Startsida Forum JAS Jas Grupp A

16 svar, 1 voice Last updated by  Norrinnebandy 1 dag, 17 timmar sedan
 • Författare
  Inlägg
 • #213705 Svar

  Norrinnebandy @

  Wibax gör en riktigt bra säsong i JAS så här långt. Laget har sin stomme i det 00 lag som vann SM brons i P16 slutspelet för två år sedan.
  Sex av killarna i JAS-laget har i dagsläget också plats i det Allsvenska A laget varav två (Isak Zerpe och Anton Ahlbäck) är ordinare och övriga (Anton Grönlund, Alvin Ahlqvist, Kevin Öhlund och Isac Hällsten) har spelat en hel del av matcherna de också. Ytterligare 2-3 spelare tränar ofta med A laget och är på gränsen att lyftas upp. sammantaget har Wibax ett lag som har tränat och spelat ihop i ca 3 år nu och har en riktigt duktig generation spelare som kanske t.o.m kan utmana RIG Umeå om att vinna nordligaste JAS gruppen…

  #213690 Svar

  Davva @

  Vad händer med Wibax? Varför går det bra för dom?

  #213374 Svar

  Gammal rig elev @

  Ser att det är mycket kommentarer om att rig har förtur hit och dig. Vill kraftigt dementera detta. Såklart, går man på rig så får man extra uppmärksamhet av såväl media som landslagsledning. Men för mig är det inga konstigheter. För att komma in på rig krävs en hel del uppoffringar, dit måste man verkligen kämpa för att få nå.

  Sen när man går på rig och eventuellt blir uttagen till Bosön så gör rig egna tester inför Bosön lägret som är till och med tuffare än dom tester på Bosön. Allt för att inte åka dit och ”skämma ut sig/rig”.

  Väl i landslaget är pressen ännu större att just rigspelarna ska prestera, i gruppen och utanför gruppen.

  Så ja, det finns två sidor av myntet

  #213371 Svar

  Nordell @

  O anhang har ju tydligt visat vad de tycker om RIG,pinsamt.

  Ännu värre att han fått spelarna att stanna kvar istället för att gå på RIG, ledarskapet…?

  #213368 Svar

  Höj er! @

  Garanterar spelare/ledare från FBC Sundsvall ungdom som håller på att argumentera här bara för att dom kommer missa slutspel för tredje året i rad!

  #213367 Svar

  Tobbe @

  Ska man ta sig till festen så måste man ju slå lag som RIG, annars har man ju inte där att göra ändå…

  #213334 Svar

  Torsten @

  Det man kan ha åsikt om i JAS A är att med RIG i den serien spelar de andra ständigt om 1 plats eftersom de som enda grupp bara har 2 platser till play-off. Och så har det varit genom åren förutom i fjol.

  #213333 Svar

  >>Södra @

  Helt korrekt av dig.

  #213331 Svar

  Helt oberoende i detta @

  Hela hösten har det varit ett jävla snack på allsvenskan norra tråden och nu även här, förstår inte varför det kastas så mycket skit på rig som är ett gäng skolpojkar som spelar innebandy på skoltid och gör det helt okej i allsvenskan norra. Sen är det ett jävla snack om räkmacka hit och dit, grabbarna som spelar där är uttagna dit av en anledning och det är för att ledarna osv ser potential i dom killarna och kan se dom som potentiella SSL spelare i framtiden och bevisligen lyckas dom bra när dom har så många med i landslaget och det är så jävla tragiskt med denna avundsjuka, så jävla patetiskt. Snälla skärp er nu för detta är bara löjligt.

  #213330 Svar

  Södra @

  Dessutom har du ett gäng 01:or som går före honom i Malte Lundmark, Filip Eriksson och Emil Ruud.
  Matteus är duktig men inte på samma nivå som ovan och tidigare nämnda.

  #213329 Svar

  Malmö @

  @södra jag köper inte det där hörru

  #213325 Svar

  Södra @

  Matteus är inte ens i närheten av Hampus Ahrén, Victor Wettergren, William Almlöf och Albin Hedstål

  #213324 Svar

  Adde @

  Sveriges bästa junior tycker jag Matteus Gavatin i Mora är, finns han med i J landslaget? vet själv inte det så frågar, om inte så är något snett.

  #213319 Svar

  Vem @

  Vem ska plockas bort från juniorlandslaget? Vilka i landet är så ”mycket bättre” enligt dig skribenten där nere….

  skitsnack

  #213293 Svar

  Darin @

  RIG och förtur är bara skitsnack. Landslagsledningen är med vid uttagningarna och är med och rekomenderar spelare. Där har vi första gallring och den är öppen för alla. När man väl kommit in på RIG har man passerat det nålsögat en gång. Sen följer 3 år av mycket och stundtals hård träning (de tränar mer och hårdare än de flesta i samma ålder i landet). Sen blir de uttagna på samma premisser som alla andra. Dock är det så att de som kommer in är så bra att de helt enkelt ska vara bland de ca 20 spelare som tas ut i U19, inget konstigt. Allt annat är bra struntprat pga avund!
  Vad gäller JAS så tycker jag att det känns konstigt att lag utvecklas bättre om RIG inte är med i gruppspelet. RIG är bara 1 lag av många och det betyder 2 matcher per säsong mot dem. Enligt skibenten nedan så utvecklas man inte av matcherna mot de andra lagen i gruppen då. Alla matcher utvecklar, allra helst de mot bra lag! RIG @: Du har en väldigt låg kunskap om hur utveckling av en idrottare funkar och du vet inget om RIG så lägg ner ditt strunt!

  #213250 Svar

  RIG @

  Eftersom RIG alltid har förtur på allt, varför kan man inte exkludera dessa från Norrlandsgruppen i JAS. Låt dem få en finalplats direkt. De behöver ej spela för detta. Då kan andra lag får chansen att vara med och utvecklas.

  Lika som när uttagningar är till Juniorlandslaget. De har ALLTID förtur trotts att det finns mycket bättre spelare i landet. Handlar med om förtur och kontakter än skills.

  #213085 Svar

  Anonym @

  Sundsvall – Dalen 6-2
  Sundsvall kan gå hela vägen men tyvärr har de inte alla spelbitar på plats. Powerplay en viktig del av spelet funka inte, var är skyttarna?

Visar 17 inlägg - 1 till 17 (av 17 totalt)
Svar till: Jas Grupp A