. Adam Nilsson struntar dock i det och gör sex poäng precis som mot Onyx, dock 4+2 idag (6+0 mot Onyx).

  Wigge Åkerstedt i målet är fenomenal och försvaret i övrigt täcker skott på löpande band och det mesta som träffar målet räddar Åkerstedt.

  Blir det tredje gången gillt för STRÄNGNÄS i kvalet?

  #214315 Svar

  Tipparn @

  Tack för svaret @jempa82 ❤️❤️

  #214314 Svar

  Jempa82
  Deltagare
  @Jempa82

  Lerum kommer inte få tillbaka de 3 poängen. Slutgiltigt beslut.

  Sista ordet sagt om Onyxmatchen

Visar 20 inlägg - 1 till 20 (av 633 totalt)
Svar till: Allsvenskan Södra