Startsida Forum Ungdom Åldersblandning??

5 svar, 0 voices Last updated by  Anonym 8 år, 10 månader sedan
 • Författare
  Inlägg
 • #161151 Svar

  Anonym @

  Är tyvärr en toppstyrd förening där beslut tas utan att ta in synpunkter från berörda lag. Vi har pratat med ordföranden flera gånger men han händvisar bara till ett styrelse beslut. Tycker absolut att 04 ska till höra 05 lag. Tror att vi kommer att förlora flera 00 som tycker att det inte blir roligt. Vi har sagt till vår ordförande att våra 00 kan träna med b-laget vilket är lika stor nivå skillnad som mellan 05 också 00.

  Värkar  som att vi får antingen rätta oss efter ett som vi tycker felaktigt beslut, eller kliva  åt sidan. Har än så länge inte hört någon annan än vår styrelse som tycker att det är rätt att pojkar med så stor åldersskillnad ska träna o spela matcher tillsammans.

  #161148 Svar

  Anonym @

  Nja alltså, sluta inte som tränare – sporten behöver dig! Att jag slutade beror mest på att styrelsen beslöt att satsa på en "ny röst" och jag är (känner) mig för gammal att starta upp med ett nytt lag.

  Ta istället ett nytt snack med styrelsen om det rimliga att 9-åringar skall tävla mot 13-åringar. Vet inte var du bor eller i vilket serie ni spelar men det borde finnas chans att hitta rimlig serie, om inte i länet så kanske i grannlänet. Klubben där jag var aktiv hade möjlighet att spela i både Halland och Göteborg vilket gav flertalet möjligheter, kanske är det något liknande för er.

  Personligen så älskar jag sporten innebandy och funderar naturligtvis på hur jag kan spela en roll i framtiden. Hoppas att du gör detsamma och stannar kvar hos dina adepter. Du spelar större roll för dem än vad du kanske tror. Kämpa!

   

  #161146 Svar

  Anonym @

  Tror inte det finns många 9åringar som kan mäta sig med 12/13 åringar. Känns som en skrivbords produkt utan insikt inungdomars olika fysiska utveckling. Jag kommer också att sluta som tränare. 

  #161144 Svar

  Anonym @

  Förstår vad du menar. Har numera lagt av med tränarsysslan och är inte helt införstådd i de nya tongångarna från förbundet. Att tillåta lag med grabbar i olika åldrat verkar inte riktigt vettigt.

  Speciellt inte i åldern runt puberteten då det kan skilja 20-30 cm i längd och 10-20 kg i kroppsmassa. Förstår att "småkillarna" men också de "stora" killarna tycker detta är jobbigt. Innebandyn har ju "mjuka" regler vilket stämmer på pappret. Finns nog ingen sport där det satsas lika mycket i närkamperna och då skulle åtminstonde inte jag vilja vara en 9-åring i närkamp med en 13-åring.

  Å andra sidan kan jag sympatisera med tänket att speciellt talangfulla spelare får spela med äldre lag. Det löser man enklast (enligt min mening) internt inom klubben. Begriper inte riktigt vad förbundet har tänkt sig, om man skall vara ärlig…

  #134976 Svar

  Anonym @
  #161141 Svar

  Anonym @

  Är ledare i en liten klubb där styrelsen har tagit ett beslut att 9 åringar i föreningen ska träna och spela matcher med 12/13 åringar.

  detta på grund av att det finns inga ledare för dessa. Finns ett lag för 7/8 åringar som de skulle kunna vara med i. Styrelsen motiverar sitt beslut med att man ej ska ta hänsyn till ålder utan om man klarar av det. Vilket de inte gör då man möter pojkar som är mycket större och har ett helt annat tempo i sig. Ser att de ålder pojkarna ej vågar gå  de små pojkarna i rädsla att göra ila de(vilket de har utryckt) vad ska man gör? Styrelsen står fast vid sitt beslut, de hänvisar även till innebandy förbundet,

   

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
Svar till: Åldersblandning??