Startsida Forum Ungdom SKÅNE ?????????????????????

1 svar, 0 voices Last updated by  Anonym 7 år, 7 månader sedan
 • Författare
  Inlägg
 • #134891 Svar

  Anonym @
  #160271 Svar

  Anonym @

  "Fler talanger inom skånsk innebandy"

  Skånes Innebandyförbunds styrelse har beslutat att ändra inriktning på distriktets arbete med talangutveckling. Och som en konsekvens av detta kommer man inte att anmäla Skåne till distriktslags-SM för 15-åringar kommande säsong 2013/2014.

  – Vi anser att detta är en naturlig följd av införandet av Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU), säger Jane Andersson, ordförande i Skånes Innebandyförbund.

  Det var i slutet på förra säsongen som Skånes Innebandyförbunds dåvarande talang och distriktslagsansvarige Mikael Karlberg gjorde en utredning om framtidens talang och spelarutveckling. Detta bland annat mot bakgrund av den inom innebandyn nyligen införda SIU-modellen.

  Ett av SIU-modellens viktigaste budskap är att minska tidig gallring och utslagning och att varje individ ska utvecklas efter sina egna unika förutsättningar. Och då endast jämföras med sig själv.

  – En Skånelagsuttagning för 14- och 15-åringar är raka motsatsen. Där sitter ledare på läktaren och jämför åtta centrar med varandra om vem som ska få plats i Skånelaget, konstaterar Mikael Karlberg i utredningen.

  En annan aspekt är hur mycket talangutveckling man egentligen får för pengarna. Detta om man betänker att det är de 20 spelare som blir uttagna i Skånelaget och sedan åker till SM som slukar merparten av resurserna för spelarutveckling. Mikael Karlberg frågar sig i utredningen: ”Ska vi lägga våra pengar på att vinna medaljer? Eller ska vi lägga våra pengar på att utveckla både fler spelare och under längre tid?”

  Därför håller man inom Skånes Innebandyförbund som bäst på att ta fram ett nytt upplägg för talangutveckling av distriktets 14- och 15-åringar.

  – Med denna nya modell kommer vi att kunna utveckla betydligt fler skånska innebandytalanger. Och detta ska ske mer fortlöpande under hela säsongen med flera olika utvecklingsträffar, säger Vidar Jonsson, talang- och distriktslagsansvarig på Skånes Innebandyförbund

  Fotnot: Skånes medverkan i distriktslags-SM för 17-åringar påverkas inte av detta beslut.

   

   

   

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: SKÅNE ?????????????????????