Startsida Forum Herr Div 2 DIV 2 Västerbotten

202 svar, 1 voice Last updated by  Intern 3 dagar, 11 timmar sedan
 • Författare
  Inlägg
 • #221317 Svar

  Intern @

  Både guif, luleå,holmsund och håsta hänger ju på en skör tråd.
  Men svår situation att göra rättvis , och många lag kommer känna sig orättvist behandlade hur än det blir är ju känslan.

  #221316 Svar

  Tippning @

  Näe det är klart att man tycker att serierna ska förbli som dom är utifrån situationen. Men man har ju sett dummare beslut förut.
  Men har svårt att se lag som GUIF och Holmsund hålla sig kvar i div 1 om de tappar sina ”äldre”. Väldigt skakiga trupper.

  Tråkigt avslut på säsongen oavsett om det blir som det blir, om folk bara kan hålla sig i skinnet och faktiskt ha lite överseende med Covidsituationen.

  #221315 Svar

  Intern @

  Håller med , som sagt svårt att se någon lite mindre förening vilja ta klivet upp nu och riskera ganska tungt ekonomiskt bakslag.

  #221314 Svar

  Steven @

  Bara lägga ner. Går ej få ngn rättvisa i upp och nedflytt då det är mkt kvar av serien. Vilket lag ska bli tvångsnedflyttat från div1? Det håller inte

  #221312 Svar

  Intern @

  Div 1 Norrland är ju ett getingbo där nere vid strecket.
  TTG vill inte kvala upp, city synar jag att dom har någon ambition att ta sig upp -möjligen tränaren.
  Västernorrland som står som kvalmotståndare verkar vara minst lika hårt drabbade som oss här uppe tyvärr :/

  #221293 Svar

  Tippning @

  Jag tror följande lag är intresserade av att kvala upp:
  – Skellefteå
  – City
  – Hif
  – TTG? (Man vet aldrig)

  Som det ser ut nu så tror jag inte att det blir någon förändring i tabelllägena i norra/södra, kanske i norra. Vinner City mot IBK nästa vecka så är dom nog teoretiskt placerade 1 i serien. Men ser ingen anledning att serien måste fortsätta för att man ska få fram vilka lag som slåss om att kvala upp.

  Så om serierna skulle läggas ner för att främja ett eventuellt kval så ser jag inget problem i det. Då är frågan mer hur klar är Div 1 Norra om vilka som ska gå ner isåfall, samt vilka i andra regionerna som ska kvala upp, hur klart är det.

  #221289 Svar

  Intern @

  Det känns verkligen tråkigt just nu , inga kan ju spela matcher längre…stoppa serierna tycker jag känns som det ända man kan göra. Gör en liten serie med de lag som vill kvala upp om det är möjligt ? Om någon ens vill…. inte många föreningar som vill dra på sig den extrakostnaden som ett steg upp innebär heller just nu.

  #221288 Svar

  Tippning @

  @Intern

  Så fort regeringen kommer med lite restriktioner kring idrott så kommer nog alla serier förrutom SSL dam o herr samt allsvenskan herr att läggas ner, upp oc nedflytt kommer bli ett mysterium!

  Om det ens blir någon ned/uppflyttning av de lägre divisionerna?

  #221287 Svar

  Tippning @

  Hörnefors – Holmsund uppskjuten (Covidfall i Hörnefors)
  City – Rönnskär uppskjuten (Covidfall i Rönnskär)

  Vet inte om det snart blir ett slut för säsong, hade varit tråkigt. Känns som väldigt många har inte tagit det seriöst över Jul/Nyår och det har resulterat i läget vi har just nu.
  Väldigt tråkigt. Få se om det är några fler matcher som blir uppskjutna.

  Sen hade väl Spöland Vännäs Covidfall runt den 6 januari? Visst är det 1 vecka föreningen får lov att stoppa all verksamhet och testa spelare?

  #221257 Svar

  Tippning @

  Veckans matcher :
  Hörnefors – Holmsund | En av de mer intressanta matcherna denna veckan. Tror att detta kan bli väldigt tight match, men ger ändå stabila Hörnefors vinsten, eftersom Holmsund har haft en svacka senaste matcherna.
  Skellefteå – Rönnskär | Rönnskär kommer in i denna match med en förlust mot Täfteå, 7-3, ganska svagt. Dom är nog det svagaste lagen av Skellefteå så finns nog en rätt solklar vinnare här.
  IBK Umeå Norr – Moröbacke | Väldigt svårt att se Moröbacke ta denna match på bortaplan speciellt efter deras enorma svacka nyligen. IBK kommer lugnt ta hem denna.
  Spöland – Dalen | Här även en av de 2 mer intressanta matcherna denna veckan. Två rätt svaga lag i min mening, men kan nog bjuda upp till match. Spöland har sett lite bättre ut på sistone, en 5-4 förlust mot City och en 11-8 vinst mot Täfteå. Tror att de kommer springa över småttingarna i Dalen.
  Obbola – TTG | Solkar TTG vinst, tror att de inte ens kommer behöva lufta några Div 1 spelare till denna match.
  Umeå City – Rönnskär | Har svårt att se Rönnskär vinna mot City på bortaplan, speciellt då City verkar ha lyft sig lite på senaste. Helt ok DM match mot RIG, lite skakig match mot Spöland och sen total överkörning av Moröbacke. Fortsätter trenden efter en längre pause dock? De tar dock hem poängen i denna matchen.

  #221256 Svar

  @ intern @

  Så fort regeringen kommer med lite restriktioner kring idrott så kommer nog alla serier förrutom SSL dam o herr samt allsvenskan herr att läggas ner, upp oc nedflytt kommer bli ett mysterium!

  #221255 Svar

  Intern @

  Ännu en inställd match , kommer säsongen att ta slut här måntro?

  #221160 Svar

  Intern @

  Instämmer , såg som sagt halva matchen när IBK mötte Holmsund och där gick verkligen holmsund för full maskin med vassa spelare på alla platser , ett or division 1 killar också.( ja kanske inte i mål då) . Men dom var väldigt duktiga Skellefteå!

  Kan bli ett ganska avslaget Västerbottenskval då det känns som att de flesta tackar nej ? Så hörnefors och spöland från södra – Skellefteå och city från norra.

  #221158 Svar

  Tippning @

  Skellefteå känns helt klart som det mest ”stabila laget”.

  Umeå City det med mest ”potential” med nuvarande trupp.

  Hörnefors ”hårdjobbare”? Dom kan nog bjuda upp lite i ett slutspel. Alltid roligt att se dom spela, hade velat se Hemmamatcher med dom.

  TTG vet inte ens om dom vill kvala och isåfall blir det en kamp in i det sista mellan Spöland/Holmsund, det skapar spänning i södra serien.

  —–
  7-0 vinst för Skellefteå IBK mot Moröbacke. Tung vecka för Moröbacke. Dom kan ha tappat sin möjlighet till en kvalplats efter denna veckan.

  #221155 Svar

  Intern @

  Cityspelarna kanske är här och läser så dom var tvungna att skärpa sig lite , på pappret bästa laget ihop med Skellefteå IBK ( ja Umeå norr då såklart men dom har ju ingen ambition) .
  Jag håller fortfarande Skellefteå som tydlig favorit till att gå längst i kvalet av Västerbottens lag.

  #221140 Svar

  Tippning @

  Blivit förvånad över 2 senaste matcherna, även fast jag tippat rätt.
  Storleken av vinsten för IBK mot Täfteå, samt stabila? vinsten för City mot Moröbacke.

  Nu har jag inte sett någon av matcherna, men 1 mål per period insläppt (varav 1 på straff) känns ganska stabilt för City, börjar något hända där? Eller var det bara som jag trodde att City’s individuellt skickliga spelare är för mycket för Moröbacke? Moröbacke brukar juh ändå få in en hel del mål där. Så ett mer skärpt defensivt City?
  Det är synd att man inte får skottstatistik, ger juh en ännu tydligare matchbild.

  Tydligen så har ytterligare en match blivit inställd nu imorgon (3 totalt som ska spelas längre fram i serien). Så blir inge City mot Rönnskär, men vi har fortfarande Skellefteå mot Moröbacke. Derby. Efter att blivit överkörda av City så har jag svårt att se att Moröbacke reser sig så snabbt mot ett formstarkt Skellefteå IBK. Om Moröbacke hade problem mot ett skickligt individuellt City så känns Skellefteå ännu farligare? Det laget känns väldigt ihopspelat.

  Tankar?

  #221139 Svar

  Intern @

  Så fel man kunde ha med city 🙂

  #221135 Svar

  Intern @

  Ja vi får se till helgen helt enkelt , vore roligt om dom kuggade i bra men det känns lite som att man byggt upp ett litet luftslott som ändå bara håller en säsong.

  Ja Umeå norr är ju lite väl bra kan man konstatera , Lindberg , Boden , kanel , Alm , Eriksson osv osv osv …. har de bara folk på matcherna så mosar dom ju allt i sin väg 🙂

  #221134 Svar

  Tippning @

  @Intern

  Sant det, dom har kapacitet men känns som att det kanske blir för många egon där då? Det blir inte ett riktigt samspelat lag. Tror dock att det ska mycket till för att dom ska förlora mot Moröbacke. Med eller utan Stensson, dom verkar iallafall ha fått in någon ny målvakt istället för deras andramålvakt, för där var det inte mycket att hänga i julgranen.

  Vad tycker du om IBK Umeå norrs överkörning av Täfteå då? 15-6, 7 poäng Bodén. Trodde på deras vinst, men såhär pass stor.

  #221133 Svar

  Intern @

  Det jag tänker är nog mest att city trots sin överkapacitet individuellt inte känns som ett lag som bara kan ställa ut skorna och vinna. Tycker man visat ganska risig inställning vid flera matcher, som tillexempel mot spöland/obbola osv dessutom Stensson verkar vara out. Men kliver dom in taggade så vinner dom , men jag tvivlar….

Visar 20 inlägg - 1 till 20 (av 203 totalt)
Svar till: DIV 2 Västerbotten