Startsida Forum SSL Dam Båstad

8 svar, 0 voices Last updated by  Anonym 11 år, 7 månader sedan
 • Författare
  Inlägg
 • #157870 Svar

  Anonym @

  Bara köra på!!

  #155306 Svar

  Anonym @

  najs!

  #138498 Svar

  Anonym @

  Från http://innebandy.blogg.se/

   

  1. Hur har försäsongen sett ut för sedan serien tog slut i våras?
  2. Vad är er målsättning och vilka förväntningar har ni med Båstad Open?
  3. Vilka spelare ska publiken hålla ett extra öga på under cupen?
  4. Har ni ändrat något inom laget jämfört med förra säsongen? Taktik, upplägg, spelfilosofi, etc.
  5. Har ni fått några nya spelare som publiken kommer att få skåda under turneringen?
  6. Får era spelare gå till Pepes bodega på fredags- och lördagskvällen?

  Damlagens svar

  Engelholm

  1. Vi har tränat 5-6 gemensamma pass i veckan sedan 5 maj och fortsätter med det under hela året. Vår nya fysansvarige, Stefan Sandlund, har gett tjejerna en bra grund att stå på samt ökat träningsdosen markant. Under sommaren kommer vi att deltaga i en rad händelser, med BOO som upptakt.
  2. Som tränare vill vi ge spelarna en välförtjänt "morot" efter allt hårt slit. Laget kommer att få praktisera de taktiska bitarna vi gått igenom. Vi förväntar oss en rolig och givande helg på såväl banan som utanför!
  3. De som utmärker sig mest. Vi har värvat både rutinerat och ungt och det skulle förvåna mig mycket om nyförvärven, likväl det gamla gardet, inte vill visa upp sig och ge allt!
  4. Visst har vi gjort ändringar men man måste köpa godiset innan man får äta det. Förra året var komplicerat med tanke på vår tunna trupp men i år har vi en större bredd att jobba med. Det är inte i Båstad vi ska vara på topp utan laget får nu chansen att visa vart de står.
  5. I skrivandets stund är samtliga gamla och nya spelare på plats under BOO. För att nämna någon så gör vår Schweiziska landslagsmålvakt Andreia Koller Sverigedebut.
  6. Vi kommer ha samlade aktiviteter och i övrigt gäller sunt förnuft!

  Falun
  1. Försäsongen har varit lite annorlunda än tidigare år, då laget har fått en ny fystränare i Karin Torneklint (Systrarna Kallurs tränare). Det har inneburit mycket fokus på styrka och snabbhet. Från juni har vi kört fem pass i veckan utan uppehåll. Lite starkare och lite snabbare hoppas vi!

  2. Båstad är ett perfekt sätt för de nya att lära känna de gamla rävarna. Vi vill naturligtvis alltid vinna, men fokus ligger mer på det roliga. Jag själv kommer inte att coacha laget utan sitta och mysa på läktaren med min familj. Coacher för laget blir istället tre spelare, Sara Krisoffersson, Anette Lundin och Malin Dalbjer.

  3. Håll ett öga på alla våra unga talanger. Det har skett ett generationsskifte i laget och det vimlar av unga framtida landslagsspelare. Tyvärr finns inte alla med i Båstad. Håll ett extra öga på Therese Strömberg inför hennes genombrottsår.

  4. Ändring och utveckling sker hela tiden. Jag är själv rätt ny på detta och även jag utvecklas som tränare hela tiden. Kan väl säga att vi aldrig är rädda eller fega på plan. Framåt!

  5. Vi har ett par nya spelare. Håll koll på supersnabba Erika Andersson!

  6. Som sagt, vi är här för att ha roligt och tjejerna har sin egna lilla invigning av nya spelare den här helgen och då blir det säkert ett och annat besök på Pepes, efter Båstad är det dock slut på krogbesöken.

  Täby
  1. När det gäller Båstad så är det ingenting jag eller någon annan ledare har så mycket mer att göra. Det är spelarna själva som åker ner på eget initiativ, så från föreningens håll är det ingen målsättning satt för turneringen.

  2. Vi körde hårt fram till midsommar och efter det har det varit individuell träning under juli. Veckan före Båstad kör vi en del tester för att sedan gå in i hall först efter Båstad.

  3. Täby är ett ungt lag med massor av spelare som kan komma att blomma ut under säsongen, kanske redan i Båstad. Vem av dessa som man ska hålla ett extra öga på är svårt att svara på, tycker att alla är värda en titt.

  4. Blir inga större taktikförändringar jämfört med tidigare men en hel del förbättringar.

  5. Vi har en hel del nya spelare i truppen, alla kommer dock inte att vara med i Båstad. Matilda Rotevall ny från Balrog, Sandra Linder ny från Dalen, Madelene Westerberg ny från Råsunda och Sara Karlsson ny från Gävle är de nya spelare som kommer till spel som det ser ut i dagsläget.

  6. När det gäller Peppes så har vi inga regler eftersom det inte är föreningen utan spelarna själva som tagit initiativet och står för kostnaderna. Är dock säker på att tjejerna klarar av att ha kul med måtta och spela bra innebandy.

  Pixbo IBK

  1. 3-4 gemensamma fyspass under maj-juni och sedan hårt styrd egenträning under juli.
  2. Vi tänker satsa på spelglädje och sociala lagaktiviteter, vi siktar på en positiv säsongsstart.
  3. De som visar upp störst spelglädje kommer garanterat att roa lite extra.
  4. Det kommer att bli mycket nytt, återstår att se hur mycket som märks redan i Båstad.
  5. Jag räknar med att samtliga våra sju nya spelar kan vara med under helgen, kanske finns även någon spelare från vårt samarbetslag i division 1 med under helgen.
  6. Våra spelare vet vad som gäller på denna nivå, vi satsar på frihet under ansvar och litar på att alla håller sig inom våra gemensamma ramar.

  Surte
  1. Vi körde igång från mitten på maj med två löpträningar och ett brottningspass + ett egenträningspass i veckan. Vi har nu haft ett tre veckors uppehåll innan Båstad, med egen träning dock. 
  2. Målsättning har vi inte talat om, men givetvis gäller att när vi står på planen kommer vi att ge 100 %. Vi ser detta som en chans att spela kravlös innebandy och ha det roligt tillsammans och utveckla gruppen på det sociala planet.
  3. Nr22 finns även några nya men vet inte vilka nummer de har.
  4. Vi har inte kommit så långt än, med tanke på att hela vår tränarstab är utbytt så har vi en intressant säsong som drar igång efter Båstad med taktik och upplägg, men i nuläget vet vi inget.
  5. Ja vi har en ny back som kommer från Pixbo, Eva Ani, henne kommer vi ha nytta av. Även en center/forward som heter Sofia Mattson Nilsson som jag tror det kan vara riv i.
  6. Ja, vi är vuxna människor.

  Ljungby
  1. Det var ett härligt serieslut för vår del förra året! Mitt första som seniorledare och kan man få det bättre än att ta sig upp till div1! Vi har hållit igång någon månad redan och tränat två ggr i veckan, både inne och ute.
  2. Först ska vi ha en väldigt trevlig helg tillsammans vi som åker. Givet vis så satsar vi på att först ta oss vidare ifrån gruppspelet. Det vi förväntar oss är att de ska bli en rejäl upplevelse och att det ska vara väl organiserat!
  3. Bra fråga, de som de pratas mycket om i vanliga fall kommer inte att vara med för de är bortresta. Men det finns en del att hålla ögonen på ändå. Vi har en jämn och bra trupp men skulle nog föreslå att håll ett öga på fröken Zilkic nr 9, en redig konstnär!
  4. Det kommer att bli en del förändringar inom de mesta. Vi vet att det kommer att krävas en hel del mera ifrån oss i div1. Mera vill jag inte gå in på. De som följer oss kommer nog att bli lite förvånade!
  5. Vi har några intressanta namn på gång och vi hoppas att en av dem kommer att vara tillgänglig för spel till Båstad.
  6. Svaret är NEJ!!!!! Vi åker för innebandyns skull! Det som finns där inne är trevligt som attan men det kan man göra nästa när som helst. Förutom när man är anmäld till denna turnering!


  Warberg

  1. Vi har precis kommit igång. Vår serie börjar nämligen inte förrän i slutet av oktober.
  2. Att svetsa samman gänget och att det blir fint väder
  3. Therese Arneson, Linnéa Petersson och Malin Emanuelsson
  4. (Valde att inte svara på frågan)
  5. En ny målvakt som heter Anna Ståhl.
  6. Ja. Om de kommer in (många är ganska unga).

  Engelhom  U
  1. Den har sett väldigt bra ut. Träningsnärvaron har varit hög och det är bra fart i tjejerna.

  2. Då vi inte är färdiga med att sätta ihop vår div. 2 trupp inför kommande säsong har vi inga större sportsliga målsättningar men jag förväntar mig att tjejerna tycker det är inspirerande att möta det motstånd vi har i gruppen i form av Pixbo och Täby.  Men vi kommer definitivt inte att ge bort några matcher i Båstad.

  3. Jag tycker publiken ska hålla ett extra öga på våra duktiga målvakter Hanna Lindskog och Sofie Andersson samt en spännande vänsterforward i Linnea Jönsson.

  4. Där kommer bli några små ändringar inför Båstad, men de större förändringarna kommer ni inte få se förrän serien startar i höst.

  5. Vi har en mängd nya, unga och hungriga spelare, främst från de egna leden men även utifrån.   

  6. Vi kommer ha några restrektioner då flertalet av våra spelare är under 18 år. Men där kommer finnas tillfälle för "fest".

  #138495 Svar

  Anonym @

  Täby blev stundtals utspelade av Ängelholm i kvartsfinalen. Rönnby slog med nöd och näppe ut Södra Dal och Pixbo hade problem med sitt farmalag. I semi vann Pixbo en jämn match mot Rönnby och Falun slog Ängelholm i sudden. Finalen vanns enkelt av Pixbo mot ett Falun som hade slut på ork. Vad jag såg och hört så var samtliga elitlag ute och dansade/festade? under såväl fredag som lördag. Rätt eller fel men det är trots allt lirarnas turnering…

  #138493 Svar

  Anonym @

  Bara väntade resultat. Inga förluster för Elitlagen i gruppspelet. Ska man gissa på Rönnby och Täby i final?

  #138490 Svar

  Anonym @

  Du glömde Rönnby. Ett partylag till, som åker utan ledare, och det är väl det som är definitionen….

   

  Ser ut som alla Elitlagen går vidare från sina grupper. Ingen har festat ner sig så här långt. Skönt.

   

  Ska bli spännande att se finaldagen i morgon.

  #138485 Svar

  Anonym @

  Hoppas vi slipper några "skandaler" modell Täby i Ålandsturneringen för några år sedan.(Ja, jag vet att de inte vid detta tillfälle spelade i Täbys namn eller tröjor).

  Pixbo måste vara skyhöga favoriter och jag hoppas att det blir något seriöst lag som vinner.

  Inställningen från flera av elitlagen som deltar, visar att innebandysporten har en bit upp till de mer etablerade sporterna vad det gäller seriositet. Att åka iväg som representant för klubben och festa järnet säger en del. Jag hoppas att mina farhågor inte besannas. Se Strellans blogg så kan ni göra era egna tolkningar. 

  #134033 Svar

  Anonym @
  #138483 Svar

  Anonym @

  4 Elitserielag i farten i Båstad. Hur tror ni det går?

   

  Pixbo, Täby, Engelholm, Falun. 2 seriösa (Pixbo, Engelholm) och 2 partylag (Täby, Falun). Kan man gissa på Pixbo som slutsegrare?

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
Svar till: Båstad