Startsida Forum Herr Div 1 Div 1 Norrland

3,852 svar, 7 voices Last updated by  Tippning 14 timmar, 1 minut sedan
 • Författare
  Inlägg
 • #220076 Svar

  Tippning @

  1.Wibax
  2. Holmsund
  3. GUIF
  ———–
  4.TTGU
  ———–
  5. SIBK
  6. Dalen
  ————
  7. Luleå
  8. Wibax IBF

  Tror att dessa indelningar är störst chans. Lagen inom strecken kan diffa någon placering

  #220075 Svar

  Test @

  Test

  #220074 Svar

  OVERSTE @

  Tror dom har rätt så fel om övik. Dom har en ruskigt fin trupp detta år. Bara att dom varit lata att presentera sina spelare. Men dom kommer bli giftiga iår 👍

  #220073 Svar

  😃 @

  Innebandymagazinets Henrik Jansson har synat Herr1an-lagens Silly season så här långt och tippar tabellerna för kommande säsong i respektive serie. Norrlandsserien är till 2020/21 uppdelad i två serier, och om Norrland-Norra såg stark ut så vill jag påstå att Norrland-Södra är ännu tyngre. Här har två lag från förra säsongens allsvenska hamnat (RIG Umeå och Sundsvall), samtidigt som lagen som är kvar från förra säsongen har presenterat några prestigevärvningar. Nykomlingarna ser inte heller ut att be om ursäkt för sig själva, och där har också en poängkung gått från det ena laget till det andra. Häng med!

  Fjolårets placering inom parentes.

  1. Sundsvall FBC (från Allsvenskan)

  Med sitt unga lag fanns det nästan med i den egna kalkylen att man skulle åka ur Allsvenskan, då man kanske gick upp lite för tidigt. Men det finns enormt mycket talang i de juniorkullar som kommit upp i Sundsvall senaste åren och lita på att det kan bli en snabb återkomst i näst högsta divisionen. Värvat ”innebandyns svar på Zlatan” (enligt tränaren Tomas Stenlund), SSL-meriterade Jonas ”Bulan” Berglund. Dessutom talangen Dennis Hellhoff. Men framför allt är hela truppen ett år äldre, ett år bättre!

  2. RIG Umeå IBF (från Allsvenskan)

  Tappar alltid en årskull från säsong till säsong och 01:orna var inte den starkaste man haft, vilket var en stor anledning till att man med klar marginal åkte ur Allsvenskan i våras. Nu har man tillbaka rutinerade Fredrik Holmgren som tränare och på tidiga försäsongen tycker jag man framför allt har sett väldigt fysiskt starka och homogena ut. Tror det här blir en svårstoppad, hårt arbetande lagmaskin. Även om det givetvis finns stor teknisk skicklighet i många spelare också.

  3. FBC Bollnäs (3)

  Byggt upp något spännande de senaste åren med engagerade Andreas Asp som tränare och nådde sin bästa placering förra säsongen när man slutade trea i tabellen. Att man skulle lyckas värva tillbaka backstjärnan Filip Nilsson från Visby och Svenska Superligan hade jag inte trott, då han bör gå in i nästan vilket SSL-lag som helst. Med mycket speltid på seriens överlägset bästa back så kommer Bollnäs bli ännu mer svårslagna.

  4. Timrå IBC (7)

  Stabilt mittenlag förra säsongen som till hösten har förstärkt med spännande nyförvärv. Poängkungen Alexander Johansson från Hudik/Björkberg sticker ut extra, men även Erik Byrinder och Jesper Doherty blir intressanta att följa. Viktigt också att man fortsatt får låna Hampus Strömberg från Gävle. Offensiva kvalitéer finns det så det räcker, men kommer man få ihop det helhetsmässigt för att utmana toppfavoriterna?

  5. Örnsköldsvik IBK (8)

  Gick lite trögt förra säsongen, men till hösten har man en utpekad frälsare. Backjätten Andreas Holmgren är tillbaka i klubben efter två säsonger i superligalaget Dalen och det är tydligt uttalat att man kommer bygga laget runt honom. Men kommer det räcka längre än att man får slåss för nytt kontrakt? Jag tror det kan bli svårt.

  6. Håsta IBK (nykomling)

  Klar serieseger i tvåan förra säsongen med över 200 gjorda mål på 22 matcher. Nu har man haft en aktiv Silly season och bland annat värvat poängkungen Victor Hanold som gjorde mäktiga 70 poäng för Wallviks IK i Herr2an senaste säsongen. Truppen är samtidigt ung och utvecklingsbar. Men motståndet blir betydligt tuffare i år!

  7. Wallviks IK (nykomling)

  Sorry Wallwik, men på pappret ser jag inte hur man ska få ihop det här med konkurrensen som finns i serien. Solklar jumbo! Nykomlingen har alltså tappat sin stora poängkung Victor Hanold till seriekonkurrenten Håsta. I övrigt ser man ut att få behålla större delen av truppen, men hade kanske behövt värva några mer erfarna spelare för att kunna kriga om en högre placering.

  #220072 Svar

  😃 @

  Innebandymagazinets Henrik Jansson har synat Herr1an-lagens Silly season så här långt och tippar tabellerna för kommande säsong i respektive serie. Vi börjar uppifrån och arbetar oss söderut i landet.

  Först ut är Norrlandsserien, som till 2020/21 är uppdelad i två serier och Norrland-Norra innehåller bland annat två Wibax-lag som kommer göra få göra upp i ”internmöten”. De förväntade topplagen har kryddat sina trupper med respektingivande nyförvärv och det bäddar för en mycket intressant toppstrid, samtidigt som det finns flera unga lag som kommer vilja sälja sig dyrt. Som om inte det vore nog så kommer en viss Peder Bodén, före detta landslagsstjärna och IBK Dalen-ikon, sätta färg på den här serien.

  Fjolårets placering inom parentes.

  1. Wibax-Piteå IBK (från Allsvenskan)

  ”Jag tror att det kommer bli en snabb comeback till Allsvenskan. Laget ser riktigt starkt ut” säger förre tränaren Magnus Stenström och jag kan bara instämma. Det var med hårfin marginal man åkte ur Allsvenskan i våras och truppen är i stort sett intakt. Man har tappat ett par spelare till SSL-laget Dalen, men samtidigt fått tillbaka Joel Grape i motsatt riktning. ”Alldeles för bra för Herr1an”, menar konkurrenten Timmy Nyberg från Gimonäs om Wibax.

  2. Gimonäs Umeå IF (2)

  Stabilt topplag i ettan senaste åren och förra säsongen slutade man på andra plats bakom Hudik/Björkberg. Det mesta tyder på att man kommer slåss om topplaceringarna även 2020/21. Särskilt då man har värvat flera bra spelare. Gustav Hedström, Kalle Henriksson och Simon Sundström är skickliga nyförvärv som kommer bidra med rutin och klass. Viktigt var också att man fick behålla poängsprutan Jim Johansson.

  3. Holmsund City IBC (6)

  Föreningen gör en uttalad kraftig satsning för att nå Allsvenskan och det syns på värvningarna som man har presenterat. Peder Bodén, en av Sveriges bästa forwards genom tiderna, har anslutit och det har även SSL-meriterade backen Markus Lindström, närmast från Team Thorengruppen. Mycket talar för att det blir en rolig säsong och spetskvalitéerna finns tveklöst, men frågan är om man räcker till mot Wibax och Gimonäs över två-tre formationer.

  4. IBF Dalen (4)

  Det är svårt att få in en mer rutinerad pjäs i ledarstaben än Mattias Wallgren, med 103 A-landskamper i bagaget, även om rollen som tränare blir ny för honom. Nu ska han utveckla framtidens SSL-spelare. Fokus är på talangutveckling med den unga truppen han och Tommy Larsson har till sitt förfogande. Tanken är att spela en modern, högintensiv och attackerande innebandy. Frågan är om den kommer vara det mest effektiva alla gånger? Ambitionerna att nå Allsvenskan är kanske inte lika höga som i några andra lag i den här serien.

  5. Gamla Stan IBK (5)

  Här har inte alltför mycket hänt på värvningsfronten, mestadels har det handlat om att lyfta upp juniorer från de egna leden. Men det är några supertalanger ”Bulldogs” har i truppen som kommer bli bättre och bättre. Vi tänker inte minst på Emil Wiklund, men även Anton Carli och Olle Hedman. Med ett stabilt målvaktspar på det så känns det som att Gamla Stan kommer bli minst lika slagkraftiga som i fjol, även om konkurrensen i toppen blir tuff.

  6. Team Thorengruppen Ungdom SK (nykomling)

  Här finns det mycket talang och en stor bredd i truppen, vilket bör skapa en fin konkurrenssituation samtidigt som de flesta spelarna blir ”ett år bättre”. Alla tre nykomlingar i serien kommer få det tufft men är det något lag som kan bli en mer obehaglig överraskning så är det möjligen det här gänget, med många rappa fötter kan man bli jobbiga att möta.

  7. Skellefteå IBK (nykomling)

  Gick obesegrade genom Herr2an förra säsongen med 16 vinster och 1 kryss på 17 matcher. Med en mix av rutin och talang jobbar man med kontinuitet i truppen till kommande säsong. Peter Hartman är en spelare som står för mycket av rutinen, medan exempelvis bröderna From (Viktor och Carl) inger framtidstro. Med konkurrensen i serien får man dock vara nöjda om man klarar nytt kontrakt.

  8. IBK Luleå (9)

  Här har det inte bjudits på alltför många Silly season-nyheter, varken på in- eller utkontot. Men ett spännande nyförvärv är Adrian Jonsson som hämtas från konkurrenten Wibax Piteå. En ung och utvecklingsbar spelare. Att man kommer husera på den undre halvan i den här tabellen känns givet och så såg det även ut förra säsongen när man precis klarade sig ovanför nedflyttningsstrecket.

  9. Wibax IBF Piteå (nykomling)

  Får spela i samma serie som Wibax bättre lag, en speciell situation. Precis som hos övriga nykomlingar finns det unga och lovande spelare som kan ta stora steg i utvecklingen men på pappret är det kanske det här laget som ser ut att få svårast.

  #220071 Svar

  OVERSTE @

  Kan du del inlägget från magget?

  #220070 Svar

  Divett @

  Bollnäs tippade 3:a efter RIG i södra serien.

  ok..

  #220069 Svar

  Timrå @

  artikeln låst

  #220068 Svar

  Magget @

  Vad säger innebandymagazinet om serien? Håller ni med? https://innebandymagazinet.se/2020/08/13/tippar-herr1an-norrland-norra

  #220061 Svar

  Kul @

  Vad har yrvädret gjort för dumheter?

  #220060 Svar

  Midsommarnatt del 2 @

  Del 2 eller ska han spela för Skellefteå? Han kanske sitter inne?

  #220059 Svar

  Midsommarnatt @

  En positiv grej med att Skellefteå gått upp igen är att man kan få sig ett gott skratt när man ser Peter Hartman yra runt på en innebandyplan igen!

  #220049 Svar

  Hölmsund @

  Utöver presentationen av Jim Johansson så är nu Simon Sundström presenterad från team thorengruppen för Gimonäs Umeå IF

  #220048 Svar

  Bollnäs @

  Johannes Sigvardsson, 2a i poängligan för 2 år sedan men inge spel pga operation förra året är också tillbaka.

  #220047 Svar

  Bollnäs @

  Viktor Eriksson sägs träna för fullt med Bollnäs.Så räkna inte honom som ett tapp…

  #220046 Svar

  Trupper @

  Bollnäs har tappat Ciya Hajo och Viktor Eriksson. Fått tillbaka Filip Nilsson. Men skadade Dennis Östling kommer att saknas är min gissning. Klart att dom kan bli lite bättre med Hassan Hajo hela säsongen och dom borde ha skaplig chans till topp två och kval. FBC har tappat några tunga pjäser i Rhodin och Grönholm till Hudik, men har en bra mix kvar i laget. Potential för att nya unga FBC kommer att springa hem den södra serien. Viktor Hammarstedt med flera kommer dominera.

  #220045 Svar

  Hoffa @

  Vad är skillnaden på trupper sundsvall/Bollnäs?

  #220044 Svar

  Rovdjuret @

  Oj. Att Håsta vinner över Övik glömde jag nämna i svaret. Finns inte en chans tyvärr, Övik vinner med minst 5 bollar. 6-12 skulle jag tippa på.

  #220043 Svar

  ? @

  Ingen tror nog att Övik är dåliga, dock bara massa gamla gubbar och i premiären kommer Håsta köra över Övik enkelt.

  #220042 Svar

  OVERSTE @

  Vad får er att tro att övik är så dåliga?

Visar 20 inlägg - 1 till 20 (av 3,853 totalt)
Svar till: Div 1 Norrland