Startsida Forum Herr Div 2 Div 2 Herr Västernorrland

1,203 svar, 4 voices Last updated by  Seriefinal 3 timmar, 44 minuter sedan
 • Författare
  Inlägg
 • #214326 Svar

  Seriefinal @

  Hudiks A-lag har inte match samma dag så jag tror att de plockar ner en hel del spelare för att säkra serievinst. 4-7 slutar matchen.

  #214324 Svar

  Ang seriefinal @

  Verkar som sista matchen mellan Fränsta – Hudik kan bli en seriefinal. Vilka tror ni vinner serien ?

  #214318 Svar

  Voine @

  Kan vara därför att den spelas i morgon 😱

  #214317 Svar

  lägg av @

  Nån som vet vad som hände i lo- city matchen, hittar inget resultat. Den borde ju var slut nu

  #214313 Svar

  Snacket @

  Blev plötsligt väldigt tyst här! Något måste väl kråkorna kunna skylla derbytorsken på ändå?

  Domare? A-lagspelare? Fullmåne?

  #214306 Svar

  Koll på Hudik @

  Som det verkar så får inte Hudik någon allsvensk startspelare. A-laget har för viktig match dagen efter för att riskera folk. Så blir spännande att se om H/B kan leverera i ett derby utan doping från A-laget. Tveksamt tror jag. Fördel Håsta om ryktena stämmer

  #214305 Svar

  Gun @

  Tippar helgens omgång

  Fränsta – Sundsvall Utv 12-2
  Fränsta kommer vara laddat inför denna match och kommer fullständigt mosa stackars utveckling som enligt min mening har tagit fler poäng än vad dom förtjänat denna säsong. Filip Bergman gör 4 mål och är hetast för dagen.

  Håsta – Hudik/Björkberg 4-8
  Detta lär bli en otroligt grinig match där Hudik är det bättre laget och kommer därav vinna ganska komfortabelt. Får se vilka allsvenska spelare som kommer ner till detta derby. Det är en match inget av lagen vill förlora.

  Härnösand – Jemtland utv 7-3
  Härnösand vinner men det blir en relativt jämn match tills sista perioden skiljer lagen åt. Jemtland utv gör annars en fin säsong.

  Klockarberget – FBC Ungdom 3-13
  Klockarberget är på tok för dåliga och kommer inte ha en sportkeps mot ungdomarna. Bör fokusera på att hålla publiken på läktaren så det inte blir nya skandaler..

  FBC Lo – Sundsvall City 7-6
  Finalen om vem som kommer sno kvalplatsen från Alfta. Fördel Lo i form av hemmaplan och där har man tagit många fina skalper genom åren. Jämn match men Lo vinner med udda målet tillslut.

  #214303 Svar

  Lite oklart @

  Jo förvisso men eftersom man deltar i 2 olika serier med 2 lag även om det är samma lag och man skulle åka ur i den högre serien är det då inte rimligt att kunna kvala med div 2 laget som har tagit en kval plats i divison 2? Om man skulle stanna med division 1 laget förstår jag att man inte kan kvala men om de åker ut så har man längre inget lag där och då borde man tycker jag iallafall försöka kunna kvala upp ett annat lag..

  #214302 Svar

  Förvånad? @

  Låter väl inte rimligt att kvala till en serie man åker ur. Det är ju samma lag

  #214300 Svar

  Lite oklart @

  Ifall Fbc Sundsvall Ungdom åkte ur division 1 i år, får isåfall antingen fbc ungdom eller utveckling kvala isåfall? Eller är de helt uteslutna från ett kval upp till ettan?

  #214298 Svar

  Kajmanen @

  Kränkt? Jag skulle tro att jag hade blivit kränkt om jag hade varit personligt engagerad i ett lag i division 2 men nu är det inte så. Jag försöker helt enkelt se nyktert på saken.

  Med ditt resonemang så kan ju idrotten sluta med avancemang från alla serier. Inget lag får någonsin gå upp i någon serie eller idrott hädanefter. Ska vi börja med att stoppa kvalet från division 1 till Allsvenskan, med tanke på att inget av dagens div1-lag, med nuvarande trupper, har något att hämta i Allvenskan. Det vore ju…bortkastade pengar. För det är väl så du tänker, eller?

  Men just det, nyktert var det:
  Sist jag tittade så spelade inte Alfta, Härnösand och Lo i några geografiska centrum. Lag som dom har nog lite mer utmaningar när det kommer till att värva spelare än ett lag i exempelvis Sundsvall har, där är det ju fläskmarknad redan innan säsongen är slut och ordet ”klubbhjärta” är ett främmande och exotiskt ord. Ett lag som Sundsvall City skulle ju rent teoretiskt kunna värva ett helt nytt lag till nästa säsong, om dom ville och hade ekonomi till det. Alfta, Härnösand och Lo får ju vackert hushålla med det dom har men för dom föreningarna kanske det räcker med att avancera till division 1, även om dom blir stryklag kommande säsong. Att en förening på en liten ort når kval uppåt kan ju vara en lika stor framgång som att en stad med 100.000 invånare har ett lag som hamnar i SSL. Nu lyckas ju inte Sundsvall med det uppenbarligen, vilket är konstigt. Man lyckas bara husera en division ovanför ett lag från Kramfors, med betydligt färre invånare än 100.000. I Hälsingland blickar man mycket mot Umeå när man pratar om bred framgång. Det är en stad vars föreningar lyckas med sina satsningar, man inser att det krävs jobb och hjärta för att nå högre höjder. Det räcker inte med en slogan på hemsidan som man verkar ha fastnat för uppe i Sundsvall. Elit.

  #214297 Svar

  Kalle @

  @kajmanen.
  Lite kränkt? Men börjar man at prata om lag på 7-8 plats ska kvala inser tom den här dåren att det är orealistiskt och bortkastade pengar.
  H-sand är det poängmässigt sämsta laget i div 1 på många år. Men alla föreningar tar sina egna beslut.

  #214295 Svar

  Kajmanen @

  Ungefär det man kan säga om samtliga lag i div1 den här säsongen. Inget av lagen har något i allvenskan att hämta, därför borde dom avstå kval.
  Så skulle den bakåtsträvande dåren tänka i alla fall.

  #214294 Svar

  Kalle @

  Inget av lagen bör spela i div 1. De är för dåliga. Det är bara bortkastade pengar för föreningarna

  #214292 Svar

  Kajmanen @

  Rent statistiskt säger jag nej. Vinner Lo på söndag så är Sundsvall city definitivt borta. Vinner city alla sina tre återstående så får alfta inte ta mer än tre poäng på sina återstående marcher under förutsättning att city hämtar igen målskillnaden. Men det finns ju exempel på lag som krånglat sig vidare förr även om jag tror att det blir svårt.

  #214291 Svar

  Gun @

  Om man tittar på tabellen så kan både FBC Lo och Sundsvall city gå om Alfta.

  Av dom tre lagen Alfta, FBC Lo, Sundsvall City så skulle jag nog säga att det står mellan Lo och City om sista kvalplatsen.

  #214289 Svar

  Kajmanen @

  Finns lite information om det på antingen förbundets eller lokala förbundets sida men här kommer det i snurrig form:
  Hudik, FBC Utv, FBC Ungdom får inte kvala alls, de är inte representationslag i respektive förening vilket utesluter dem direkt. Det innebär i sin tur att man får göra om tabellen lite:

  1. Fränsta
  2. Härnösand
  3. Håsta
  4. Wallvik
  5. Alfta

  Fränsta går direkt vidare till PO2 mot ettan i H2 Södra Västerbotten eller tvåan i H2 Norra Västerbotten.
  Som tabellen ser ut idag så blir kvalmatcher för övriga lag i H2 mittsverige: tvåan mot femman (Härnösand-Alfta) och trean mot fyran (Håsta-Wallvik).

  Därefter: Vinnaren mellan Härnösand och Alfta får möta ettan i H2 Norra Västerbotten eller tvåan i H2 Södra Västerbotten. Vinnaren mellan Håsta och Wallvik får åka till Finland och möta vinnaren i H2 Norrbotten. Vinnarna i dessa möten inklusive vinnaren i Fränstas playoff går till playoff 3 som inte verkar bli av i nuläget.

  Det enda som kan hända i H2 mittsverige är att FBC Lo roffar åt sig den sista kvalplatsen på Alftas bekostnad, i övrigt så är det bara omkastningar i tabelltoppen som kan ändra på läget. Härnösand, Håsta och Wallvik kan rent teoretiskt ha bytt plats med varandra efter sista omgången är spelad men de är klara för kval oavsett vad. Rent historiskt sett så har lag (även de som knipit den sista kvalplatsen i serien) från H2 Västernorrland/Mittsverige stått sig bra i kval till H1 tidigare och jag ser ingen anledning till att det skulle vara annorlunda nu. Spännande!

  #214288 Svar

  Förvånad? @

  Hudik och Bägge FBC-lagen kvalar ej då Dom ej är representationslag. Så Fränsta direkt till PO2. Härnösand-Alfta och Håsta-Wallvik som tabellen ser ut nu

  #214287 Svar

  Josefsson @

  Om det är samma koncept som förre säsongen, vilket jag antar så ser kval ut enligt nedan i skrivande stund.
  Hudik – Vidare till PO2
  Fränsta möter Sundsvall Ungdom i PO1 – Vinnaren till PO2
  Härnösand möter Håsta i PO1 – Vinnaren till PO2

  Någon får gärna rätta mig om det är fel, men det är enligt hur det sett ut senaste 2 säsongerna.

  #214286 Svar

  lägg av @

  Hur är det med kvalet nu, alltså vilka möter vilka som det står just nu?

Visar 20 inlägg - 1 till 20 (av 1,204 totalt)
Svar till: Div 2 Herr Västernorrland